• Gratis verzending v.a. € 39,- voor NL & BE*
  • Vóór 22:00 besteld, morgen in huis
  • Sparen voor korting
  • 085-3030730

Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5185 reviews

Feest! Nu 8% korting - Code: 8JAAR - Puur Mieke bestaat 8 jaar

thuiswinkelkiyohWinnaar shopping awards 2021

Mieke Hendriks - 03 / Sep / 2019

Aubergineballetjes met Munt-Yoghurt dip

Deze vegetarische balletjes zijn heerlijk als borrelhapje of als vleesvervanger bij bijvoorbeeld een couscous salade.

Aubergineballetjes met Munt-Yoghurt dip
Recepten

Wat heb je nodig:

Bereiding:

Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de blokjes met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.

Stel de oven in op 220°, schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven en rooster de aubergineblokjes in 20 tot 30 minuten goudbruin en gaar. Schep ze af en toe een keer om.

Laat de kikkererwten uitlekken. Verwijder het vruchtvlees van de ingelegde citroen en snijd de schil fijn.

Snijd de verse munt fijn en meng hem met de yoghurt. Breng de yoghurt eventueel op smaak met peper en zout.

Laat de aubergineblokjes als ze gaar zijn iets afkoelen en doe ze dan samen met de kikkererwten, de kruidenmix, de stukjes ingelegde citroen, het kikkererwtenmeel en eventueel peper en zout naar smaak (de kruidenmixen zijn redelijk pittig en de ingelegde citroen is vrij zout) in de mengkom van de keukenmachine.

Pureer alles kort tot een grove massa en laat deze in de koelkast minimaal 1 uur opstijven.

Rol ongeveer 10 balletjes van de auberginemassa. Verhit een koekenpan, schenk er 2 eetlepels olijfolie in en leg de balletjes erin. Bak de balletjes op middelhoog vuur tot ze bruin zijn, keer ze om en bak ook de andere kant mooi bruin.

Serveer de balletjes met de yoghurt-munt dip.

Vegetarische Aubergineballetjes met Munt Yoghurt dip

Smakelijk!

Handtekening Maartje

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Groentecurry met voorjaarsgroenten
    01 / Jun / 2021

    Mieke Hendriks - 03 / Sep / 2019

    Groentecurry met voorjaarsgroenten

  • Chocolade Cupcakes met Bakbananenmeel en Abrikozen
    25 / May / 2021

    Mieke Hendriks - 03 / Sep / 2019

    Chocolade Cupcakes met Bakbananenmeel en Abrikozen

  • Bloemkool-venkelsalade met citroen-dilledressing
    19 / May / 2021

    Mieke Hendriks - 03 / Sep / 2019

    Bloemkool-venkelsalade met citroen-dilledressing

  • Bananenbrood van Bakbananenmeel
    05 / May / 2021

    Mieke Hendriks - 03 / Sep / 2019

    Bananenbrood van Bakbananenmeel

  • Doperwten-avocadospread met tahin
    30 / Mar / 2021

    Mieke Hendriks - 03 / Sep / 2019

    Doperwten-avocadospread met tahin

  • Pannenkoek Bakbananenmeel met vers fruit
    18 / Mar / 2021

    Mieke Hendriks - 03 / Sep / 2019

    Pannenkoek Bakbananenmeel met vers fruit

  • Vegan fritatta met geroosterde paprika dip
    09 / Mar / 2021

    Mieke Hendriks - 03 / Sep / 2019

    Vegan fritatta met geroosterde paprika dip

  • Pastinaak Salade met Bloemkool Couscous
    04 / Mar / 2021

    Mieke Hendriks - 03 / Sep / 2019

    Pastinaak Salade met Bloemkool Couscous

  • Glutenvrije Granola met perzik en framboos
    18 / Feb / 2021

    Mieke Hendriks - 03 / Sep / 2019

    Glutenvrije Granola met perzik en framboos

  • Geroosterde kabeljauw met zwarte knoflook
    26 / Jan / 2021

    Mieke Hendriks - 03 / Sep / 2019

    Geroosterde kabeljauw met zwarte knoflook

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »