thuiswinkelkiyohWinnaar Shopping Awards 2022

Mieke Hendriks - 06-03-2023

Courgettespread met kruidige olijfolie

Heb jij de Griekse Olijfolie van Puur Mieke al geprobeerd? De heerlijke bitterzoete smaak is de perfect basis van dit bijgerecht. Lekker als lunch of bij de borrel.

Courgettespread met kruidige olijfolie
Recepten

Wat heb je nodig

Voor de gemarineerde rode ui

Voor de courgettespread

  • 400 g courgette
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 – 2 tl citroensap
  • Rasp van ½ citroen
  • 3 el olijfolie
  • 1 dadel
  • Verse munt en koriander
  • Chilivlokken
  • Olijfolie
  • Peper en zout

 

Bereiding:

Snij 1 rode ui doormidden en daarna in dunne halve ringetjes. Meng citroensap, olijfolie, komijn, oregano en zout naar smaak. Voeg de ui toe, schep alles goed door elkaar en laat minimaal 30 minuten staan.


Snijd ondertussen de courgette in blokjes en snipper de andere ui. Pel de knoflook en plet hem met het lemmet van een mes. Doe de ui en de knoflook met 2 eetlepels olijfolie in een pan, voeg een snufje zout toe en bak de uien en de knoflook in 5 minuten goudbruin. Voeg de courgette toe en bak hem op middelhoog vuur 20 minuten mee, tot hij helemaal zacht is.


Pureer nu de gebakken courgette in een blender of met een staafmixer samen met 1 eetlepel olijfolie en de sap en rasp van 1 biologische citroen. Breng de spread op smaak met eventueel meer citroensap, peper of zout.


Schep de courgettespread op een bord. Verdeel de gemarineerde ui over de spread.


Snijd de dadel doormidden, verwijder de pit en snijd in kleine stukjes. Hak de blaadjes van de verse munt en de verse koriander fijn. Verdeel de dadelstukjes, munt en de koriander, chilivlokken over de spread en de ui. Schep de marinade over de spread en sprenkel er nog wat extra olijfolie over.


Serveer met Crunchy Triangle Chips van Terrasana of groenten om mee te dippen.

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Aubergine Rolletjes met Shiitake en Coconut Aminos
    20-03-2023

    Mieke Hendriks - 06-03-2023

    Aubergine Rolletjes met Shiitake en Coconut Aminos

  • Courgettespread met kruidige olijfolie
    06-03-2023

    Mieke Hendriks - 06-03-2023

    Courgettespread met kruidige olijfolie

  • Haver-Kokos repen met Collageen
    24-01-2023

    Mieke Hendriks - 06-03-2023

    Haver-Kokos repen met Collageen

  • Pastinaak met Sinaasappel, Dadel en Tahin
    17-01-2023

    Mieke Hendriks - 06-03-2023

    Pastinaak met Sinaasappel, Dadel en Tahin

  • Glutenvrije Crackers met pitten en zaden
    09-01-2023

    Mieke Hendriks - 06-03-2023

    Glutenvrije Crackers met pitten en zaden

  • Miso Noodles met groente en kip
    03-01-2023

    Mieke Hendriks - 06-03-2023

    Miso Noodles met groente en kip

  • Gezonde zoete snackballetjes
    20-12-2022

    Mieke Hendriks - 06-03-2023

    Gezonde zoete snackballetjes

  • Glutenvrij en Lactosevrij Kerstmenu
    19-12-2022

    Mieke Hendriks - 06-03-2023

    Glutenvrij en Lactosevrij Kerstmenu

  • Poffertjes van Bakbananenmeel
    12-12-2022

    Mieke Hendriks - 06-03-2023

    Poffertjes van Bakbananenmeel

  • Gebakken peer met koffiedadel-ijs en chocoladesaus
    29-11-2022

    Mieke Hendriks - 06-03-2023

    Gebakken peer met koffiedadel-ijs en chocoladesaus

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
  • ✓ Spaar automatisch voor korting en extra's
  • ✓ Krijg een cadeautje op je verjaardag
  • ✓ Bekijk en volg je bestellingen
  • ✓ Voeg favoriete producten toe aan je verlanglijst
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »