Eiwitrijke vegan cookie dough

  • Geplaatst op
  • Door Suzanne Thijssen
  • 0
Eiwitrijke vegan cookie dough

Plantaardig koekjesdeeg met pure stukjes chocolade. Je moet het echt zelf proberen!

De basis van de vegan cookie dough is gemaakt van uitgelekte kikkererwten. Nee, dit proef je absoluut niet terug. De cookie dough is onder andere op smaak gebracht met de zoetheid van verse dadels. En een snufje kaneel, want dat mag natuurlijk nooit ontbreken.

 

Ingrediënten (voor 2 porties)

 

Bereidingswijze

1. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel deze vervolgens goed af.

2. Maak de hele lijnzaad fijn in een vijzel en laat dan 1 tl voor 5 minuten weken in 1 el water.

3. Maak gebruik van een keukenmachine om de kikkererwten te mixen met de amandelpasta, dadels, eiwitpoeder, kaneel, lijnzaad (na 5 minuten weken) en een scheutje water.

4. Mix tot je een dikke gladde substantie krijgt. TIP: schenk het water beetje bij beetje bij het beslag zodat het mixen van het beslag makkelijker wordt. 

5. Hak in de tussentijd de chocolade in kleine stukjes.

6. Schep de chocolade handmatig door het vegan cookie dough beslag heen.

7. Klaar. Zo simpel kan lekker zijn!

 

Voedingswaarde per portie

  • Energie - Kcal: 378,80
  • Vetten: 20,2
  • Koolhydraten: 23,4g
  • Vezels: 9,0g
  • Eiwitten: 23,4g

 

In samenwerking met Orangefit

Reacties

  1. Ingrid Ingrid

    Op zich een aardige lekkernij. Ik heb de dadels vervangen door een ‘stroop’ met stevia, omdat we koolhydraatarm eten. En omdat ik niet zo dol ben op kikkererwten, heb ik een klein potje (130g) gebruikt, maar ik blijf ze toch wel proeven, helaas. Mijn man vond het gewoon lekker.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Powered by Lightspeed