Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5581 reviews

thuiswinkelkiyohWinnaar shopping awards 2021

Mieke Hendriks - 13 / Jan / 2020

Boekweitpasta met Italiaanse pompoensaus

Een lekker bord pasta staat bij veel mensen wekelijks op het menu. Gelukkig zijn er steeds meer glutenvrije alternatieven voor de klassieke tarwepasta. In dit recept hebben we de lekkere boekweitpasta van Your Organic Nature gebruikt, maar je kan hier natuurlijk naar hartenlust mee combineren. De Italiaanse Pompoensaus smaakt eigenlijk overal lekker bij ;)

Boekweitpasta met Italiaanse pompoensaus
Recepten

Recept voor 4 personen

Wat heb je nodig?

Bereiding:

Snijd de pompoen in vieren en verwijder de zaadlijsten en de zaden. Snijd de pompoenkwarten in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm.

Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi ze met peper en zout naar smaak en besprenkel ze met 3 eetlepels olijfolie. Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven en stel de oven in op 220°C. Rooster de pompoen 25 tot 35 minuten, tot hij gaar is en de randjes donker beginnen te kleuren.

Pel en snipper de ui en de knoflook en fruit ze in een ruime pan in 1 eetlepel olijfolie en wat zout tot ze zacht en glazig zijn.

Verhit ondertussen ruim water in een grote pan en kook hierin de boekweitpasta in 6 tot 8 minuten beetgaar.

Voeg de geroosterde pompoenblokjes toe aan de ui en knoflook en prak ze grof met een vork of pureer ze grof met een staafmixer. Voeg hieraan de haverroom toe en meng dit tot een stevige, smeuïge saus.

Snijd de gedroogde tomaatjes in reepjes en de groene olijven in ringetjes. Roer deze samen met de kappertjes en Italiaanse kruiden door de pompoensaus. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Serveer de boekweitpasta met de pompoensaus en sprenkel er vlak voor het serveren nog een beetje olijfolie over.

Boekweitpasta met Italiaanse pompoensaus

Smakelijk!

Handtekening Maartje

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Energy bars met amandelpasta, dadels en noten
    18 / Jan / 2022

    Mieke Hendriks - 13 / Jan / 2020

    Energy bars met amandelpasta, dadels en noten

  • Ovenschotel met spruitjes, kabeljauw, zwarte knoflook en balsamicocreme
    11 / Jan / 2022

    Mieke Hendriks - 13 / Jan / 2020

    Ovenschotel met spruitjes, kabeljauw, zwarte knoflook en balsamicocreme

  • Pompoen gevuld met venkel, paddenstoelen en gedroogde vijg
    03 / Jan / 2022

    Mieke Hendriks - 13 / Jan / 2020

    Pompoen gevuld met venkel, paddenstoelen en gedroogde vijg

  • Flespompoen gevuld met abrikoos, ingelegde citroen en pompoenpitten
    13 / Dec / 2021

    Mieke Hendriks - 13 / Jan / 2020

    Flespompoen gevuld met abrikoos, ingelegde citroen en pompoenpitten

  • Stoofpeertjes met Cranberrysaus (optie Slowcooker)
    07 / Dec / 2021

    Mieke Hendriks - 13 / Jan / 2020

    Stoofpeertjes met Cranberrysaus (optie Slowcooker)

  • Pompoen-haverkoek met witte bonenspread en vijg
    30 / Nov / 2021

    Mieke Hendriks - 13 / Jan / 2020

    Pompoen-haverkoek met witte bonenspread en vijg

  • Kruidnoten van bakbananenmeel
    09 / Nov / 2021

    Mieke Hendriks - 13 / Jan / 2020

    Kruidnoten van bakbananenmeel

  • Bloemkoolcouscous met groentes en gedroogde abrikoos
    13 / Oct / 2021

    Mieke Hendriks - 13 / Jan / 2020

    Bloemkoolcouscous met groentes en gedroogde abrikoos

  • Chiapudding met Peer, Gember en Citroen
    11 / Oct / 2021

    Mieke Hendriks - 13 / Jan / 2020

    Chiapudding met Peer, Gember en Citroen

  • Glutenvrije cake met fruit en havermeel
    04 / Oct / 2021

    Mieke Hendriks - 13 / Jan / 2020

    Glutenvrije cake met fruit en havermeel

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »