Kikkererwten in een kruidige tomatensaus

  • Geplaatst op
  • Door Mieke Hendriks
  • 0
Kikkererwten in een kruidige tomatensaus

Heerlijk Indisch gerecht voor bij een stukje vis of als lunch salade!

Ingrediënten:

 

- 250 g kikkererwten

- kokosolie (extra vierge)

- 2 uien

- 3 rijpe tomaten (of gepelde tomaten)

- 1 eetlepel citroensap

- garam masala (naar smaak)

- Peper en zout

 

Specerijen:

- 2 eetlepels fijngesneden verse gember

- ½ koffielepel komijnpoeder

- ½ koffielepel kaneel

- ½ koffielepel zwarte peper

- 1 koffielepel kurkuma

- ½ koffielepel mangopoeder (of wat citroensap)

- 2 eetlepels kokos-olijf-palmolie, extra vierge

 

Bereiding:

 

Week de kikkererwten een dag van tevoren ruim twaalf uur in een pan met water. Laat de kikkererwten uitlekken en kook ze met het zout, de kurkuma, kardemom, kaneel en 1 liter extra water in ongeveer 1 uur gaar.

 

Pel de ui en snijd fijn. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit de koksolie in een pan en fruit de ui.

 

Voeg de kruiden toe en laat even meebakken.

 

Voeg de tomaten toe.

 

Giet de gare kikkererwten af en vermeng ze met de tomatensaus. Laat nog even doorpruttelen.

 

Werk het gerecht af met citroensap, garam masala, peper en zout.
Dien op met verse koriander.

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Powered by Lightspeed