Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5874 reviews

thuiswinkelkiyohWinnaar Shopping Awards 2022

Mieke Hendriks - 24-03-2020

Auberginewaaier met dadel balsamico dressing

Wist je dat Aubergine een super goede antioxidant is? Ze zit vol mineralen zoals Mangaan, Kalium, Magnesium. Ook Vitamine A, C en B zitten in deze diep paarse groente en door de vele vezels zijn ze ook nog eens goed voor je spijsvertering. De structuur van Aubergine is sponsachtig en neemt het deze heerlijk zoete dressing goed in zich op, echt genieten!

Auberginewaaier met dadel balsamico dressing
Recepten

(hoofdgerecht voor 2 of bijgerecht voor 2 tot 4 personen)

Wat heb je nodig?

Bereiding:

Verwarm de oven voor op op 200°C.

Snijd de aubergines voorzichtig in de lengte in plakjes, maar zorg dat ze bij het steeltje aan elkaar blijven zitten.
Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en duw hem voorzichtig iets uit elkaar, zodat ze een waaiervorm krijgen. Dit zal niet heel ver gaan, maar als de aubergines een poosje in de oven hebben gelegen en wat zachter zijn, gaat het beter.
Besprenkel ze met elk 2 eetlepels olijfolie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.

Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven en rooster de aubergine zo’n 20 minuten. Haal de bakplaat uit de oven, duw de aubergineplakjes voorzichtig wat verder uit elkaar en rooster ze daarna nog eens 10 minuten. Haal nu de bakplaat weer uit de oven, dus de aubergineplakjes als het gaat nog iets verder uit elkaar en rooster de aubergine voor de laatste keer 5 tot 10 minuten.

Ontpit voor de dressing de dadels en pureer ze samen met de balsamico-azijn, de honing en de geraspte citroenschil. Breng de dressing op smaak met citroensap, zout en peper.

Verdeel de rucola over een schaal, leg de geroosterde auberginewaaier erop en verdeel de dressing erover. Schep tenslotte nog wat plantaardige yoghurt op de auberginewaaier.

Auberginewaaier met dadel balsamico dressing op bord

Smakelijk!

Handtekening Maartje

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Gebakken peer met koffiedadel-ijs en chocoladesaus
    29-11-2022

    Mieke Hendriks - 24-03-2020

    Gebakken peer met koffiedadel-ijs en chocoladesaus

  • Glutenvrije Bruine Bolletjes
    01-11-2022

    Mieke Hendriks - 24-03-2020

    Glutenvrije Bruine Bolletjes

  • Appel Galette met Koekkruiden
    24-10-2022

    Mieke Hendriks - 24-03-2020

    Appel Galette met Koekkruiden

  • Wortel-pompoensoep met sweet-chili kikkererwten
    06-10-2022

    Mieke Hendriks - 24-03-2020

    Wortel-pompoensoep met sweet-chili kikkererwten

  • Smoothiebowl met superfoods
    03-10-2022

    Mieke Hendriks - 24-03-2020

    Smoothiebowl met superfoods

  • Miso-courgettes op witte bonenspread
    12-09-2022

    Mieke Hendriks - 24-03-2020

    Miso-courgettes op witte bonenspread

  • Anijs Granola
    06-09-2022

    Mieke Hendriks - 24-03-2020

    Anijs Granola

  • Chocolade-kersencake van Cassavemeel
    02-08-2022

    Mieke Hendriks - 24-03-2020

    Chocolade-kersencake van Cassavemeel

  • Glutenvrije Aardbeienvlaai met Cassavemeel
    26-07-2022

    Mieke Hendriks - 24-03-2020

    Glutenvrije Aardbeienvlaai met Cassavemeel

  • Sla Taco's met Zalm en Avocado
    07-07-2022

    Mieke Hendriks - 24-03-2020

    Sla Taco's met Zalm en Avocado

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »