Menu
EUR
Flespompoen gevuld met abrikoos, ingelegde citroen en pompoenpitten

Flespompoen gevuld met abrikoos, ingelegde citroen en pompoenpitten

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Op zoek naar een verassend bijgerecht? Probeer dan zeker eens deze gevulde flespompoen. De oven en de vulling van abrikozen maakt dit een lekker zoet gerecht, met een frisse touch van plantaardige knoflook-chiliyoghurt.

(groente-/bijgerecht voor 4 personen)

Wat heb je nodig?

Bereiding:

Snijd de flespompoen in de lengte doormidden. Verwijder de zaden en de draden, bestrijk beide helften met elk 1 eetlepel olijfolie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.

Leg de pompoenhelften met het snijvlak naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat, schuif de bakplaat iets onder het midden in de oven, stel de oven in op 225°C en rooster de pompoenhelften ongeveer 35 minuten tot ze gaar en mooi goudbruin zijn.

Hak voor de vulling de gedroogde abrikozen, de pompoenpitten, de ingelegde citroen, 1 teen knoflook en de rozemarijn tot een grove massa. Voeg dan de honing, het citroensap en 2 eetlepels olijfolie toe en breng de vulling verder op smaak met peper, zout en eventueel extra citroensap en/of honing.

Plet de tweede teen knoflook met het lemmet van een mes en roer hem samen met chilivlokken en zout naar smaak door de plantaardige yoghurt.

Verlaag de temperatuur van de oven naar 175°C als de pompoenhelften gaar zijn. Vul de pompoenhelften met de abrikozenvulling en zet ze nog 15 minuten terug in de oven.

Verwijder vlak voor het serveren de geplette knoflookteen uit de yoghurt. Serveer de gevulde pompoenhelften met de knoflook-chiliyoghurt.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!