Menu
EUR
Wasmiddel met Aleppozeep

Wasmiddel met Aleppozeep

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Wil jij 100% natuurlijk wassen? Dit economische alternatief voor regulier wasmiddel is een beproefd recept. Je maakt eenvoudig je eigen vloeibare wasmiddel waar je maanden mee vooruit kan. Daarnaast is het zacht voor je kleding en wasmachine!

Met één zak Aleppo Zeepvlokken kun je maar liefst 9x dit recept maken. Dat zijn meer dan 630 wasbeurten!

Wat heb je nodig?

Bereiding:

Breng 1 l water aan de kook. Zodra het water kookt draai je het vuur laag zodat het water heet blijft maar niet meer kookt. Laat in het water kleine hoeveelheden Aleppo Zeepvlokken smelten. Voeg elke keer pas een nieuw handje vlokken toe als de vorige zeepvlokken zijn opgelost.

Let op: voeg niet alle zeepvlokken in een keer toe, want dan gaan de vlokken een klomp vormen en zal het lastiger zijn om de zeep op te lossen.

Als alle zeepvlokken zijn opgelost laat je het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur. Daarna giet je het geheel over naar een grote bak of emmer. Voeg nu de overige 4 l water toe en roer goed totdat het een geheel is. Gebruik lauw water om stolling van de zeep te voorkomen.

Dit is het moment om je etherische oliën en bakingsoda toe te voegen. Gemiddeld voeg je 20 druppels per 5 l toe, maar wees vooral niet bang om hierin je eigen gevoel te volgen.

Vul lege flessen met het wasmiddel en bewaar op kamertemperatuur. Gebruik per wasbeurt zo'n 40-50 ml, en vergeet niet goed te schudden voor gebruik!

Aleppozeep wasmiddel maken

Veel wasplezier :)


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!