Aubergine gevuld met jackfruit piri-piri

Aubergine gevuld met jackfruit piri-piri

Er komen steeds meer vleesvervangers op de markt en wat ik een hele bijzondere vind is de Jackfruit. Deze Indiase vrucht heeft een vlezige/draderige structuur en lijkt daardoor erg veel op vlees. Je kan het goed verwerken in veel recepten, o.a. om er Mexicaans Pulled Jackfruit van te maken.

Vandaag heb ik een nieuw recept voor je met deze bijzondere vrucht en gebruik je het als vulling in een aubergine. Samen met kikkererwten en piri-piri kruiden maak je er een smakelijk geheel van.

Dit heb je nodig?

  • 225 g jackfruit (uitlekgewicht)
  • 2 rode uien
  • 2 flinke tenen knoflook
  • 100 g kikkererwten (gebruiksklaar)
  • 2 – 3 tl Piri-Piri kruiden
  • 4 niet al te grote (graffiti-)aubergines
  • 7 el olijfolie
  • peper en zout
  • 2 handjes verse peterselie

 

Bereiding:

 

Pel en snipper de uien en de knoflooktenen. Laat het jackfruit uitlekken en trek het met een vork een beetje uit elkaar.

Doe het jackfruit, de ui en de knoflook in een ovenschaal en schep alles om met kikkererwten, de piripiri-kruiden, peper en zout naar smaak en 3 eetlepels olijfolie.

Laat het jackfruit minimaal 1 uur marineren.

 

Snijd ondertussen de steel en de onderkant van de aubergines en maak er een vrij diepe inkeping in voor de vulling. Houd de inkeping een beetje open en giet er 1 eetlepel olijfolie in.

Leg de aubergines naast elkaar in een ovenschaal.

 

Zet nu de ovenschaal met de aubergines en een ovenschaal met het gemarineerde jackfruit net onder het midden in de oven, stel de oven in op 220°C en rooster alles 30 minuten. Schep het jackfruit na 10 en 20 minuten een keer om.

 

Haal dan de aubergines uit de oven, druk ze een beetje open en haal voorzichtig het grootste deel van het vruchtvlees eruit. Meng het vruchtvlees met het jackfruit en zet de ovenschaal met het jackfruit nog 20 minuten terug in de oven, nu iets boven het midden, zodat de vulling een beetje krokant wordt. Schep alles na 10 minuten weer om.

 

Vul dan de aubergines met het jackfruit mengsel en zet nog 10 minuten terug in de oven, iets onder het midden.

 

Snijd de peterselie fijn en verdeel deze voor het serveren over de aubergines.

 

Jackfruit recept met piri piri en aubergine

 

Smakelijk!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Powered by Lightspeed