Menu
EUR
Broccolicouscous met kappertjes, granaatappel en appelvinaigrette

Broccolicouscous met kappertjes, granaatappel en appelvinaigrette

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Een vegetarische en glutenvrije variant op de bekende couscous. Deze salade wordt op smaak gebracht met kappertjes, granaatappel en appelvinaigrette. Superlekker als bijgerecht of bijvoorbeeld lunch.

Ingrediënten:

Bereiding:

Verwijder de stronk van de broccoli (bewaar hem voor later, geschild en in stukjes gekookt of geroosterd kan hij prima in bijvoorbeeld een soep of een pastasaus) en verdeel de broccoli in roosjes.

Hak de broccoli in een keukenmachine tot couscous. Doe de broccolicouscous in een schaal en schep er de kappertjes en de granaatappelpitjes door.

Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd de appel in heel kleine blokjes (ongeveer 2 x 2 mm).
Pel de sjalot en snipper hem heel fijn. Meng de appelciderazijn met de honing en meng er de olijfolie door. Roer de appel en de sjalot door de vinaigrette en breng hem op smaak met peper en zout.

Schep de broccolicouscous om met de appelvinaigrette. De salade kan meteen geserveerd worden, maar het is ook niet erg als hij nog even staat, dan kunnen de smaken goed intrekken.

Broccolicouscous

Smakelijk!

Handtekening Maartje


Reacties (0)

gravatar
Mieke Hendriks
Geplaatst op 2019-08-19 14:57:54
Het kan inderdaad dat iemand daarop reageert, maar het is niet persee zo dat het altijd verwarmd hoeft te zijn.
gravatar
Helen
Geplaatst op 2019-08-16 09:27:56
Van rauwe broccoli kreeg ik ontzettende buikpijn las later dat broccoli ook altijd gekookt moet worden en niet rauw gegeten!
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!