Ingrediënten bakbananenmeel pannenkoeken (3 stuks)
- 40 g bakbananenmeel
- 100 ml plantaardige melk, bijvoorbeeld kokos of amandel
- 1 el ahorn siroop of honing
- 1 ei (medium)
- snufje zout
- kokosolie voor het bakken van de pannenkoeken
Keukengerei
Mixer, mengkom, koekenpan en een platte spatel.
Hoe maak je de pannenkoeken?
Meng met een mixer alle ingrediënten behalve de kokosolie door elkaar. Vet een hete pan in en verspreid een deel van het beslag over de bodem. Bak op niet al te hoog vuur de pannenkoek aan beide zijden goudbruin. Herhaal dit tot het beslag op is, daarna zijn de pannenkoeken klaar om te besmeren!
DIRECT BAKKEN
Voor het beste resultaat pannenkoeken is het belangrijk dat je na het klaarmaken van het beslag de pannenkoeken direct bakt. Als het beslag langer staat wordt het dikker vanwege het hoge gehalte zetmeel in bakbananenmeel. Wist je dat dit zetmeel verschillende gezondheidsvoordelen mee brengt zoals een betere stoelgang?
VARIATIE
Hou je van kaneel? Probeer dan eens een snufje kaneel toe te voegen aan het beslag.
Bewaaradvies
Donker, koel en droog bewaren.
Ingrediënten
Onrijpe bakbanaan
Geproduceerd in een omgeving waar ook sojabonen worden verwerkt.
Voedingswaarde per 100 gram
Energie | 1459 kJ / 344 kcal |
Vetten | 0,7 g |
- waarvan verzadigd | 0,3 g |
Koolhydraten | 77,4 g |
- waarvan suikers | 2,8 g |
Vezels | 7,8 g |
Eiwitten | 3,2 g |
Zout | <0,01 g |
Netto inhoud
400 gram
Land van herkomst
Colombia & Ecuador