Menu
EUR
Chiapudding met Peer, Gember en Citroen

Chiapudding met Peer, Gember en Citroen

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Met dit superzaadje maak je heel eenvoudig een lekkere pudding. Door vocht aan de zaadjes toe te voegen vormt er een geleilaagje om elk zaadje, waardoor er een pudding ontstaat.

Ben jij al bekend met Chiazaad? Dit superzaadje wordt al duizenden jaren gegeten. De Maya's en Azteken aten dit zaadje volop en gebruikte het ook als medicijn. In de oude Maya taal betekent "Chia" "kracht" en werd het zaadje vaak meegegeven aan de soldaten voor extra kracht op het slagveld.

Chiazaad is rijk aan eiwit, omega-3 vetzuren en zeer rijk aan vezels. Ook is het een bron van fosfor en selenium. Selenium heeft een positieve invloed op het immuunsysteem, draagt het bij aan het behoud van normaal haar en nagels en is mede nodig voor een normale productie van het schildklierhormoon en de werking van de schildklier.

Wat heb je nodig voor Chiapudding?

Bereiding:

Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd hem in blokjes. Rasp het stukje gember.

Meng het chiazaad met de haverdrink, de syrup, de citroenrasp, het citroensap, de stukjes peer en de geraspte gember.

Roer goed door zodat alles goed gemengd is.

Je kunt hem nu direct eten, maar voor een dikkere pudding laat je het mengsel minimaal 4 uur of een hele nacht opstijven in de koelkast.

Smakelijk!

Variatietip: Vervang de haverdrink door de Hazelnut Cacao drink en top het daarna af met lekkere inca bessen, kokosvlokken en gojibessen.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!