Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5581 reviews

thuiswinkelkiyohWinnaar shopping awards 2021

Mieke Hendriks - 21 / Feb / 2019

Eiwitrijke vegan cookie dough

Plantaardig koekjesdeeg met pure stukjes chocolade. Je moet het echt zelf proberen!

Eiwitrijke vegan cookie dough
Recepten

De basis van de vegan cookie dough is gemaakt van uitgelekte kikkererwten. Nee, dit proef je absoluut niet terug. De cookie dough is onder andere op smaak gebracht met de zoetheid van verse dadels. En een snufje kaneel, want dat mag natuurlijk nooit ontbreken.

Ingrediënten (voor 2 porties)

Bereidingswijze

1. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel deze vervolgens goed af.

2. Maak de hele lijnzaad fijn in een vijzel en laat dan 1 tl voor 5 minuten weken in 1 el water.

3. Maak gebruik van een keukenmachine om de kikkererwten te mixen met de amandelpasta, dadels, eiwitpoeder, kaneel, lijnzaad (na 5 minuten weken) en een scheutje water.

4. Mix tot je een dikke gladde substantie krijgt. TIP: schenk het water beetje bij beetje bij het beslag zodat het mixen van het beslag makkelijker wordt. 

5. Hak in de tussentijd de chocolade in kleine stukjes.

6. Schep de chocolade handmatig door het vegan cookie dough beslag heen.

7. Klaar. Zo simpel kan lekker zijn!

Voedingswaarde per portie

  • Energie - Kcal: 378,80
  • Vetten: 20,2
  • Koolhydraten: 23,4g
  • Vezels: 9,0g
  • Eiwitten: 23,4g

Vegan cookiedough koekjesdeeg

Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Orangefit

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Energy bars met amandelpasta, dadels en noten
    18 / Jan / 2022

    Mieke Hendriks - 21 / Feb / 2019

    Energy bars met amandelpasta, dadels en noten

  • Ovenschotel met spruitjes, kabeljauw, zwarte knoflook en balsamicocreme
    11 / Jan / 2022

    Mieke Hendriks - 21 / Feb / 2019

    Ovenschotel met spruitjes, kabeljauw, zwarte knoflook en balsamicocreme

  • Pompoen gevuld met venkel, paddenstoelen en gedroogde vijg
    03 / Jan / 2022

    Mieke Hendriks - 21 / Feb / 2019

    Pompoen gevuld met venkel, paddenstoelen en gedroogde vijg

  • Flespompoen gevuld met abrikoos, ingelegde citroen en pompoenpitten
    13 / Dec / 2021

    Mieke Hendriks - 21 / Feb / 2019

    Flespompoen gevuld met abrikoos, ingelegde citroen en pompoenpitten

  • Stoofpeertjes met Cranberrysaus (optie Slowcooker)
    07 / Dec / 2021

    Mieke Hendriks - 21 / Feb / 2019

    Stoofpeertjes met Cranberrysaus (optie Slowcooker)

  • Pompoen-haverkoek met witte bonenspread en vijg
    30 / Nov / 2021

    Mieke Hendriks - 21 / Feb / 2019

    Pompoen-haverkoek met witte bonenspread en vijg

  • Kruidnoten van bakbananenmeel
    09 / Nov / 2021

    Mieke Hendriks - 21 / Feb / 2019

    Kruidnoten van bakbananenmeel

  • Bloemkoolcouscous met groentes en gedroogde abrikoos
    13 / Oct / 2021

    Mieke Hendriks - 21 / Feb / 2019

    Bloemkoolcouscous met groentes en gedroogde abrikoos

  • Chiapudding met Peer, Gember en Citroen
    11 / Oct / 2021

    Mieke Hendriks - 21 / Feb / 2019

    Chiapudding met Peer, Gember en Citroen

  • Glutenvrije cake met fruit en havermeel
    04 / Oct / 2021

    Mieke Hendriks - 21 / Feb / 2019

    Glutenvrije cake met fruit en havermeel

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »