Barbecuesaus
Maak je eigen barbecuesaus met tomatenpuree, coconut aminos en appelciderazijn. Puur, zonder suiker of toevoegingen. Klaar in 15 minuten.
2 potjes | 15 minutenÂ
Wat heb je nodig:
- 300 gr tomatenpureeÂ
- 100 ml kokend water Â
- 3 el appelciderazijnÂ
- 3 dadels, zonder pit, fijngesneden
- 1/2 el kokosolie
- 1 tl mosterd (of meer naar smaak)
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1/2 tl uipoederÂ
- 2 el coconut aminos
Bereiding:
Doe de tomatenpuree met het kokende water, de mosterd, de appelciderazijn en de fijngesneden dadels in een blender. Laat het even 10 minuten staan zodat de dadels wat zachter worden. Â
Draai de ingrediĂ«nten in de blender (of gebruik een staafmixer) glad. Schraap zo nodig de zijkanten een paar keer schoon zodat alles goed wordt vermengd. Zet het tomatenpuree mengsel apart.Â
Verwarm de kokosolie in een steelpannetje op medium vuur. Voeg de gerookte paprika, uienpoeder en de coconut aminos toe en roer tot het gaat geuren. Dit duurt ongeveer 30 seconden. Â
Haal het pannetje van het vuur, voeg het tomatenpureemengsel toe en roer goed. Voeg 150 ml water toe, zet het pannetje terug op het vuur en laat het zachtjes koken met de deksel er schuin op (het spettert nogal dus een spatdeksel kan handig zijn) tot de saus de gewenste dikte heeft.
Houd er rekening mee dat de saus wat dikker wordt als deze is afgekoeld. Â
Haal de pan van het vuur en laat de saus afkoelen. Schep in een schone afsluitbare pot en bewaar maximaal twee weken in de koeling.Â
Â