Fruitige Trifle met Kerstkoekjes
Reacties: 0
Deze feestelijke laagjesdesserts in een glas zijn niet alleen prachtig om te zien, maar ook heerlijk fris en romig. Gemaakt met kerstkoekjes, kokosyoghurt, abrikozenjam en vers fruit, vormen ze een perfect toetje voor de feestdagen. Door het chiazaad kun je dit dessert ook gemakkelijk vooraf klaarmaken. Serveer direct uit de koeling en decoreer vlak voor het serveren.
4 personen | 20 minuten
Wat heb je nodig:
- 1 pak kerstkoekjes
- 1 potje Fior di Frutta (250 gram) - abrikozen
- 300 gram kokosyoghurt
- 1 el Puur Mieke chiazaad
- 2 el Griekse honing
- 200 gram rode bessen
- 75 gram gemengde noten
- 100 gram frambozen
- 1 reep Puur Mieke chocolade
Bereiding:
- Neem 4 glazen met een rechte wand. Breek onderin de glazen wat kerstkoekjes en de chocolade. Gebruik ongeveer 4-5 koekjes per glas.
- Verdeel op de koekjes een laagje van de abrikozenjam.
- Meng de kokosyoghurt met het chiazaad en de honing. Laat even staan. Het wordt door het chiazaad iets steviger en ziet er leuk uit.
- Verdeel een laagje van de yoghurt over de jam.
- Bovenop de yoghurt verdeel je de rode besjes.
- Bak de gemengde noten goudbruin in een pannetje en laat even afkoelen.
- Hak ze wat kleiner en verdeel over de besjes.
- Eindig met nog wat van de kokosyoghurt en decoreer met frambozen en nog wat kerstkoekjes en de chocolade.
- Door het chiazaad kun je dit ook van tevoren klaarmaken. Zet het dan tot gebruik in de koeling en decoreer vlak voor serveren met de kerstkoekjes.

