Menu
EUR
Winterstoofpot met paddenstoelen

Winterstoofpot met paddenstoelen

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Deze smaakvolle runderstoof met knolselderij, wortel en paddenstoelen is perfect voor koude dagen. Je kunt hem makkelijk bereiden in de slowcooker (8-9 uur) of op het fornuis (4 uur). De combinatie van kaneel, kruiden en wildfond zorgt voor een diepe, verwarmende smaak. Serveer met rode kool met appel en kastanjes voor een compleet wintergerecht.

4 personen | 8/9 uur in slowcooker en 4 uur (pan)

Wat heb je nodig:

  • 750-1000 gram runderstoofvlees, in blokjes
  • 3 el Griekse olijfolie
  • 2 uien, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 500 gram knolselderij, schoongemaakt, in blokjes
  • 300 gram winterwortel, in plakjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 350 ml wildfond (uit pot) of runderbouillon 
  • 2 kaneelstokjes
  • 3 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • Peper en zout
  • 400 gram paddenstoelen, gesneden
  • 1 el tapioca zetmeel (of arrowroot)

Om te serveren: rode kool met appel en kastanjes

 

Bereiding:

Voor de slowcooker:

  1. Verhit een pan met wat olijfolie en bak het hertenvlees aan tot goudbruin. Dit kan in porties.

  2. Doe het aangebraden vlees in de kom van de slowcooker.

  3. Voeg ui, knoflook, knolselderij en winterwortel toe.

  4. Schenk de wildfond of runderbouillon en tomatenblokjes erbij.

  5. Voeg de kaneel, tijm, rozemarijn en peper & zout naar smaak toe.

  6. Zet de slowcooker op de lage stand en laat het gerecht 8-9 uur langzaam garen.

  7. Bak de paddenstoelen apart in een koekenpan en voeg deze vlak voor het serveren toe.

  8. Meng 1 eetlepel tapioca met wat koud water tot een glad papje en roer door het stoofvocht om het te binden. Gebruik meer indien nodig.

Voor de pan:

  1. Verhit een stoofpan met wat olijfolie en bak het vlees goudbruin aan. Haal uit de pan en zet apart.

  2. Voeg opnieuw wat olie toe en bak de ui en knoflook aan. Voeg daarna knolselderij en winterwortel toe en bak even mee.

  3. Doe het vlees terug in de pan, voeg de wildfond of runderbouillon en tomatenblokjes toe.

  4. Breng op smaak met kaneel, tijm, rozemarijn, peper en zout.

  5. Breng aan de kook, zet het vuur laag, dek af met een deksel en stoof 3-4 uur tot het vlees uit elkaar valt. Voeg tussendoor wat extra vocht toe indien nodig.

  6. Bind de saus met een papje van tapioca en koud water.

  7. Bak de paddenstoelen apart en voeg op het laatst toe aan het gerecht.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Recente artikelen
Tom Kha Kai
28-08-2025
Tom Kha Kai
Thaise Mangosalade
28-08-2025
Thaise Mangosalade
Nieuwsbrief
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct ons leef puur receptenboek met 30 gezonde en snelle recepten
Bankoverschrijving Billink PAY By Bank
Kies uw taal
Kies uw valuta
Mijn account
Wachtwoord vergeten?
Recent toegevoegd
Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor €55,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!