Zelfgemaakte Bietenhummus
Reacties: 0
Op zoek naar een verrassende twist op klassieke hummus? Deze rode bietenhummus is heerlijk romig, fris van smaak en zit boordevol voedzame ingrediënten. Supermakkelijk te maken en perfect als kleurrijke dip bij rauwkost of als smeersel op een cracker.
4 porties | 10 minuten
Wat heb je nodig:
- 250 gr kikkererwten, geweekt en gekookt
- 300 gr gekookte bietjes
- 1 citroen
- 4 el tahin
- Griekse Olijfolie
- Peper
- Zout
Bereiding:
-
Spoel de kikkererwten af en doe die in een keukenmachine samen met de gekookte bietjes, het citroensap en de tahin.
-
Voeg een beetje zout en peper naar smaak toe.
-
Draai het in de machine tot een glad geheel.
-
Is het te droog voeg dan een paar eetlepels Griekse olijfolie toe, tot de gewenste dikte.
Ook lekker om te dippen met paprika, worteltjes of stukjes komkommer.