Gierst lunchbowl met eieren
Voedzame bowl met gierst, romige tahin dressing en zacht ei. Geserveerd met spinazie, avocado, verse kruiden en een pittige chili-sesamolie. Binnen 30 minuten klaar en perfect als lichte lunch of avondmaaltijd.
2 personen | 30 minuten
Wat heb je nodig:
- 150 gram gierst
- 2 el (kokos)yoghurt
- 2 el tahin
- Sap van ½ citroen
- 2 el mayonaise
- 1 teentje knoflook, geraspt
- Peper en zout
- 1 el verse peterselie, gehakt
- 4 eieren
- 2 tl rode pesto
- 1 el sesamzaadjes
- Verse dille
- Verse peterselie
- 50 gr baby spinazie
- 1 avocado
- 1 el verse dille gehakt
Chili-sesamolie
- 2 el sesamolie
- 2 el Griekse olijfolie
- 1 tl chilivlokken
- Peper en zout
Bereiding:
-
Kook de gierst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Maak de tahin dressing door de yoghurt, tahin, citroensap, mayonaise en geraspte knoflook door elkaar te mengen. Zet apart. Maak ook de sesam-chili olie door de ingrediënten hiervoor te mengen. Zet ook apart
-
Pocheer de eieren voor 3 minuten tot zacht gekookt. Je kunt ook gewone zacht gekookte eieren gebruiken.
-
Verdeel de gierst over twee bowls. Voeg een flinke schep van de tahin dressing toe. Swirl door de dressing een flinke eetlepel rode pesto. Voeg de eieren toe aan de bowl en de spinazie. Snij de avocado in plakjes en voeg toe aan de bowl.
-
Verdeel verse kruiden en sesamzaadjes over de bowl en drizzle er wat van de chili-sesamolie overheen.

