Nu 10% korting op het gehele assortiment met de code BIO2023

thuiswinkelkiyohWinnaar Shopping Awards 2022

Mieke Hendriks - 13-12-2021

Flespompoen gevuld met abrikoos, ingelegde citroen en pompoenpitten

Op zoek naar een verassend bijgerecht? Probeer dan zeker eens deze gevulde flespompoen. De oven en de vulling van abrikozen maakt dit een lekker zoet gerecht, met een frisse touch van plantaardige knoflook-chiliyoghurt.

Flespompoen gevuld met abrikoos, ingelegde citroen en pompoenpitten
Recepten

In deze dip zit o.a. ingelegde citroen. Deze smaakmaker is gemaakt van biologische citroenen gekruid met kruiden en bewaard in pekel. Naast deze dip kun je ingelegde citroen ook goed gebruiken om vis mee te bakken of marineren, te combineren in een rijstgerecht en is het een fijne toevoeging aan een stevig vleesgerecht.

(groente-/bijgerecht voor 4 personen)

Wat heb je nodig?

Bereiding:

Snijd de flespompoen in de lengte doormidden. Verwijder de zaden en de draden, bestrijk beide helften met elk 1 eetlepel olijfolie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.

Leg de pompoenhelften met het snijvlak naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat, schuif de bakplaat iets onder het midden in de oven, stel de oven in op 225°C en rooster de pompoenhelften ongeveer 35 minuten tot ze gaar en mooi goudbruin zijn.

Hak voor de vulling de gedroogde abrikozen, de pompoenpitten, de ingelegde citroen, 1 teen knoflook en de rozemarijn tot een grove massa. Voeg dan de honing, het citroensap en 2 eetlepels olijfolie toe en breng de vulling verder op smaak met peper, zout en eventueel extra citroensap en/of honing.

Plet de tweede teen knoflook met het lemmet van een mes en roer hem samen met chilivlokken en zout naar smaak door de plantaardige yoghurt.

Verlaag de temperatuur van de oven naar 175°C als de pompoenhelften gaar zijn. Vul de pompoenhelften met de abrikozenvulling en zet ze nog 15 minuten terug in de oven.

Verwijder vlak voor het serveren de geplette knoflookteen uit de yoghurt. Serveer de gevulde pompoenhelften met de knoflook-chiliyoghurt.

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Zoete aardappelsalade met gemarineerde kippendij
    01-09-2023

    Mieke Hendriks - 13-12-2021

    Zoete aardappelsalade met gemarineerde kippendij

  • Havermout met citroen, maanzaad en Johannesbroodsiroop
    15-08-2023

    Mieke Hendriks - 13-12-2021

    Havermout met citroen, maanzaad en Johannesbroodsiroop

  • Groene Smoothiebowl
    13-06-2023

    Mieke Hendriks - 13-12-2021

    Groene Smoothiebowl

  • Asperge Ovenschotel met Ras el Hanout
    30-05-2023

    Mieke Hendriks - 13-12-2021

    Asperge Ovenschotel met Ras el Hanout

  • Paasbrood met Rozijnen en Abrikozen
    03-04-2023

    Mieke Hendriks - 13-12-2021

    Paasbrood met Rozijnen en Abrikozen

  • Aubergine Rolletjes met Shiitake en Coconut Aminos
    20-03-2023

    Mieke Hendriks - 13-12-2021

    Aubergine Rolletjes met Shiitake en Coconut Aminos

  • Courgettespread met kruidige olijfolie
    06-03-2023

    Mieke Hendriks - 13-12-2021

    Courgettespread met kruidige olijfolie

  • Haver-Kokos repen met Collageen
    24-01-2023

    Mieke Hendriks - 13-12-2021

    Haver-Kokos repen met Collageen

  • Pastinaak met Sinaasappel, Dadel en Tahin
    17-01-2023

    Mieke Hendriks - 13-12-2021

    Pastinaak met Sinaasappel, Dadel en Tahin

  • Glutenvrije Crackers met pitten en zaden
    09-01-2023

    Mieke Hendriks - 13-12-2021

    Glutenvrije Crackers met pitten en zaden

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
  • ✓ Spaar automatisch voor korting en extra's
  • ✓ Krijg een cadeautje op je verjaardag
  • ✓ Bekijk en volg je bestellingen
  • ✓ Voeg favoriete producten toe aan je verlanglijst
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »