Tom Kha Kai
Tom Kha Kai is een romige Thaise kippensoep met kokosmelk, citroengras en galangal. Voor de authentieke smaak gebruiken we onze pure Puur Mieke Vissaus. In 30 minuten zet je een smaakvolle maaltijdsoep op tafel, afgemaakt met kip, paddenstoelen en verse koriander.
4 personen | 30 minuten
Wat heb je nodig:
- 500 ml kippenbouillon
- 1 stuk citroengras, gekneusd
- 5 plakjes laos of gember
- 5 stuks limoenblad of limoenrasp (droog of vers)
- 300 gr kipfilet
- 250 gr paddenstoelen, gesneden
- 400 ml kokosmelk
- 30 ml vissaus
- 1 el palmsuiker
- 2 el limoensap
- Peper
- Zout
Om te serveren
- 2 rode pepers, in kleine ringetjes gesneden
- 1 bosui, in ringetjes
- Verse koriander
- 150 gr tauge
Bereiding:
-
Doe de kippenbouillon in een pan en voeg het citroengras, de laos of gember, de limoenblaadjes en de kipfilet toe.
-
Laat 20 minuten zachtjes trekken. Haal na ongeveer 10 minuten de kipfilet uit de pan en trek met een vork in stukjes. Zet even apart.
-
Verhit een koekenpan met wat olie en bak de paddenstoelen goudbruin en gaar.
-
Verwijder daarna het citroengras, de galangal en de limoenblaadjes uit de bouillon. Voeg de kokosmelk toe en verwarm kort.
-
Breng de soep op smaak met de palmsuiker, vissaus, limoensap en eventueel zout en peper.