Mango Sinaasappel ijs met Kardemom
Zelf ijs maken is echt super simpel en zo lekker. Met dit recept maak je romig fruit ijs met een warme touch van Kardemom. Het enigste dat je nodig hebt om dit ijs te maken, naast de ingrediƫnten, is een blender of keukenmachine en een vriesvak. Genieten in de zon met je zelfgemaakte ijsje, beter kan niet toch?
(voor ongeveer 1lt ijs)
Wat heb je nodig?
- 2 rijpe bananen
- 1 rijpe mango
- sap van 2 sinaasappels
- Ā½ tl kardemom
- 1 ā 2 el honing
- 1 tl oranjebloesemwater
Bereiding:
Snijd de bananen in plakjes en de mango in stukjes en doe alles in een diepvriesdoos met deksel.
Laat het fruit bevriezen, maar zorg dat het niet al te hard is of haal het ruim voordat je het gaat pureren uit de vriezer, zodat het een beetje zacht kan worden.
Doe het fruit in de kom van een keukenmachine of blender en voeg het sap van 1 sinaasappel toe.
Pureer het fruit tot een gladde, romige massa.
Voeg het sap van de tweede sinaasappel, de kardemom en het oranjebloesemwater toe en meng alles goed in de keukenmachine.
Proef het ijs en breng het eventueel wat meer kardemom en/of oranjebloesemwater toe.
Zet het ijs terug in de vriezer en haal het er 30 minuten voordat je het wilt gaan eten uit, zodat het alvast een beetje zacht kan worden.
Smakelijk!