Menu
EUR
Vijgen-sinaasappelijs

Vijgen-sinaasappelijs

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Wist je dat zelf ijs maken helemaal niet zo moeilijk is? Voor dit friszoete ijs recept heb je alleen een kookpan, staafmixer/blender en een vriezer nodig :)

Voor dit recept gebruik je biologische gedroogde vijgen. Deze zijn het hele jaar rond te verkrijgen en geven het ijs de zoete smaak. Nog wat vijgen over? Gebruik ze door een couscous salade, je ontbijt of als lekker tussendoortje zo uit de hand.

(recept voor ongeveer 750ml)

Wat heb je nodig?

  • 150 g gedroogde vijgen
  • 250 ml sinaasappelsap
  • 250 ml water
  • 2 kleine bananen (200 – 250 g met schil gewogen)
  • geraspte schil van 1 sinaasappel

Bereiding:

Snijd de vijgen in vieren en doe ze samen met het sinaasappelsap en het water in een steelpan. Breng alles aan de kook en kook de vijgen 15 minuten op laag vuur. Laat de vijgen in de vloeistof afkoelen.

Pel de bananen en snijd ze in stukjes. Voeg ze samen met de geraspte sinaasappelschil toe aan de vijgen en pureer alles met een staafmixer tot een glad mengsel.

Doe het mengsel in een diepvriesdoos en zet het in de vriezer. Roer het ijs de eerste uren elk uur een keer goed door met een vork, zodat het mooi glad wordt.

Laat het ijs voor het serveren 10 minuten ontdooien.

Smakelijk!


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct ons leef puur receptenboek met 30 gezonde en snelle recepten
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta
€
Mijn account
Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor €55,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!