Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5874 reviews

thuiswinkelkiyohWinnaar Shopping Awards 2022

Mieke Hendriks - 11-10-2021

Chiapudding met Peer, Gember en Citroen

Met dit superzaadje maak je heel eenvoudig een lekkere pudding. Door vocht aan de zaadjes toe te voegen vormt er een geleilaagje om elk zaadje, waardoor er een pudding ontstaat.

Chiapudding met Peer, Gember en Citroen
Recepten

Ben jij al bekend met Chiazaad? Dit superzaadje wordt al duizenden jaren gegeten. De Maya's en Azteken aten dit zaadje volop en gebruikte het ook als medicijn. In de oude Maya taal betekent "Chia" "kracht" en werd het zaadje vaak meegegeven aan de soldaten voor extra kracht op het slagveld.

Chiazaad is rijk aan eiwit, omega-3 vetzuren en zeer rijk aan vezels. Ook is het een bron van fosfor en selenium. Selenium heeft een positieve invloed op het immuunsysteem, draagt het bij aan het behoud van normaal haar en nagels en is mede nodig voor een normale productie van het schildklierhormoon en de werking van de schildklier.

Wat heb je nodig voor Chiapudding?

Bereiding:

Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd hem in blokjes. Rasp het stukje gember.

Meng het chiazaad met de haverdrink, de syrup, de citroenrasp, het citroensap, de stukjes peer en de geraspte gember.

Roer goed door zodat alles goed gemengd is.

Je kunt hem nu direct eten, maar voor een dikkere pudding laat je het mengsel minimaal 4 uur of een hele nacht opstijven in de koelkast.

Smakelijk!

Variatietip: Vervang de haverdrink door de Hazelnut Cacao drink en top het daarna af met lekkere inca bessen, kokosvlokken en gojibessen.

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Glutenvrije Appeltaart met Bakbananenmeel
    21-06-2022

    Mieke Hendriks - 11-10-2021

    Glutenvrije Appeltaart met Bakbananenmeel

  • Rabarber-Aardbeienijs
    31-05-2022

    Mieke Hendriks - 11-10-2021

    Rabarber-Aardbeienijs

  • Mexicaanse bowl met zoete aardappel, zwarte bonen en sinaasappel-abrikoos-salsa
    17-05-2022

    Mieke Hendriks - 11-10-2021

    Mexicaanse bowl met zoete aardappel, zwarte bonen en sinaasappel-abrikoos-salsa

  • Wasmiddel met Aleppozeep
    10-05-2022

    Mieke Hendriks - 11-10-2021

    Wasmiddel met Aleppozeep

  • Doperwtenkoekjes met citroen-muntmayonaise
    03-05-2022

    Mieke Hendriks - 11-10-2021

    Doperwtenkoekjes met citroen-muntmayonaise

  • Rode linzen-stoofschotel met gember en citroen
    05-04-2022

    Mieke Hendriks - 11-10-2021

    Rode linzen-stoofschotel met gember en citroen

  • Chocoladetaart met dadels en amandelen
    31-03-2022

    Mieke Hendriks - 11-10-2021

    Chocoladetaart met dadels en amandelen

  • Puntpaprika gevuld met Mexicaanse rode linzen
    28-03-2022

    Mieke Hendriks - 11-10-2021

    Puntpaprika gevuld met Mexicaanse rode linzen

  • Lentegroenten met witte bonen dip en honing-mosterddressing
    22-03-2022

    Mieke Hendriks - 11-10-2021

    Lentegroenten met witte bonen dip en honing-mosterddressing

  • Bakbananenmeel Muffins met Mango, Framboos en Pistache
    21-03-2022

    Mieke Hendriks - 11-10-2021

    Bakbananenmeel Muffins met Mango, Framboos en Pistache

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »