thuiswinkelkiyohWinnaar Shopping Awards 2022

Mieke Hendriks - 29-11-2022

Gebakken peer met koffiedadel-ijs en chocoladesaus

Warme peer met zelfgemaakt ijs en een volle chocoladesaus, dat klinkt toch als een overheerlijk toetje?

Je maakt het ijs eenvoudig zelf, zonder ijsmachine, met maar 3 ingrediënten.

Tip: Heerlijk als dessert voor tijdens de feestdagen :)

Gebakken peer met koffiedadel-ijs en chocoladesaus
Recepten

Wat heb je nodig:

Voor het ijs:

Voor de chocoladesaus:

Voor de peren:

Garnering:

  • gedroogde cranberries

Bereiding:

Het ijs (dag van tevoren):
Breng de haverroom en de dadelpasta in een kleine pan langzaam aan de kook. Voeg de chikko not coffee toe en roer totdat deze is opgelost. Giet het mengsel in een diepvriesbak en laat helemaal afkoelen. Als hij helemaal is afgekoeld, zet hem dan in de vriezer. Roer het ijs de eerste twee uur, elk half uur een keer door met een vork. Het ijs moet 6uur tot een nacht in de vriezer.

Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis. Leg de peren met de snijkant naar beneden naast elkaar in een ovenschaal en voeg de ahornsiroop toe. Stel de oven in op 200°C en zet de ovenschaal in het midden van de oven. Bak de peren ongeveer 15 minuten, keer ze om en bak ze nog 10 minuten.

Breng voor de chocoladesaus de havermelk samen met het cacaopoeder aan de kook. Roer het kikkererwtenmeel door de havermelk (zorg ervoor dat er geen klontjes in het kikkererwtenmeel zitten). Laat de saus al roerende wat dikker worden en neem hem van het vuur als hij sausdikte heeft.

Leg de warme peren in schaaltjes of op bordjes, schep een bolletje koffie-dadelijs in de holte waar het klokhuis zat en verdeel er wat chocoladesaus over.

Serveer met wat gedroogde cranberries.

Smakelijk!

Gebakken peer met koffie dadel ijs

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Asperge Ovenschotel met Ras el Hanout
    30-05-2023

    Mieke Hendriks - 29-11-2022

    Asperge Ovenschotel met Ras el Hanout

  • Paasbrood met Rozijnen en Abrikozen
    03-04-2023

    Mieke Hendriks - 29-11-2022

    Paasbrood met Rozijnen en Abrikozen

  • Aubergine Rolletjes met Shiitake en Coconut Aminos
    20-03-2023

    Mieke Hendriks - 29-11-2022

    Aubergine Rolletjes met Shiitake en Coconut Aminos

  • Courgettespread met kruidige olijfolie
    06-03-2023

    Mieke Hendriks - 29-11-2022

    Courgettespread met kruidige olijfolie

  • Haver-Kokos repen met Collageen
    24-01-2023

    Mieke Hendriks - 29-11-2022

    Haver-Kokos repen met Collageen

  • Pastinaak met Sinaasappel, Dadel en Tahin
    17-01-2023

    Mieke Hendriks - 29-11-2022

    Pastinaak met Sinaasappel, Dadel en Tahin

  • Glutenvrije Crackers met pitten en zaden
    09-01-2023

    Mieke Hendriks - 29-11-2022

    Glutenvrije Crackers met pitten en zaden

  • Miso Noodles met groente en kip
    03-01-2023

    Mieke Hendriks - 29-11-2022

    Miso Noodles met groente en kip

  • Gezonde zoete snackballetjes
    20-12-2022

    Mieke Hendriks - 29-11-2022

    Gezonde zoete snackballetjes

  • Glutenvrij en Lactosevrij Kerstmenu
    19-12-2022

    Mieke Hendriks - 29-11-2022

    Glutenvrij en Lactosevrij Kerstmenu

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
  • ✓ Spaar automatisch voor korting en extra's
  • ✓ Krijg een cadeautje op je verjaardag
  • ✓ Bekijk en volg je bestellingen
  • ✓ Voeg favoriete producten toe aan je verlanglijst
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »