Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5325 reviews

thuiswinkelkiyohWinnaar shopping awards 2021

Kruiden, Specerijen en Zouten

Kruiden, specerijen en zouten kopen? De fijnste smaakmakers voor je gerechten

De fijnste en lekkerste selectie kruiden en specerijen. Maak jij graag jouw eigen sauzen, marinades of kruidenmixen? Of wil je graag nét dat extraatje toevoegen aan je gerechten? Ga dan voor de lekkerste en mooiste biologische kruiden en specerijen ze geven een heerlijke smaak- geur en kleurboost aan al je gerechten. Maak van kaneelstokjes heerlijke kaneelthee of gebruik een beetje cayennepeper om je marinades extra pit te geven. In onze selectie kruiden, specerijen en zouten vind je meer dan 185 verschillende soorten.

Je kan bij ons zorgeloos en met een gerust hart winkelen, onze kruiden en specerijen zijn namelijk glutenvrij, lactosevrij, vrij van geraffineerde suikers, vrij van slechte e-nummers, gistvrij, GMO-vrij en waar mogelijk biologisch. Zo weet je dat je écht pure kruiden en specerijen koopt. Lees meer over kruiden en specerijen.

Wat zijn kruiden?

Kruiden zijn delen van kruidachtige planten, zoals de bladen en stengels, die gebruikt worden om extra geur, kleur en smaak toe te voegen aan gerechten. Het zijn planten met een niet-houtachtige stengel. Deze bladeren en stengels kunnen zowel vers als gedroogd gebruikt worden. In ons assortiment hebben wij gedroogde kruiden. Enkele bekende kruiden zijn: basilicum, oregano, rozemarijn, tijm en kardemom. Door de grote hoeveelheid verschillende soorten kruiden kan je ze (bijna) in ieder gerecht wel gebruiken en terug vinden.

Wat zijn specerijen?

Specerijen geven, net als kruiden, een extra smaak, geur en kleur aan je gerechten. Bij specerijen kunnen verschillende delen van een plant gebruikt worden. Denk hierbij aan de bloemknoppen (kruidnagel), meeldraden (saffraan), zaden (mosterdzaad), vruchten (peper), bast (kaneel) en wortelstok (kurkuma (geelwortel)). Specerijen kunnen vers of gedroogd toegevoegd worden aan je gerechten. In ons assortiment hebben wij gedroogde specerijen.

Wat is het verschil tussen kruiden en specerijen?

De verschillende kruiden en specerijen worden nog wel eens door elkaar gehaald. Hoewel beide gebruikt worden om je gerechten extra geur, kleur en smaak te geven zit het grote verschil in het groeiklimaat, de herkomst en de structuur.

Kruiden zijn over het algemeen terug te vinden in landen met een gematigd klimaat. Veelal kleine groene kruidachtige planten waarvan de bladeren en stengels gebruikt worden. De kruiden hebben vaak ook een kortere levensduur. Ze groeien bijvoorbeeld een seizoen waarna de plant vergaat. Diverse kruiden kunnen het volgende seizoen weer gaan bloeien.

Specerijen groeien voornamelijk in een warm (sub)tropisch klimaat en bestaan onder andere uit bloemknoppen, meeldraden, zaden, vruchten, bast en wortelstokken. De specerijen groeien veel in het verre Oosten in landen zoals India, Indonesië, en Bangladesh. Diverse van onze kruiden en specerijen zijn ook dicht bij huis te vinden zoals de verschillende producten van Het Blauwe Huis. De specerij planten hebben ten opzichte van kruiden veel langer nodig om het waar te produceren. De kaneelboom heeft bijvoorbeeld 3 jaar nodig voordat de eerste kaneel geoogst kan worden(anders is de stam te dun). En een vanilleboom kan pas na ongeveer 5 jaar vanille geven.

Hoeveel soorten kruiden zijn er?

Er zijn zo’n 100 verschillende soorten kruiden. De meest bekende kruiden in de Nederlandse keuken zijn: basilicum, dille, peterselie, knoflook en tijm.

Wat zijn de meest gebruikte kruiden?

De meest gebruikte kruiden in de keuken zijn basilicum, laurierblad, oregano, kurkuma, gember, peterselie, rozemarijn, tijm, bieslook en kruidnagel.

Hoeveel soorten specerijen zijn er?

Verspreid over de wereld zijn er misschien wel 1000 verschillende specerijen bekend waarvan er zo’n 100 veel gebruikt worden in de keuken.

Wat zijn de meest gebruikte specerijen?

