thuiswinkelkiyohWinnaar Shopping Awards 2022

Mieke Hendriks - 03-04-2023

Paasbrood met Rozijnen en Abrikozen

Ben je nog opzoek naar een lekker zoet Paasbrood voor bij de brunch? Dit glutenvrije brood is gemaakt met verschillende glutenvrije melen, zoals cassavemeel en kikkererwtenmeel. Ook is het brood gevuld met gedroogde abrikozen en rozijnen. Je kunt van dit recept 8-10 kleine broodjes maken, of je kunt kiezen voor één groter brood.

Alle producten zijn eenvoudig te bestellen op puurmieke.nl

Paasbrood met Rozijnen en Abrikozen
Recepten

Glutenvrije Paasbroodjes

8 tot 10 broodjes

  • 30 g psylliumvezels
  • 100 g havermeel
  • 100 g cassavemeel
  • 100 g kikkererwtenmeel
  • 40 g tapiocazetmeel
  • 5 g bakpoeder
  • 3 g baksoda
  • 6 g zout
  • 30 g gedroogde abrikozen
  • 30 g rozijnen
  • 250 ml plantaardige melk
  • 2 el appelazijn

 

Bereiding:

Meng de psylliumvezels met 175ml water, roer goed en laat 20 tot 30 minuten staan.


Meng in een aparte kom het havermeel, cassavemeel, kikkererwtenmeel, tapiocazetmeel, bakpoeder, baksoda en zout. Snijd de abrikozen in stukjes, voeg ze samen met de rozijnen aan het meel-mengsel toe en roer alles goed door elkaar.

Verwarm de oven voor op 200°C.
Voeg het water met de psylliumvezels, haverdrank en appelazijn toe aan het meel-mengsel en meng alles tot een soepel deeg.


Voeg als het deeg te droog is een beetje extra water of plantaardige melk toe.
Wanneer het deeg te nat is voeg dan 1 tot 2 eetlepels tapiocazetmeel toe.


Kneed het deeg 5 tot 10 minuten. Bekleed vervolgens een bakplaat met bakpapier en strooi er een klein beetje tapiocazetmeel op. Vorm bolletjes van het deeg (ongeveer ter grote van een mandarijn) of maak een groter brood en leg ze op de bakplaat.


Schuif de bakplaat iets onder het midden in de oven en bak de broodjes in 40 tot 50 minuten goudbruin en gaar.

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Asperge Ovenschotel met Ras el Hanout
    30-05-2023

    Mieke Hendriks - 03-04-2023

    Asperge Ovenschotel met Ras el Hanout

  • Paasbrood met Rozijnen en Abrikozen
    03-04-2023

    Mieke Hendriks - 03-04-2023

    Paasbrood met Rozijnen en Abrikozen

  • Aubergine Rolletjes met Shiitake en Coconut Aminos
    20-03-2023

    Mieke Hendriks - 03-04-2023

    Aubergine Rolletjes met Shiitake en Coconut Aminos

  • Courgettespread met kruidige olijfolie
    06-03-2023

    Mieke Hendriks - 03-04-2023

    Courgettespread met kruidige olijfolie

  • Haver-Kokos repen met Collageen
    24-01-2023

    Mieke Hendriks - 03-04-2023

    Haver-Kokos repen met Collageen

  • Pastinaak met Sinaasappel, Dadel en Tahin
    17-01-2023

    Mieke Hendriks - 03-04-2023

    Pastinaak met Sinaasappel, Dadel en Tahin

  • Glutenvrije Crackers met pitten en zaden
    09-01-2023

    Mieke Hendriks - 03-04-2023

    Glutenvrije Crackers met pitten en zaden

  • Miso Noodles met groente en kip
    03-01-2023

    Mieke Hendriks - 03-04-2023

    Miso Noodles met groente en kip

  • Gezonde zoete snackballetjes
    20-12-2022

    Mieke Hendriks - 03-04-2023

    Gezonde zoete snackballetjes

  • Glutenvrij en Lactosevrij Kerstmenu
    19-12-2022

    Mieke Hendriks - 03-04-2023

    Glutenvrij en Lactosevrij Kerstmenu

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
  • ✓ Spaar automatisch voor korting en extra's
  • ✓ Krijg een cadeautje op je verjaardag
  • ✓ Bekijk en volg je bestellingen
  • ✓ Voeg favoriete producten toe aan je verlanglijst
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »