Menu
EUR
Chili sin carne met spruitjes, aubergine en jackfruit

Chili sin carne met spruitjes, aubergine en jackfruit

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Vandaag een recept waarvoor je iets langer in de keuken moet staan, maar dat is het zeker waard! Dit heerlijke chili recept is vegetarisch, want het is gemaakt met Jackfruit. Jackfruit heeft van zichzelf niet erg veel smaak, maar de draderiger structuur van deze vrucht lijkt op vlees.

Met een smeuïge avocadosaus en ingelegde rode ui maakt dit gerecht tot het ultieme comfortfood :)

(voor 6 tot 8 personen)

Wat heb je nodig?

  • 125 g zwarte bonen (gedroogd) of 1 blik zwarte bonen (uitlekgewicht 240 g)
  • 125 g kidneybonen (gedroogd) of 1 blik kidneybonen (uitlekgewicht 240 g)
  • 1 kg spruitjes
  • 3 rode uien
  • 3 tenen knoflook
  • 500 g aubergine
  • 400 g (groene) puntpaprika
  • 1 rode peper
  • 2 blikken tomatenblokjes of gepelde tomaten à 400 g
  • 2 blikken jackfruit à 400 ml

Om het gerecht te kruiden kun je de Chili sin/con carne kruiden gebruiken van Het Blauwe Huis, of losse kruiden:

Voor erbij

  • 1 avocado
  • 8 el plantaardige yoghurt
  • 5 g verse koriander
  • limoensap
  • peper en zout
  • 1 rode ui
  • 2 el appelazijn

Bereiding:

Bij het gebruik van gedroogde bonen: week de beide bonensoorten apart van elkaar 8 tot 12 uur in 500 ml water. Kook de bonen ook apart van elkaar in ruim water in 1 à 2 uur gaar.

Tip: Voor een lekker zoete en een beetje een rokerige smaak kunnen de spruitjes in de oven geroosterd worden, maar ze kunnen ook samen met de aubergine en de paprika aan de ui en knoflook worden toegevoegd en mee gaar worden gestoofd.

Maak de spruitjes schoon, verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak. Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven, stel de oven in op 220°C en rooster de spruitjes in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar.

Pel en snipper de uien en de knoflook. Doe de ui samen met 2 eetlepels olijfolie en een snuf zout in een ruime braadpan en fruit de ui op laag vuur tot hij glazig is. Voeg de knoflook toe en bak hem kort mee.

Snijd de aubergine en paprika's in blokjes. Snijd de rode peper in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snijd in smalle halve ringetjes.

Voeg de aubergine, de paprika, de peper en de (geroosterde) spruitjes samen met 2 eetlepels olijfolie toe aan de ui en de knoflook. Bak alles op ongeveer 10 minuten op halfhoog vuur, schep regelmatig om.

Voeg de tomatenstukjes, het jackfruit, de bonen, de kruiden en specerijen, zout en het limoensap en de limoenrasp toe.

Breng de chili aan de kook en laat alles afgedekt ongeveer 30 minuten stoven.

Proef de chili en breng hem op smaak met peper en zout en eventueel extra kruiden en specerijen en/of limoensap.

Voor erbij:

Prak de avocado met de yoghurt. Snijd de koriander fijn en meng hem samen met limoensap en peper en zout naar smaak door de avocado-yoghurt.

Pel de ui en snijd hem in smalle ringen. Schep de ui om met de azijn en laat dit 20 minuten staan.

Serveer de chili sin carne met de avocado-yoghurt en de rode ui.

Smakelijk!


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!