Hoewel specerijen veelal in een (sub)tropisch klimaat voorkomen zijn de exotische specerijen ook steeds vaker en beter beschikbaar in Nederland. De meest gebruikte specerijen zijn peper, nootmuskaat, kaneel, anijs, komijn en kardemom.

In welke vorm zijn de kruiden en specerijen te verkrijgen?

De kruiden en specerijen zijn in verschillende vormen verkrijgbaar. Onze kruiden en specerijen zijn allemaal beschikbaar in de gedroogde variant. Gedroogde kruiden en specerijen kan je namelijk voor een lange tijd bewaren en de smaak blijft heerlijk. Ze worden geleverd in een (soms biologisch afbreekbaar en hersluitbaar) zakje of een glazen potje zodat ze extra lang houdbaar blijven.

Afhankelijk van de gerechten die je wilt maken kan je ervoor kiezen om de kruiden en specerijen in de pure vorm toe te voegen. Maar soms is het nóg lekkerder om de kruiden of specerijen in gebroken of poedervorm toe te voegen. Breng bijvoorbeeld je vlees op smaak met paprikapoeder of gebruik Nigellazaad als finishing-touch over je groenten. Er zijn ook kant-en-klare kruidenmixen beschikbaar. Zoals de heerlijke nasi kruidenmix. De kant-en-klare kruidenmixen hoef je alleen maar aan je recepten toe te voegen zodat je de lekkerste maaltijden snel en gemakkelijk op tafel kan zetten.

Waarvoor gebruik je kruiden en specerijen?

Kruiden en specerijen geven je gerechten extra smaak, kleur en geur. Je kan ze toevoegen aan zowel koude als warme gerechten en zijn zeer veelzijdig in gebruik. Elk kruid en specerij geeft een heerlijke unieke smaak aan bijvoorbeeld je groentes, stukje vis en stukje vlees.

Hoe bewaar je de kruiden en specerijen?

Zowel hele als gemalen kruiden en specerijen kan je het beste bewaren in een afgesloten pot. Omdat licht, warmte en vocht de kruiden en specerijen aan kunnen tasten zet je de kruiden en specerijen op een donkere droge plaats bijvoorbeeld in een lade of kast. Hierdoor kan je het langste genieten van de lekkere smaak.

Daarnaast kan je de kruiden en specerijen ook kopen in hele vorm en pas malen als je ze wilt gaan gebruiken. Het zelf malen van de kruiden en specerijen is natuurlijk wel iets meer werk maar zo blijft de smaak het aller verst.

Mocht je verse kruiden hebben van eigen kweek, de groenteboer of uit de supermarkt dan kan je deze langer bewaren met onze speciale vershoudboxen van OXO Good Grips.

Wat is zout?

Zout is een natuurlijk mineraal dat uit de zee komt. Het is een van de belangrijkste bronnen van natrium in onze voeding. Dit mineraal zorgt namelijk voor de vochtbalans in ons lichaam, het regelt de bloeddruk en zorgt voor de werking spier- en zenuwcellen. Vroeger, en nog steeds, wordt zout gebruikt om voedsel te conserveren maar zout zorgt er ook voor dat de smaken van je gerechten nóg beter tot hun recht komen. Een klein snufje kan al zorgen voor een boost aan smaken. Benieuwd naar al onze zouten? Bekijk dan snel de lekkere en pure wereldse zouten.

Welke soorten zout zijn er?

Technisch gezien zijn alle zouten zeezout. Alleen zijn niet alle zouten hetzelfde en niet alle zout is eetbaar. Elke soort zout heeft zijn eigen unieke eigenschappen en heerlijke smaak.

In ons assortiment kan je onder andere een speciale selectie aan zouten terug vinden zoals: Himalaya zout, Fleur de Sel, Keltisch zout, Kala Namak zout, bamboe zout en rookzout.

Kruidenmixen voor een smaakboost aan je gerechten

Wil je snel en gemakkelijk een lekkere smaak toevoegen aan je gerechten? Dan bieden de kruidenmixen een heerlijke uitkomst.

Probeer bijvoorbeeld eens de lekkere Mexicaanse kruidenmix. Deze kruidenmix kan je onder andere toevoegen aan je taco’s, wraps en tortilla’s voor een heerlijke smaak boost.

Of probeer eens de lekkere Provençaalse kruiden, deze kruidenmix geeft een heerlijke smaak aan je gerechten met vis en vlees maar ook aan je groenten schotels.

Eet je regelmatig gehakt? Dan mag een potje gehaktkruiden zeker niet ontbreken in je kruidenrekje.

Probeer eens een van heerlijke de onderstaande recepten

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0

X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »