Menu
EUR
Barbecuesaus

Barbecuesaus

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Maak je eigen barbecuesaus met tomatenpuree, coconut aminos en appelciderazijn. Puur, zonder suiker of toevoegingen. Klaar in 15 minuten.

2 potjes | 15 minuten 

Wat heb je nodig:

Bereiding:

Doe de tomatenpuree met het kokende water, de mosterd, de appelciderazijn en de fijngesneden dadels in een blender. Laat het even 10 minuten staan zodat de dadels wat zachter worden.  

Draai de ingrediënten in de blender (of gebruik een staafmixer) glad. Schraap zo nodig de zijkanten een paar keer schoon zodat alles goed wordt vermengd. Zet het tomatenpuree mengsel apart. 

Verwarm de kokosolie in een steelpannetje op medium vuur. Voeg de gerookte paprika, uienpoeder en de coconut aminos toe en roer tot het gaat geuren. Dit duurt ongeveer 30 seconden.  

Haal het pannetje van het vuur, voeg het tomatenpureemengsel toe en roer goed. Voeg 150 ml water toe, zet het pannetje terug op het vuur en laat het zachtjes koken met de deksel er schuin op (het spettert nogal dus een spatdeksel kan handig zijn) tot de saus de gewenste dikte heeft.

Houd er rekening mee dat de saus wat dikker wordt als deze is afgekoeld.  

Haal de pan van het vuur en laat de saus afkoelen. Schep in een schone afsluitbare pot en bewaar maximaal twee weken in de koeling. 

 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct ons leef puur receptenboek met 30 gezonde en snelle recepten
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta
€
Mijn account
Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor €55,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!