Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5874 reviews

Door de zomervakantie en drukte bij PostNL kan je bestelling een dagje later worden bezorgd.

thuiswinkelkiyohWinnaar Shopping Awards 2022

Mieke Hendriks - 07-12-2021

Stoofpeertjes met Cranberrysaus (optie Slowcooker)

Een klassiek recept, maar dan zonder alcohol of geraffineerde suiker. Heerlijke warme peertjes met winterse smaken, genieten!

Stoofpeertjes met Cranberrysaus (optie Slowcooker)
Recepten

Dit stoofpeertjes recept kun je zowel maken in een stoofpan als een slowcooker, beide opties staan hieronder uitgeschreven. Ook zijn de koekkruiden een optie, maar dit geeft het gerecht wel die extra winterse warme smaak :)

(voor 4 tot 6 personen)

Wat heb je nodig?

Bereiding in een stoofpan:

Schil alle peertjes maar laat het steeltje zitten. Doe de stoofpeertjes samen met de cranberries, het water, het appeldiksap (en eventueel de koekkruiden) in een pannetje.

Breng het vocht aan de kook en laat de peertjes 40 minuten op laag vuur koken met het deksel op de pan. Laat de peertjes daarna nog 20 minuten op laag vuur koken zonder deksel, zodat het vocht deels verdampt.

Haal de peertjes uit de pan en zet ze even apart. Pureer de cranberries met de rest van het vocht zodat een gladde saus ontstaat. Vind je saus te dun? Maak hem dan iets dikker met wat arrowroot.

Serveer de peertjes in een schaal of kleine schaaltjes, met de saus erbij. De peertjes zijn zowel warm als op kamertemperatuur lekker.

Bereiding in een slowcooker:

Schil alle peertjes maar laat het steeltje zitten. Doe de stoofpeertjes samen met de cranberries, het water, het appeldiksap (en eventueel de koekkruiden) in de slowcooker.

Zet de peertjes rechtop in de pan en zet de slowcooker 4 uur op hoog.

Haal de peertjes uit de slowcooker en zet ze even apart. Pureer de cranberries met de rest van het vocht zodat een gladde saus ontstaat. Vind je saus te dun? Maak hem dan iets dikker met wat arrowroot.

Serveer de peertjes in een schaal of kleine schaaltjes, met de saus erbij. De peertjes zijn zowel warm als op kamertemperatuur lekker.

Smakelijk!

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Chocolade-kersencake van Cassavemeel
    02-08-2022

    Mieke Hendriks - 07-12-2021

    Chocolade-kersencake van Cassavemeel

  • Glutenvrije Aardbeienvlaai met Cassavemeel
    26-07-2022

    Mieke Hendriks - 07-12-2021

    Glutenvrije Aardbeienvlaai met Cassavemeel

  • Sla Taco's met Zalm en Avocado
    07-07-2022

    Mieke Hendriks - 07-12-2021

    Sla Taco's met Zalm en Avocado

  • Glutenvrije Appeltaart met Bakbananenmeel
    21-06-2022

    Mieke Hendriks - 07-12-2021

    Glutenvrije Appeltaart met Bakbananenmeel

  • Rabarber-Aardbeienijs
    31-05-2022

    Mieke Hendriks - 07-12-2021

    Rabarber-Aardbeienijs

  • Mexicaanse bowl met zoete aardappel, zwarte bonen en sinaasappel-abrikoos-salsa
    17-05-2022

    Mieke Hendriks - 07-12-2021

    Mexicaanse bowl met zoete aardappel, zwarte bonen en sinaasappel-abrikoos-salsa

  • Wasmiddel met Aleppozeep
    10-05-2022

    Mieke Hendriks - 07-12-2021

    Wasmiddel met Aleppozeep

  • Doperwtenkoekjes met citroen-muntmayonaise
    03-05-2022

    Mieke Hendriks - 07-12-2021

    Doperwtenkoekjes met citroen-muntmayonaise

  • Rode linzen-stoofschotel met gember en citroen
    05-04-2022

    Mieke Hendriks - 07-12-2021

    Rode linzen-stoofschotel met gember en citroen

  • Chocoladetaart met dadels en amandelen
    31-03-2022

    Mieke Hendriks - 07-12-2021

    Chocoladetaart met dadels en amandelen

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »