Menu
EUR
Kikkererwten in een kruidige tomatensaus

Kikkererwten in een kruidige tomatensaus

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Heerlijk Indisch gerecht voor bij een stukje vis of als lunch salade!

Ingrediënten:

- 250g kikkererwten

- kokosolie

- 2 uien

- 3 rijpe tomaten (of gepelde tomaten)

- 1 eetlepel citroensap

- garam masala (naar smaak)

- Peper en zout

Specerijen:

- 2 eetlepels fijngesneden verse gember

- ½ koffielepel komijnpoeder

- ½ koffielepel kaneel

- ½ koffielepel zwarte peper

- 1 koffielepel kurkuma

- ½ koffielepel mangopoeder (of wat citroensap)

- 2 eetlepels kokos-olijf-palmolie

Bereiding:

Week de kikkererwten een dag van tevoren ruim twaalf uur in een pan met water. Laat de kikkererwten uitlekken en kook ze met het zout, de kurkuma, kardemom, kaneel en 1 liter extra water in ongeveer 1 uur gaar.

Pel de ui en snijd fijn. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit de koksolie in een pan en fruit de ui.

Voeg de kruiden toe en laat even meebakken.

Voeg de tomaten toe.

Giet de gare kikkererwten af en vermeng ze met de tomatensaus. Laat nog even doorpruttelen.

Werk het gerecht af met citroensap, garam masala, peper en zout.
Dien op met verse koriander.

Smakelijk!


Reacties (0)

gravatar
Suzanne Thijssen
Geplaatst op 2018-10-09 09:40:42
Bedankt voor je oplettendheid! Ik pas het direct aan :)
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!