Kabeljauw geserveerd met Pastinaakpuree
Een smaakvol gerecht voor vier personen met romige pastinaakpuree, op de oven gegaarde kabeljauw met Tesmi (gekruide Ghee), citroen en kruiden. De chimichurri van kappertjes, peterselie, knoflook en rozemarijn geeft het geheel een frisse, hartige twist. Eenvoudig te bereiden met pure ingrediënten voor een warme, volle maaltijd.
4 personenÂ
Wat heb je nodig:
- 400 gram pastinaak
- 4 kruimige aardappels
- Keltisch zout
- 8 eetlepels Tesmi (gekruide Ghee)
- 3 eetlepels kefir
- Zelf gemaakte "Vegan parmezaanse kaas"
- 2 knoflook
- 2 eetlepels rozemarijn
- 15 gram peterselie
- Citroenrasp
- 100 gram kappertjes
- 4 kabeljauw haasjes
- Citroen
- Peper
Materialen:
- Oven
- Blender
- Zeef
- Steelpan
- Pan
- Snijplank
- Bakplaat en bakpapier
- Rasp
Bereiding:
-
Doe de kappertjes in een zeef en spoel deze af met water. Laat dit even uitlekken.
-
Schil de pastinaak en aardappels. Snijd deze in kleine stukken. Kook dit in ruim water met een snufje Keltisch zout in 12 a 15 minuten.Â
-
Snij de knoflook en peterselie fijn. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak de bakplaat en bedek deze met bakpapier. Leg hier de kabeljauw haasjes op. Leg op iedere kabeljauw een eetlepel Tesmi. Verspreid dit goed over de kabeljauw.Â
Â
-
Smelt 2 eetlepels Tesmi in de steelpan. Doe hier vervolgens de knoflook, rozemarijn en citroenrasp bij. Snij vervolgens de citroen in schijfjes en leg dit op de kabeljauw. Besprenkel de kabeljauw met peper en zout en doe het vervolgens 10 minuten in de oven.Â
Â
-
Voeg de peterselie en kappertjes toe aan de steelpan met knoflook en rozemarijn. Laat het 1 a 2 minuten met het vuur aan mee koken. Meng het goed door en zet vervolgens het vuur uit.Â
Â
-
Giet de pastinaak en aardappels af. Doe dit in de blender met de "Vegan Parmezaanse kaas" en kefir. Doe hier nog 2 eetlepels Tesmi bij. Meng dit tot een mooie puree.Â
Â
-
Schep 2 of 3 eetlepels van de pastinaakpurree op een bord en smeer dit met de lepel een beetje uit. Leg daar de kabeljauwfilet half overheen. Garneer de chimichurri over de pastinaakpuree.
-
Deze smaaksensatie zal je smaakpapillen versteld doen staan.Â

.webp)