Tuinbonen met tahin en peterselie

  • Geplaatst op
  • Door Maartje van Velthooven - Pompoen en Aubergine
  • Geplaatst in Peterselie, Tahin, Tuinbonen
  • 0
Tuinbonen met tahin en peterselie

Bijgerecht voor 2 personen of mezze voor 4 personen

Dit lekkere gerechtje past perfect bij een Mezze! Een Mezze zijn allemaal kleine gerechtjes uit de Mediteraanse keuken, vergelijkbaar met de Spaanse tapas.

De mediteraanse smaak in dit gerecht komt van de Tahin. Dit is een pasta gemaakt van sesamzaad. Deze pasta wordt ook vaak gebruikt om zelf hummus te maken.

Wat heb je nodig:

  • 400 g tuinbonen (vers gedopt of uit de diepvries)
  • 4 tl tahin
  • zout
  • olijfolie
  • 10 g verse peterselie

 

Bereiding:

Dubbeldop de tuinbonen (dit is een klusje, maar de heerlijke smaak die je ervoor terugkrijgt is de moeite zeker waard!). Kook de tuinbonen in weinig water in 5 minuten gaar.

 

Giet de tuinbonen af en meng ze met de tahin, zout naar smaak en een scheutje olijfolie. Hak de peterselie fijn en strooi hem over de tuinbonen.

 

Serveer de tuinbonen op kamertemperatuur.

 

 

Smakelijk!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Powered by Lightspeed