Menu
EUR
Paasbrood met Rozijnen en Abrikozen

Paasbrood met Rozijnen en Abrikozen

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Ben je nog opzoek naar een lekker zoet Paasbrood voor bij de brunch? Dit glutenvrije brood is gemaakt met verschillende glutenvrije melen, zoals cassavemeel en kikkererwtenmeel. Ook is het brood gevuld met gedroogde abrikozen en rozijnen. Je kunt van dit recept 8-10 kleine broodjes maken, of je kunt kiezen voor één groter brood.

Alle producten zijn eenvoudig te bestellen op puurmieke.nl

Glutenvrije Paasbroodjes

8 tot 10 broodjes

 

Bereiding:

Meng de psylliumvezels met 175ml water, roer goed en laat 20 tot 30 minuten staan.


Meng in een aparte kom het havermeel, cassavemeel, kikkererwtenmeel, tapiocazetmeel, bakpoeder, baksoda en zout. Snijd de abrikozen in stukjes, voeg ze samen met de rozijnen aan het meel-mengsel toe en roer alles goed door elkaar.

Verwarm de oven voor op 200°C.
Voeg het water met de psylliumvezels, haverdrank en appelazijn toe aan het meel-mengsel en meng alles tot een soepel deeg.


Voeg als het deeg te droog is een beetje extra water of plantaardige melk toe.
Wanneer het deeg te nat is voeg dan 1 tot 2 eetlepels tapiocazetmeel toe.


Kneed het deeg 5 tot 10 minuten. Bekleed vervolgens een bakplaat met bakpapier en strooi er een klein beetje tapiocazetmeel op. Vorm bolletjes van het deeg (ongeveer ter grote van een mandarijn) of maak een groter brood en leg ze op de bakplaat.


Schuif de bakplaat iets onder het midden in de oven en bak de broodjes in 40 tot 50 minuten goudbruin en gaar.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!