Watermeloensalade met pittige pompoenpitten
Frisse salade met watermeloen, komkommer en gekruide pompoenpitten. Makkelijk, zomers en vol smaak. Perfect voor lunch of bijgerecht.
2 personen | 20 minutenÂ
Wat heb je nodig:
- 100 gr pompoenpitten
- 1 tl Griekse olijfolie
- 1/2 tl zeezout
- 1/2 tl gerookte paprika poeder
- 1/4 tl cayennepeper
- sap van 1 limoen
- 1/4 watermeloen (zonder pitjes), schoongemaakt en in blokjes.Â
- 1/4 komkommer, in stukjes
Dressing:
- 60 ml Griekse olijfolie, extra virgin
- 1 tl chili poeder
- 1/2 tl zeezout
- 1/4 tl cayennepeper
- 1 limoen rasp en sap
- 2 el verse munt blaadjesÂ
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180ËšC. Meng de pompoenpitten in een kom met de olijfolie, zout, gerookte paprika, cayennepeper en limoensap. Meng het even door elkaar.Â
Neem een bakplaat en bekleed met bakpapier. Spreid de pompoenpitten uit in een enkele laag en bak voor 10-12 minuten in de oven.Â
Laat ze iets afkoelen terwijl je de rest van de salade maakt. Je hebt niet alles nodig voor dit recept maar de pompoenpitten zijn ook heerlijk als snackje of over een andere salade.
Bewaar de pitjes als ze afgekoeld zijn in een luchtdicht afgesloten potje.Â
Maak de dressing door olijfolie, chilipoeder, limoenrasp en sap en zout te mengen. Proef even of het nog iets nodig heeft.Â
Combineer de watermeloen en de komkommer in een kom en verdeel hier een gedeelte van de dressing over. Â
Verdeel over twee kommen en doe de muntblaadjes erbij.
Bestrooi met de pompoenpitten en serveer de rest van de dressing ernaast. Â
Â