Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5874 reviews

thuiswinkelkiyohWinnaar Shopping Awards 2022

Mieke Hendriks - 13-01-2020

Boekweitpasta met Italiaanse pompoensaus

Een lekker bord pasta staat bij veel mensen wekelijks op het menu. Gelukkig zijn er steeds meer glutenvrije alternatieven voor de klassieke tarwepasta. In dit recept hebben we de lekkere boekweitpasta van Your Organic Nature gebruikt, maar je kan hier natuurlijk naar hartenlust mee combineren. De Italiaanse Pompoensaus smaakt eigenlijk overal lekker bij ;)

Boekweitpasta met Italiaanse pompoensaus
Recepten

Recept voor 4 personen

Wat heb je nodig?

Bereiding:

Snijd de pompoen in vieren en verwijder de zaadlijsten en de zaden. Snijd de pompoenkwarten in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm.

Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi ze met peper en zout naar smaak en besprenkel ze met 3 eetlepels olijfolie. Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven en stel de oven in op 220°C. Rooster de pompoen 25 tot 35 minuten, tot hij gaar is en de randjes donker beginnen te kleuren.

Pel en snipper de ui en de knoflook en fruit ze in een ruime pan in 1 eetlepel olijfolie en wat zout tot ze zacht en glazig zijn.

Verhit ondertussen ruim water in een grote pan en kook hierin de boekweitpasta in 6 tot 8 minuten beetgaar.

Voeg de geroosterde pompoenblokjes toe aan de ui en knoflook en prak ze grof met een vork of pureer ze grof met een staafmixer. Voeg hieraan de haverroom toe en meng dit tot een stevige, smeuïge saus.

Snijd de gedroogde tomaatjes in reepjes en de groene olijven in ringetjes. Roer deze samen met de kappertjes en Italiaanse kruiden door de pompoensaus. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Serveer de boekweitpasta met de pompoensaus en sprenkel er vlak voor het serveren nog een beetje olijfolie over.

Boekweitpasta met Italiaanse pompoensaus

Smakelijk!

Handtekening Maartje

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Glutenvrije Appeltaart met Bakbananenmeel
    21-06-2022

    Mieke Hendriks - 13-01-2020

    Glutenvrije Appeltaart met Bakbananenmeel

  • Rabarber-Aardbeienijs
    31-05-2022

    Mieke Hendriks - 13-01-2020

    Rabarber-Aardbeienijs

  • Mexicaanse bowl met zoete aardappel, zwarte bonen en sinaasappel-abrikoos-salsa
    17-05-2022

    Mieke Hendriks - 13-01-2020

    Mexicaanse bowl met zoete aardappel, zwarte bonen en sinaasappel-abrikoos-salsa

  • Wasmiddel met Aleppozeep
    10-05-2022

    Mieke Hendriks - 13-01-2020

    Wasmiddel met Aleppozeep

  • Doperwtenkoekjes met citroen-muntmayonaise
    03-05-2022

    Mieke Hendriks - 13-01-2020

    Doperwtenkoekjes met citroen-muntmayonaise

  • Rode linzen-stoofschotel met gember en citroen
    05-04-2022

    Mieke Hendriks - 13-01-2020

    Rode linzen-stoofschotel met gember en citroen

  • Chocoladetaart met dadels en amandelen
    31-03-2022

    Mieke Hendriks - 13-01-2020

    Chocoladetaart met dadels en amandelen

  • Puntpaprika gevuld met Mexicaanse rode linzen
    28-03-2022

    Mieke Hendriks - 13-01-2020

    Puntpaprika gevuld met Mexicaanse rode linzen

  • Lentegroenten met witte bonen dip en honing-mosterddressing
    22-03-2022

    Mieke Hendriks - 13-01-2020

    Lentegroenten met witte bonen dip en honing-mosterddressing

  • Bakbananenmeel Muffins met Mango, Framboos en Pistache
    21-03-2022

    Mieke Hendriks - 13-01-2020

    Bakbananenmeel Muffins met Mango, Framboos en Pistache

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »