Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5581 reviews

thuiswinkelkiyohWinnaar shopping awards 2021

Mieke Hendriks - 24 / Mar / 2020

Auberginewaaier met dadel balsamico dressing

Wist je dat Aubergine een super goede antioxidant is? Ze zit vol mineralen zoals Mangaan, Kalium, Magnesium. Ook Vitamine A, C en B zitten in deze diep paarse groente en door de vele vezels zijn ze ook nog eens goed voor je spijsvertering. De structuur van Aubergine is sponsachtig en neemt het deze heerlijk zoete dressing goed in zich op, echt genieten!

Auberginewaaier met dadel balsamico dressing
Recepten

(hoofdgerecht voor 2 of bijgerecht voor 2 tot 4 personen)

Wat heb je nodig?

Bereiding:

Verwarm de oven voor op op 200°C.

Snijd de aubergines voorzichtig in de lengte in plakjes, maar zorg dat ze bij het steeltje aan elkaar blijven zitten.
Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en duw hem voorzichtig iets uit elkaar, zodat ze een waaiervorm krijgen. Dit zal niet heel ver gaan, maar als de aubergines een poosje in de oven hebben gelegen en wat zachter zijn, gaat het beter.
Besprenkel ze met elk 2 eetlepels olijfolie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.

Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven en rooster de aubergine zo’n 20 minuten. Haal de bakplaat uit de oven, duw de aubergineplakjes voorzichtig wat verder uit elkaar en rooster ze daarna nog eens 10 minuten. Haal nu de bakplaat weer uit de oven, dus de aubergineplakjes als het gaat nog iets verder uit elkaar en rooster de aubergine voor de laatste keer 5 tot 10 minuten.

Ontpit voor de dressing de dadels en pureer ze samen met de balsamico-azijn, de honing en de geraspte citroenschil. Breng de dressing op smaak met citroensap, zout en peper.

Verdeel de rucola over een schaal, leg de geroosterde auberginewaaier erop en verdeel de dressing erover. Schep tenslotte nog wat plantaardige yoghurt op de auberginewaaier.

Auberginewaaier met dadel balsamico dressing op bord

Smakelijk!

Handtekening Maartje

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Ovenschotel met spruitjes, kabeljauw, zwarte knoflook en balsamicocreme
    11 / Jan / 2022

    Mieke Hendriks - 24 / Mar / 2020

    Ovenschotel met spruitjes, kabeljauw, zwarte knoflook en balsamicocreme

  • Pompoen gevuld met venkel, paddenstoelen en gedroogde vijg
    03 / Jan / 2022

    Mieke Hendriks - 24 / Mar / 2020

    Pompoen gevuld met venkel, paddenstoelen en gedroogde vijg

  • Flespompoen gevuld met abrikoos, ingelegde citroen en pompoenpitten
    13 / Dec / 2021

    Mieke Hendriks - 24 / Mar / 2020

    Flespompoen gevuld met abrikoos, ingelegde citroen en pompoenpitten

  • Stoofpeertjes met Cranberrysaus (optie Slowcooker)
    07 / Dec / 2021

    Mieke Hendriks - 24 / Mar / 2020

    Stoofpeertjes met Cranberrysaus (optie Slowcooker)

  • Pompoen-haverkoek met witte bonenspread en vijg
    30 / Nov / 2021

    Mieke Hendriks - 24 / Mar / 2020

    Pompoen-haverkoek met witte bonenspread en vijg

  • Kruidnoten van bakbananenmeel
    09 / Nov / 2021

    Mieke Hendriks - 24 / Mar / 2020

    Kruidnoten van bakbananenmeel

  • Bloemkoolcouscous met groentes en gedroogde abrikoos
    13 / Oct / 2021

    Mieke Hendriks - 24 / Mar / 2020

    Bloemkoolcouscous met groentes en gedroogde abrikoos

  • Chiapudding met Peer, Gember en Citroen
    11 / Oct / 2021

    Mieke Hendriks - 24 / Mar / 2020

    Chiapudding met Peer, Gember en Citroen

  • Glutenvrije cake met fruit en havermeel
    04 / Oct / 2021

    Mieke Hendriks - 24 / Mar / 2020

    Glutenvrije cake met fruit en havermeel

  • Appel-Pruimen Crumble met Bakbananenmeel
    01 / Sep / 2021

    Mieke Hendriks - 24 / Mar / 2020

    Appel-Pruimen Crumble met Bakbananenmeel

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »