Eiwitrijke vegan cookie dough
Plantaardig koekjesdeeg met pure stukjes chocolade. Je moet het echt zelf proberen!
De basis van de vegan cookie dough is gemaakt van uitgelekte kikkererwten. Nee, dit proef je absoluut niet terug. De cookie dough is onder andere op smaak gebracht met de zoetheid van verse dadels. En een snufje kaneel, want dat mag natuurlijk nooit ontbreken.
IngrediĆ«nten (voorĀ 2 porties)
- 200 gram uitgelekte kikkererwten (uit blik en afgespoeld)
- 1 el amandelpasta
- 3 dadels (zonder pit)
- Ā½ schep Protein vanille
- Ā½ tl kaneel
- 1 tl gebroken lijnzaad (1 el water)Ā
- 20 gram pure chocolade stukjes
- Scheutje warm water (ongeveer 50 ml)
Bereidingswijze
1.Ā Laat de kikkererwten uitlekken en spoel deze vervolgens goed af.
2. Maak de hele lijnzaad fijn in een vijzel en laat dan 1 tl voor 5 minuten weken in 1 el water.
3.Ā Maak gebruik van een keukenmachine om de kikkererwten te mixen met de amandelpasta, dadels, eiwitpoeder, kaneel, lijnzaad (na 5 minuten weken) en een scheutje water.
4.Ā Mix tot je een dikke gladde substantie krijgt. TIP: schenk het water beetje bij beetje bij het beslag zodat het mixen van het beslag makkelijker wordt.Ā
5.Ā Hak in de tussentijd de chocolade in kleine stukjes.
6.Ā Schep de chocolade handmatig door het vegan cookie dough beslag heen.
7.Ā Klaar. Zo simpel kan lekker zijn!
Voedingswaarde per portie
- Energie - Kcal:Ā 378,80
- Vetten: 20,2
- Koolhydraten: 23,4g
- Vezels: 9,0g
- Eiwitten: 23,4g
Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Orangefit