Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5325 reviews

thuiswinkelkiyohWinnaar shopping awards 2021

Mieke Hendriks - 24 / Mar / 2020

Auberginewaaier met dadel balsamico dressing

Wist je dat Aubergine een super goede antioxidant is? Ze zit vol mineralen zoals Mangaan, Kalium, Magnesium. Ook Vitamine A, C en B zitten in deze diep paarse groente en door de vele vezels zijn ze ook nog eens goed voor je spijsvertering. De structuur van Aubergine is sponsachtig en neemt het deze heerlijk zoete dressing goed in zich op, echt genieten!

Auberginewaaier met dadel balsamico dressing
Recepten

(hoofdgerecht voor 2 of bijgerecht voor 2 tot 4 personen)

Wat heb je nodig?

Bereiding:

Verwarm de oven voor op op 200°C.

Snijd de aubergines voorzichtig in de lengte in plakjes, maar zorg dat ze bij het steeltje aan elkaar blijven zitten.
Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en duw hem voorzichtig iets uit elkaar, zodat ze een waaiervorm krijgen. Dit zal niet heel ver gaan, maar als de aubergines een poosje in de oven hebben gelegen en wat zachter zijn, gaat het beter.
Besprenkel ze met elk 2 eetlepels olijfolie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.

Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven en rooster de aubergine zo’n 20 minuten. Haal de bakplaat uit de oven, duw de aubergineplakjes voorzichtig wat verder uit elkaar en rooster ze daarna nog eens 10 minuten. Haal nu de bakplaat weer uit de oven, dus de aubergineplakjes als het gaat nog iets verder uit elkaar en rooster de aubergine voor de laatste keer 5 tot 10 minuten.

Ontpit voor de dressing de dadels en pureer ze samen met de balsamico-azijn, de honing en de geraspte citroenschil. Breng de dressing op smaak met citroensap, zout en peper.

Verdeel de rucola over een schaal, leg de geroosterde auberginewaaier erop en verdeel de dressing erover. Schep tenslotte nog wat plantaardige yoghurt op de auberginewaaier.

Auberginewaaier met dadel balsamico dressing op bord

Smakelijk!

Handtekening Maartje

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Appel-Pruimen Crumble met Bakbananenmeel
    01 / Sep / 2021

    Mieke Hendriks - 24 / Mar / 2020

    Appel-Pruimen Crumble met Bakbananenmeel

  • Glutenvrije Crackers met gerookt paprikapoeder
    26 / Aug / 2021

    Mieke Hendriks - 24 / Mar / 2020

    Glutenvrije Crackers met gerookt paprikapoeder

  • Vijgen-sinaasappelijs
    25 / Aug / 2021

    Mieke Hendriks - 24 / Mar / 2020

    Vijgen-sinaasappelijs

  • Spread van abrikoos, pitten en zaden en verse kruiden
    23 / Aug / 2021

    Mieke Hendriks - 24 / Mar / 2020

    Spread van abrikoos, pitten en zaden en verse kruiden

  • Zomersalade met courgette, pruim en ingelegde citroen-dressing
    19 / Aug / 2021

    Mieke Hendriks - 24 / Mar / 2020

    Zomersalade met courgette, pruim en ingelegde citroen-dressing

  • Snelle Morgenstund' Smoothie
    10 / Aug / 2021

    Mieke Hendriks - 24 / Mar / 2020

    Snelle Morgenstund' Smoothie

  • Glutenvrije crackers met zaden en pitten
    02 / Aug / 2021

    Mieke Hendriks - 24 / Mar / 2020

    Glutenvrije crackers met zaden en pitten

  • Groentecurry met voorjaarsgroenten
    01 / Jun / 2021

    Mieke Hendriks - 24 / Mar / 2020

    Groentecurry met voorjaarsgroenten

  • Chocolade Cupcakes met Bakbananenmeel en Abrikozen
    25 / May / 2021

    Mieke Hendriks - 24 / Mar / 2020

    Chocolade Cupcakes met Bakbananenmeel en Abrikozen

  • Bloemkool-venkelsalade met citroen-dilledressing
    19 / May / 2021

    Mieke Hendriks - 24 / Mar / 2020

    Bloemkool-venkelsalade met citroen-dilledressing

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »