Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5874 reviews

i.v.m. drukte bij Postnl kan het zijn dat je pakket vertraging oploopt

thuiswinkelkiyohWinnaar Shopping Awards 2022

Mieke Hendriks - 03-09-2019

Aubergineballetjes met Munt-Yoghurt dip

Deze vegetarische balletjes zijn heerlijk als borrelhapje of als vleesvervanger bij bijvoorbeeld een couscous salade.

Aubergineballetjes met Munt-Yoghurt dip
Recepten

Wat heb je nodig:

Bereiding:

Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de blokjes met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.

Stel de oven in op 220°, schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven en rooster de aubergineblokjes in 20 tot 30 minuten goudbruin en gaar. Schep ze af en toe een keer om.

Laat de kikkererwten uitlekken. Verwijder het vruchtvlees van de ingelegde citroen en snijd de schil fijn.

Snijd de verse munt fijn en meng hem met de yoghurt. Breng de yoghurt eventueel op smaak met peper en zout.

Laat de aubergineblokjes als ze gaar zijn iets afkoelen en doe ze dan samen met de kikkererwten, de kruidenmix, de stukjes ingelegde citroen, het kikkererwtenmeel en eventueel peper en zout naar smaak (de kruidenmixen zijn redelijk pittig en de ingelegde citroen is vrij zout) in de mengkom van de keukenmachine.

Pureer alles kort tot een grove massa en laat deze in de koelkast minimaal 1 uur opstijven.

Rol ongeveer 10 balletjes van de auberginemassa. Verhit een koekenpan, schenk er 2 eetlepels olijfolie in en leg de balletjes erin. Bak de balletjes op middelhoog vuur tot ze bruin zijn, keer ze om en bak ook de andere kant mooi bruin.

Serveer de balletjes met de yoghurt-munt dip.

Vegetarische Aubergineballetjes met Munt Yoghurt dip

Smakelijk!

Handtekening Maartje

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Gebakken peer met koffiedadel-ijs en chocoladesaus
    29-11-2022

    Mieke Hendriks - 03-09-2019

    Gebakken peer met koffiedadel-ijs en chocoladesaus

  • Glutenvrije Bruine Bolletjes
    01-11-2022

    Mieke Hendriks - 03-09-2019

    Glutenvrije Bruine Bolletjes

  • Appel Galette met Koekkruiden
    24-10-2022

    Mieke Hendriks - 03-09-2019

    Appel Galette met Koekkruiden

  • Wortel-pompoensoep met sweet-chili kikkererwten
    06-10-2022

    Mieke Hendriks - 03-09-2019

    Wortel-pompoensoep met sweet-chili kikkererwten

  • Smoothiebowl met superfoods
    03-10-2022

    Mieke Hendriks - 03-09-2019

    Smoothiebowl met superfoods

  • Miso-courgettes op witte bonenspread
    12-09-2022

    Mieke Hendriks - 03-09-2019

    Miso-courgettes op witte bonenspread

  • Anijs Granola
    06-09-2022

    Mieke Hendriks - 03-09-2019

    Anijs Granola

  • Chocolade-kersencake van Cassavemeel
    02-08-2022

    Mieke Hendriks - 03-09-2019

    Chocolade-kersencake van Cassavemeel

  • Glutenvrije Aardbeienvlaai met Cassavemeel
    26-07-2022

    Mieke Hendriks - 03-09-2019

    Glutenvrije Aardbeienvlaai met Cassavemeel

  • Sla Taco's met Zalm en Avocado
    07-07-2022

    Mieke Hendriks - 03-09-2019

    Sla Taco's met Zalm en Avocado

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »