Menu
EUR
Eiwitrijke vegan cookie dough

Eiwitrijke vegan cookie dough

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Plantaardig koekjesdeeg met pure stukjes chocolade. Je moet het echt zelf proberen!

De basis van de vegan cookie dough is gemaakt van uitgelekte kikkererwten. Nee, dit proef je absoluut niet terug. De cookie dough is onder andere op smaak gebracht met de zoetheid van verse dadels. En een snufje kaneel, want dat mag natuurlijk nooit ontbreken.

Ingrediënten (voor 2 porties)

Bereidingswijze

1. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel deze vervolgens goed af.

2. Maak de hele lijnzaad fijn in een vijzel en laat dan 1 tl voor 5 minuten weken in 1 el water.

3. Maak gebruik van een keukenmachine om de kikkererwten te mixen met de amandelpasta, dadels, eiwitpoeder, kaneel, lijnzaad (na 5 minuten weken) en een scheutje water.

4. Mix tot je een dikke gladde substantie krijgt. TIP: schenk het water beetje bij beetje bij het beslag zodat het mixen van het beslag makkelijker wordt. 

5. Hak in de tussentijd de chocolade in kleine stukjes.

6. Schep de chocolade handmatig door het vegan cookie dough beslag heen.

7. Klaar. Zo simpel kan lekker zijn!

Voedingswaarde per portie

  • Energie - Kcal: 378,80
  • Vetten: 20,2
  • Koolhydraten: 23,4g
  • Vezels: 9,0g
  • Eiwitten: 23,4g

Vegan cookiedough koekjesdeeg

Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Orangefit


Reacties (0)

gravatar
Ingrid
Geplaatst op 2019-02-24 18:47:35
Op zich een aardige lekkernij. Ik heb de dadels vervangen door een ‘stroop’ met stevia, omdat we koolhydraatarm eten. En omdat ik niet zo dol ben op kikkererwten, heb ik een klein potje (130g) gebruikt, maar ik blijf ze toch wel proeven, helaas. Mijn man vond het gewoon lekker.
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!