Paasbrood met Rozijnen en Abrikozen
Ben je nog opzoek naar een lekker zoet Paasbrood voor bij de brunch? Dit glutenvrije brood is gemaakt met verschillende glutenvrije melen, zoals cassavemeel en kikkererwtenmeel. Ook is het brood gevuld met gedroogde abrikozen en rozijnen. Je kunt van dit recept 8-10 kleine broodjes maken, of je kunt kiezen voor één groter brood.
Alle producten zijn eenvoudig te bestellen op puurmieke.nl
Glutenvrije Paasbroodjes
8 tot 10 broodjes
- 30 g psylliumvezels
- 100 g havermeel
- 100 g cassavemeel
- 100 g kikkererwtenmeel
- 40 g tapiocazetmeel
- 5 g bakpoeder
- 3 g baksoda
- 6 g zout
- 30 g gedroogde abrikozen
- 30 g rozijnen
- 250 ml plantaardige melk
- 2 el appelazijn
Â
Bereiding:
Meng de psylliumvezels met 175ml water, roer goed en laat 20 tot 30 minuten staan.
Meng in een aparte kom het havermeel, cassavemeel, kikkererwtenmeel, tapiocazetmeel, bakpoeder, baksoda en zout. Snijd de abrikozen in stukjes, voeg ze samen met de rozijnen aan het meel-mengsel toe en roer alles goed door elkaar.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Voeg het water met de psylliumvezels, haverdrank en appelazijn toe aan het meel-mengsel en meng alles tot een soepel deeg.
Voeg als het deeg te droog is een beetje extra water of plantaardige melk toe.
Wanneer het deeg te nat is voeg dan 1 tot 2 eetlepels tapiocazetmeel toe.
Kneed het deeg 5 tot 10 minuten. Bekleed vervolgens een bakplaat met bakpapier en strooi er een klein beetje tapiocazetmeel op. Vorm bolletjes van het deeg (ongeveer ter grote van een mandarijn) of maak een groter brood en leg ze op de bakplaat.
Schuif de bakplaat iets onder het midden in de oven en bak de broodjes in 40 tot 50 minuten goudbruin en gaar.