Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5874 reviews

i.v.m. drukte bij Postnl kan het zijn dat je pakket vertraging oploopt

thuiswinkelkiyohWinnaar Shopping Awards 2022

Mieke Hendriks - 13-01-2020

Boekweitpasta met Italiaanse pompoensaus

Een lekker bord pasta staat bij veel mensen wekelijks op het menu. Gelukkig zijn er steeds meer glutenvrije alternatieven voor de klassieke tarwepasta. In dit recept hebben we de lekkere boekweitpasta van Your Organic Nature gebruikt, maar je kan hier natuurlijk naar hartenlust mee combineren. De Italiaanse Pompoensaus smaakt eigenlijk overal lekker bij ;)

Boekweitpasta met Italiaanse pompoensaus
Recepten

Recept voor 4 personen

Wat heb je nodig?

Bereiding:

Snijd de pompoen in vieren en verwijder de zaadlijsten en de zaden. Snijd de pompoenkwarten in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm.

Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi ze met peper en zout naar smaak en besprenkel ze met 3 eetlepels olijfolie. Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven en stel de oven in op 220°C. Rooster de pompoen 25 tot 35 minuten, tot hij gaar is en de randjes donker beginnen te kleuren.

Pel en snipper de ui en de knoflook en fruit ze in een ruime pan in 1 eetlepel olijfolie en wat zout tot ze zacht en glazig zijn.

Verhit ondertussen ruim water in een grote pan en kook hierin de boekweitpasta in 6 tot 8 minuten beetgaar.

Voeg de geroosterde pompoenblokjes toe aan de ui en knoflook en prak ze grof met een vork of pureer ze grof met een staafmixer. Voeg hieraan de haverroom toe en meng dit tot een stevige, smeuïge saus.

Snijd de gedroogde tomaatjes in reepjes en de groene olijven in ringetjes. Roer deze samen met de kappertjes en Italiaanse kruiden door de pompoensaus. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Serveer de boekweitpasta met de pompoensaus en sprenkel er vlak voor het serveren nog een beetje olijfolie over.

Boekweitpasta met Italiaanse pompoensaus

Smakelijk!

Handtekening Maartje

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Gebakken peer met koffiedadel-ijs en chocoladesaus
    29-11-2022

    Mieke Hendriks - 13-01-2020

    Gebakken peer met koffiedadel-ijs en chocoladesaus

  • Glutenvrije Bruine Bolletjes
    01-11-2022

    Mieke Hendriks - 13-01-2020

    Glutenvrije Bruine Bolletjes

  • Appel Galette met Koekkruiden
    24-10-2022

    Mieke Hendriks - 13-01-2020

    Appel Galette met Koekkruiden

  • Wortel-pompoensoep met sweet-chili kikkererwten
    06-10-2022

    Mieke Hendriks - 13-01-2020

    Wortel-pompoensoep met sweet-chili kikkererwten

  • Smoothiebowl met superfoods
    03-10-2022

    Mieke Hendriks - 13-01-2020

    Smoothiebowl met superfoods

  • Miso-courgettes op witte bonenspread
    12-09-2022

    Mieke Hendriks - 13-01-2020

    Miso-courgettes op witte bonenspread

  • Anijs Granola
    06-09-2022

    Mieke Hendriks - 13-01-2020

    Anijs Granola

  • Chocolade-kersencake van Cassavemeel
    02-08-2022

    Mieke Hendriks - 13-01-2020

    Chocolade-kersencake van Cassavemeel

  • Glutenvrije Aardbeienvlaai met Cassavemeel
    26-07-2022

    Mieke Hendriks - 13-01-2020

    Glutenvrije Aardbeienvlaai met Cassavemeel

  • Sla Taco's met Zalm en Avocado
    07-07-2022

    Mieke Hendriks - 13-01-2020

    Sla Taco's met Zalm en Avocado

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »