Salade met asperges, aardbeien en balsamico dressing
(voor 3 tot 4 personen)
Wat heb je nodig?
- 500 g asperges, ongeschild
- 400 g krielaardappeltjes, ongeschild
- 150 g gemengde sla
- 150 g aardbeien
- 15 g peterselie
- 15 g munt
- 100 g olijfolie
- 5 g balsamico
- zout en peper
Bereiding:
Schil de asperges en kook ze in een laagje water in 10 tot 15 minuten gaar. Giet de asperges af en laat ze in een vergiet uitlekken. Snijd de asperges elk in drie of vier stukken.
Was en schil de aardappeltjes naar wens en kook ze in een laagje water in ongeveer 15 minuten gaar. Giet de aardappeltjes af, zet de pan nog even terug op het vuur en schud de aardappels om zodat het laatste vocht verdampt.
Was de sla en slinger hem droog. Snijd de aardbeien in plakjes.
Pureer de peterselie en de munt met de balsamico en de olie. Breng de kruidenolie op smaak met wat zout.
Leg de sla in een mooie schaal en verdeel de aspergestukjes, krielaardappeltjes en aardbeienplakjes over de salade.
Verdeel de kruidenolie over de salade en maal er tenslotte wat verse peper over.
Smakelijk!