Salade met asperges, aardbeien en balsamico dressing

Salade met asperges, aardbeien en balsamico dressing

Aardbeien en asperges zijn weer volop te verkrijgen, de hoogste tijd voor een lekker recept met deze 2 toppers.
In deze heerlijke salade proef je echt het voorjaar, de frisse en rijke smaak van aardbeien en balsamico. Maar ook de bekende smaakcombinatie van asperges met krieltjes en peterselie. Echt het proberen waard :)

(voor 3 tot 4 personen)

 

Wat heb je nodig?

 

Bereiding:

Schil de asperges en kook ze in een laagje water in 10 tot 15 minuten gaar. Giet de asperges af en laat ze in een vergiet uitlekken. Snijd de asperges elk in drie of vier stukken.

 

Was en schil de aardappeltjes naar wens en kook ze in een laagje water in ongeveer 15 minuten gaar. Giet de aardappeltjes af, zet de pan nog even terug op het vuur en schud de aardappels om zodat het laatste vocht verdampt.

 

Was de sla en slinger hem droog. Snijd de aardbeien in plakjes.

 

Pureer de peterselie en de munt met de balsamico en de olie. Breng de kruidenolie op smaak met wat zout.

 

Leg de sla in een mooie schaal en verdeel de aspergestukjes, krielaardappeltjes en aardbeienplakjes over de salade.

Verdeel de kruidenolie over de salade en maal er tenslotte wat verse peper over.

 

Salade recept met asperges aardbeien en balsamico

 

Smakelijk!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Powered by Lightspeed