Wij vieren feest! Nu 10% korting met de code Zilver10

thuiswinkelkiyohWinnaar Shopping Awards 2022

Mieke Hendriks - 24-10-2022

Appel Galette met Koekkruiden

Stel je voor: na een lange wandeling in het bos, vol mooie herfstkleuren, thuiskomen en genieten van een geurende appel galette met een kopje thee. Dat is toch genieten :)

Deze eenvoudige appeltaart heeft een lekkere brosse korst en de ultieme herfst smaken: kaneel, koriander, steranijs, gember, kruidnagel en kardemom.

In deze galette wordt geen ei gebruikt, maar zorgt lijnzaad voor de binding van het deeg.

Appel Galette met Koekkruiden
Recepten

Wat heb je nodig?

Bereiding:

Roer het (zelf gebroken) lijnzaad door het water en laat even staan totdat het een gelei-achtige massa is geworden.

Meng het havermeel met het tapiocameel, het bakpoeder, het zout, de koekkruiden en de kokosbloesemsuiker. Kneed met de vingertoppen de kokosolie door het meelmengsel.

Voeg het lijnzaadpapje en het grootste deel van het water toe en kneed tot een samenhangend deeg ontstaat. Voeg wat extra water toe als het deeg te droog is.

Laat het deeg afgedekt 30 minuten rusten in de koelkast.

Snijd ondertussen de appels in dunne partjes. Meng de appelpartjes met de cranberries of rozijnen en de kokosbloesemsuiker.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Rol het deel op een stuk bakpapier uit tot een ronde lap van ongeveer 30 cm Ø. Strooi de 2 eetlepels havermeel over het deeg en verdeel de appels erover (laat daarbij een rand van 3 tot 4 cm vrij)

Vouw de lege rand nu voorzichtig over de appels. Dit gaat wat lastig omdat het deeg vrij brokkelig is, maar je kunt de deegstukjes altijd weer een beetje aanduwen.

Schuif het bakpapier met de galette voorzichtig op een bakplaat.

Bak de galette in het midden van de oven in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar.

Laat op de bakplaat afkoelen. 

Galette Appel Koekkruiden

Smakelijk! 

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Aubergine Rolletjes met Shiitake en Coconut Aminos
    20-03-2023

    Mieke Hendriks - 24-10-2022

    Aubergine Rolletjes met Shiitake en Coconut Aminos

  • Courgettespread met kruidige olijfolie
    06-03-2023

    Mieke Hendriks - 24-10-2022

    Courgettespread met kruidige olijfolie

  • Haver-Kokos repen met Collageen
    24-01-2023

    Mieke Hendriks - 24-10-2022

    Haver-Kokos repen met Collageen

  • Pastinaak met Sinaasappel, Dadel en Tahin
    17-01-2023

    Mieke Hendriks - 24-10-2022

    Pastinaak met Sinaasappel, Dadel en Tahin

  • Glutenvrije Crackers met pitten en zaden
    09-01-2023

    Mieke Hendriks - 24-10-2022

    Glutenvrije Crackers met pitten en zaden

  • Miso Noodles met groente en kip
    03-01-2023

    Mieke Hendriks - 24-10-2022

    Miso Noodles met groente en kip

  • Gezonde zoete snackballetjes
    20-12-2022

    Mieke Hendriks - 24-10-2022

    Gezonde zoete snackballetjes

  • Glutenvrij en Lactosevrij Kerstmenu
    19-12-2022

    Mieke Hendriks - 24-10-2022

    Glutenvrij en Lactosevrij Kerstmenu

  • Poffertjes van Bakbananenmeel
    12-12-2022

    Mieke Hendriks - 24-10-2022

    Poffertjes van Bakbananenmeel

  • Gebakken peer met koffiedadel-ijs en chocoladesaus
    29-11-2022

    Mieke Hendriks - 24-10-2022

    Gebakken peer met koffiedadel-ijs en chocoladesaus

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
  • ✓ Spaar automatisch voor korting en extra's
  • ✓ Krijg een cadeautje op je verjaardag
  • ✓ Bekijk en volg je bestellingen
  • ✓ Voeg favoriete producten toe aan je verlanglijst
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »