Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5581 reviews

thuiswinkelkiyohWinnaar shopping awards 2021

Mieke Hendriks - 13 / Dec / 2021

Flespompoen gevuld met abrikoos, ingelegde citroen en pompoenpitten

Op zoek naar een verassend bijgerecht? Probeer dan zeker eens deze gevulde flespompoen. De oven en de vulling van abrikozen maakt dit een lekker zoet gerecht, met een frisse touch van plantaardige knoflook-chiliyoghurt.

Flespompoen gevuld met abrikoos, ingelegde citroen en pompoenpitten
Recepten

In deze dip zit o.a. ingelegde citroen. Deze smaakmaker is gemaakt van biologische citroenen gekruid met kruiden en bewaard in pekel. Naast deze dip kun je ingelegde citroen ook goed gebruiken om vis mee te bakken of marineren, te combineren in een rijstgerecht en is het een fijne toevoeging aan een stevig vleesgerecht.

(groente-/bijgerecht voor 4 personen)

Wat heb je nodig?

Bereiding:

Snijd de flespompoen in de lengte doormidden. Verwijder de zaden en de draden, bestrijk beide helften met elk 1 eetlepel olijfolie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.

Leg de pompoenhelften met het snijvlak naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat, schuif de bakplaat iets onder het midden in de oven, stel de oven in op 225°C en rooster de pompoenhelften ongeveer 35 minuten tot ze gaar en mooi goudbruin zijn.

Hak voor de vulling de gedroogde abrikozen, de pompoenpitten, de ingelegde citroen, 1 teen knoflook en de rozemarijn tot een grove massa. Voeg dan de honing, het citroensap en 2 eetlepels olijfolie toe en breng de vulling verder op smaak met peper, zout en eventueel extra citroensap en/of honing.

Plet de tweede teen knoflook met het lemmet van een mes en roer hem samen met chilivlokken en zout naar smaak door de plantaardige yoghurt.

Verlaag de temperatuur van de oven naar 175°C als de pompoenhelften gaar zijn. Vul de pompoenhelften met de abrikozenvulling en zet ze nog 15 minuten terug in de oven.

Verwijder vlak voor het serveren de geplette knoflookteen uit de yoghurt. Serveer de gevulde pompoenhelften met de knoflook-chiliyoghurt.

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Kruidkoek met amandel en chocolade
    25 / Jan / 2022

    Mieke Hendriks - 13 / Dec / 2021

    Kruidkoek met amandel en chocolade

  • Energy bars met amandelpasta, dadels en noten
    18 / Jan / 2022

    Mieke Hendriks - 13 / Dec / 2021

    Energy bars met amandelpasta, dadels en noten

  • Ovenschotel met spruitjes, kabeljauw, zwarte knoflook en balsamicocreme
    11 / Jan / 2022

    Mieke Hendriks - 13 / Dec / 2021

    Ovenschotel met spruitjes, kabeljauw, zwarte knoflook en balsamicocreme

  • Pompoen gevuld met venkel, paddenstoelen en gedroogde vijg
    03 / Jan / 2022

    Mieke Hendriks - 13 / Dec / 2021

    Pompoen gevuld met venkel, paddenstoelen en gedroogde vijg

  • Flespompoen gevuld met abrikoos, ingelegde citroen en pompoenpitten
    13 / Dec / 2021

    Mieke Hendriks - 13 / Dec / 2021

    Flespompoen gevuld met abrikoos, ingelegde citroen en pompoenpitten

  • Stoofpeertjes met Cranberrysaus (optie Slowcooker)
    07 / Dec / 2021

    Mieke Hendriks - 13 / Dec / 2021

    Stoofpeertjes met Cranberrysaus (optie Slowcooker)

  • Pompoen-haverkoek met witte bonenspread en vijg
    30 / Nov / 2021

    Mieke Hendriks - 13 / Dec / 2021

    Pompoen-haverkoek met witte bonenspread en vijg

  • Kruidnoten van bakbananenmeel
    09 / Nov / 2021

    Mieke Hendriks - 13 / Dec / 2021

    Kruidnoten van bakbananenmeel

  • Bloemkoolcouscous met groentes en gedroogde abrikoos
    13 / Oct / 2021

    Mieke Hendriks - 13 / Dec / 2021

    Bloemkoolcouscous met groentes en gedroogde abrikoos

  • Chiapudding met Peer, Gember en Citroen
    11 / Oct / 2021

    Mieke Hendriks - 13 / Dec / 2021

    Chiapudding met Peer, Gember en Citroen

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »