Menu
EUR
Wat is collageen, wat is de werking ervan en waar is het goed voor?

Wat is collageen, wat is de werking ervan en waar is het goed voor?

Door: Mieke Hendriks Reacties: 41

Recentelijk zijn we gestart met de verkoop van onze eigen collageen met en zonder toegevoegde vitamine C. Een product waar we super trots op zijn vooral omdat het 100% zeker van grasgevoerde runderen wordt gemaakt. Onlangs hebben we ook een collageen op de markt gebracht met hyaluronzuur. De hoogste tijd om je meer te vertellen over collageen. Zoals wat is collageen? Wat doet het? Waar zit het in? En wanneer is het verstandig om extra collageen te gaan innemen?

Allereerst, wat is collageen?

Simpel gezegd is collageen is een eiwit bestaande uit maar liefst 18 aminozuren. In totaal zijn er meer dan 14 verschillende types collageen, maar de meest voorkomende zijn type 1, type 2 en type 3.

 • Type 1 vind je voornamelijk terug in de huid, pezen, gewrichtsbanden, hoornvliezen, bloedvaten en botten;
 • Type 2 vind je in kraakbeen;
 • Type 3 vind je in je huid en bloedvaten.

Maar type 1 collageen komt in de meeste weefsels voor. En om je een idee te geven, 90% van alle collageen in je lichaam is type 1 + type 3. Het mooie van de natuur is dat ons lichaam zelf collageen aanmaakt.

Wat doet collageen?

Zoals ik al aangaf, collageen komt echt in heel erg veel weefsels voor. Het zorgt voor de stevigheid en structuur van deze weefsels in ons lichaam.

Ons lichaam maakt zelf collageen aan gedurende de periode dat het lichaam groeit en zich ontwikkeld tot volwassenheid. Op het moment dat een menselijk lichaam is volgroeit, zo rond het 25ste levensjaar, neemt ook de aanmaak van collageen af. Het lichaam is immers volgroeid. Vanaf dat moment zie je de elasticiteit van de huid langzaamaan minder wordt en er fijne lijntjes en rimpels ontstaan.

Buiten dat collageen heel veel geassocieerd wordt met de huid, haar en nagels. Maar dat is niet alles. Collageen:

 • Speelt een belangrijke rol in de samenstelling en instandhouding van sterke botten;
 • Speelt een rol bij de aanmaak, opbouw en het behoud van kraakbeen;
 • Vind je ook terug in de weefsels van bloedvaten, tanden en tandvlees.

Eiwitten en aminozuren in collageen

Alle eiwitten (proteïnen) zijn opgebouwd uit aminozuren, maar gelatine onderscheid zich van andere eiwitbronnen door de aanwezigheid van grote hoeveelheden semi-essentiële aminozuren. Ons lichaam kan deze aminozuren aanmaken, mits de omstandigheden in het lichaam optimaal zijn en dat is helaas vaak niet het geval.

Aminozuren vervullen, in de vorm van eiwitten, veel functies in ons lichaam, de meest bekende functie is dat ze de bouwstof vormen van spieren. Daarnaast vormen aminozuren grondstoffen voor vele andere lichaamscellen zoals bloed, zenuwcellen, darmweefsel, kraakbeen, etc.

runderen zijn de basis voor rundercollageen

Waar is collageen van gemaakt?

Onze verre voorouders aten dieren van kop tot staart en kregen daardoor een breed spectrum aan voedingsstoffen en met name aminozuren binnen. Langzaam begint het weer terug te komen, we gaan weer zelf bottenbouillon trekken, topkoks zetten zich in om alle onderdelen van het dier op de menukaart te krijgen en ook orgaanvlees komt uit de vergetelheid.

Toch eten veruit de meeste mensen uitsluitend het vet- en spierweefsel van dieren. De gelatine- en andere voedingstofrijke delen zoals de huid, pezen, botten en merg, staart en poten zijn aanzienlijk minder populair. Daardoor krijgen we een minder volledige balans in aminozuren binnen.

Om je lichaam gezond te houden, zeker na je 25ste levensjaar is het verstandig om voeding te eten die rijk is aan collageen of de collageen, zoals:

 • Vlees, vooral rundvlees en kip maar ook varkensvlees bevatten aardige hoeveelheden collageen.
 • Vooral de schubben van vis bestaan uit een relatief hoge hoeveelheid collageen.
 • Bottenbouillon is natuurlijk een hele goede bron van collageen.
 • Eieren en dan met name het eiwit is een goede bron van collageen.
 • Citrusvruchten, bevatten zelf geen collageen maar wel veel vitamine C wat een belangrijke hulpstof in de lichaamseigen productie van collageen. Vitamine C vind je ook terug in donkergroene groenten zoals boerenkool en spinazie.

Noodzakelijke voedingsstoffen voor de productie van collageen

 • Lycopeen, dit vind je terug in rode vruchten maar ook in tomaten, paprika en bietjes.
 • Vitamine A helpt bij het herstellen en regenereren van beschadigd collageen. Deze vitamine vind je in oranje groenten zoals wortel en zoete aardappel.
 • Koper, mangaan en zink. Deze combinatie van mineralen vind je veelal in zeevruchten zoals oesters en mosselen.
 • Zwavel is ook nodig voor de productie van collageen. Een van de beste bronnen van zwavel is knoflook! 

Naast deze voedingsstoffen die de aanmaak van collageen stimuleren zijn er ook een flink aantal factoren die de aanmaak negatief beïnvloeden, zoals roken, het gebruik van alcohol, suiker, UV straling en stress.

Wat doet collageen met je lichaam?

Zoals aangegeven kun je zelf best het een en ander doen om je collageen levels up to date te houden. Maar mogelijk komt er een moment dat je je huidveroudering wilt vertragen en dan kan het handig zijn om een collageen supplement te gebruiken.

Ook weet ik dat er orthomoleculair therapeuten zijn die het adviseren ter ondersteuning bij bot- en gewrichtsaandoeningen zoals osteoporose en artrose. En zijn er sporters die het gebruiken ter ondersteuning van de spiergroei.

Als je start met het gebruik van collageen, moet je het wel even de tijd geven. De eerste resultaten mag je na een week of 8 verwachten. 

Puur Mieke Gehydrolyseerd Collageen

 

Gehydrolyseerd Collageen Puur Mieke

We hebben een top basis collageen. Deze raad ik je aan als je heel puur en gezond eet met voldoende variatie. Kun je wel extra vitamine C gebruiken? Dan is onze collageen met vitamine C uit Acerola een goed product. Wil je serieus inzetten op het tegengaan van de huidveroudering. Dan is onze collageen met vitamine C en Hyaluronzuur het aangewezen supplement.

Hyaluronzuur kan 1000x het eigen gewicht aan vocht dragen. Vocht is belangrijk voor een gezonde huid. Een goed gehydrateerde huid ziet er voller, gladder en steviger uit. Daarnaast houdt hyaluronzuur de huid elastisch en flexibel. Deze sterke combinatie van collageen poeder, hyaluronzuur en natuurlijke vitamine C is dit collageen een echte schoonheidselixer voor haar, huid en nagels.

Hoeveel collageen moet je gebruiken?

Neem dagelijks 1 a 2 eetlepels (10 gram) collageen voor een optimaal resultaat. Je kunt de collageen oplossen in een glas water of smoothie. Maar de poeder laat zich ook prima in warme (tot 80°C ) dranken zoals een kop thee of koffie oplossen.

Voor een optimaal resultaat adviseren we je de collageen langdurig en echt dagelijks te gebruiken. Las na 25 dagen een korte pauze in van 5 dagen om zo te voorkomen dat je lichaam stopt met de aanmaak van lichaamseigen collageen. Na deze pauze start je weer met een reeks van 25 dagen, etc.

Heb je al een van onze eigen merk collageen soorten gebruikt? Ik zou het super leuk vinden als je HIER een review achter wilt laten.

Onze collageen van Puur Mieke is:

 • 100% Gecertificeerd Grasgevoerd
 • Antibiotica- en hormoon-vrij
 • Neutrale smaak
 • Goed oplosbare poeder

Collageen bestellen >

Naast ons eigen merk verkopen we ook deze soorten Collageen (en gelatine).

Great Lakes Collageen en Gelatine

De gehydrolyseerde collageen van Great Lakes wordt gewonnen uit huid, bindweefsel en botten van 100% grasgevoerde runderen. 

Gelatine is eenvoudig gezegd gekookte collageen, hetzelfde als in echt goede bouillon. Dit is gezuiverd, gedroogd en tot poeder vermalen. Wanneer je gelatine oplost in warme vloeistof en vervolgens af laat koelen ontstaat een gelachtige substantie, ideaal om bijvoorbeeld marshmallows of bavarois mee te maken. Deze vorm van gelatine vind je in de rode bus van Great Lakes, welke dus bij uitstek geschikt voor culinaire doeleinden.

Vital Supply Gehydrolyseerd Collageen Type 1

Gehydrolyseerd Collageen is een eiwit-preparaat op basis van runder collageen Type 1 dat verrijkt is met vitamine C en D3.

 • 100% natuurlijk
 • Verrijkt met vitamine C en D
 • Vrij van conserveringsmiddelen & toevoegingen
 • Veilig en clean voor Topsporters
 • Paleo Proof

Vital Supply Collageen Type 2 + Kurkuma

Het product Collageen Type 2 + Curcuma is een mix van Collageen Type 2, kurkuma-extract en vitamine C. Collageen Type 2 (Peptanllm) is afkomstig van runderen.

Pure Arctische Collageen

Collageen Type 1, gemaakt in Noorwegen van wilde vis. Deze viscollageen heeft een MSC keurmerk.

Planet Paleo Pure Collagen

Pure Collagen van Planet Paleo is één van de zuiverste collageenproducten. Ze worden gemaakt van grasetende weidekoeien en bevatten uitsluitend collageenhydrolysaat. Verder wordt er niets aan toegevoegd. Geen gluten, geen zuivel, additieven en GMO-vrij. Daarnaast zijn de collageensupplementen van Planet Paleo zeer makkelijk in gebruik en heeft het een neutrale smaak, waardoor het overal doorheen gemixt kan worden. Zo kan dit collageenpoeder verwerkt worden in baksels of mengt worden door (warme) dranken of smoothies. Bij hitte gaan er geen waardevolle stoffen verloren. Hierdoor is het een eiwitrijke toevoeging.

Planet Paleo Primal Goddess Collageen

Primal Goddess collageenpoeder van Planet Paleo kan koud gedronken of verwerkt worden. Door de toegevoegde vitaminen en antioxidanten kan dit product niet warm gebruikt worden. Hierdoor gaan deze stoffen verloren. De poeder heeft een heerlijke frisse smaak door de toegevoegde bessen, waardoor het echt heel erg lekker is door de yoghurt of kwark. Ook zeer goed te combineren met een smoothie of water. 

Sunwarrior Vegan Collageen

Vegan Collageen bevat ingrediënten die het lichaam stimuleren om zelf collageen aan te maken. 


Veel gestelde vragen over collageen en gelatine:

* Wat is het verschil tussen de groene en rode bus van Great Lakes?
De aminozuur samenstelling van beide producten is gelijk. De rode variant wordt vooral gekozen vanwege z’n gelerende capaciteit in culinaire bereidingen, de groene variant kun je vooral zien als supplement.
De groene bus is gehydrolyseerde collageen, wat inhoudt dat deze niet geleerd als je deze aan een vloeistof toevoegt. Je kan deze daarmee eenvoudig als supplement gebruiken en innemen met bijvoorbeeld een glas water of kop koffie/thee.
De rode bus geleerd wel en wordt vaak gebruikt met koken of bakken zoals je gelatine gebruikt. Je kan er bijvoorbeeld ook snoepjes of jam mee maken.

* Kan ik Great Lakes ook gebruiken voor mijn hond en wat is het gebruiksadvies?
Ja dat is mogelijk. Het advies van onze leverancier is voor honden als volgt:
Ik adviseer 1 theelepel, 2x per dag. Kan na een maand altijd opgebouwd worden naar 2 theelepels, 2x per dag als je nog geen resultaat ziet. Als je hond dunnere ontlasting krijgt moet je de de dosering verlagen en met een kleinere dosering beginnen. Afhankelijk van de hoeveelheid proteïne waaraan de hond gewend is kan het even duren voordat je verschil merkt.

* Is collageen poeder te gebruiken als vleesvervanger?
Het antwoord is: nee.
Dit komt omdat collageen poeder niet alle stoffen vervangt wat in vlees zit. In collageen poeder zitten eiwitten uit de huid, bindweefsel en botten en komt niet uit het vlees van een rund. Dit betekent dat je de stoffen die in het vlees van een rund zitten en een mens nodig heeft, niet uit collageen poeder kunt halen.

* Wanneer weet ik of het werkt?
Uit studies is gebleken dat je met ongeveer 2 eetlepels, tweemaal daags (mede afhankelijk van je lichaamsgewicht), na de eerste week al een groot verschil merkt. Na een maand zijn de veranderingen aanzienlijk, maar wil je het echt een kans geven, dan zou je het 60 dagen, 2 potten, moeten proberen.
Uiteraard krijg je het beste resultaat als je collageen ook daadwerkelijk dagelijks inneemt en geen dagen overslaat. 

* Klopt het dat de verpakking van Great Lakes Gehydrolyseerd Collageen is veranderd?
Dat klopt, de bus is iets veranderd. Dit heeft met regelgeving te maken. 
Het product is niet veranderd en de inhoud is precies hetzelfde.


Reacties (41)

gravatar
Hellen
Geplaatst op 2021-02-06 10:52:47
Hoe smaakt de collageen? Ik heb een keer een proef staaltje geprobeerd van reviltaltrax en ik kreeg het niet af, zo vies vond ik het. Wat is dan de beste optie? De groene bus of capsules?
-
@Hellen, de groene bus gehydrolyseerd collageen is zo goed als smaakloos en kun je mengen met warme en koude vloeistoffen. Zo kun je het bijvoorbeeld oplossen in een kopje koffie of thee. Dit neemt dus erg eenvoudig in. De capsules neem je in met water. Het is dus maar net waar je voorkeur naar uitgaat.
gravatar
Linda
Geplaatst op 2020-01-09 23:01:11
Kan het zijn dat het mijn acne verergert? Of wordt het eerst erger en daarna juist minder? Ik ben 27.
-
@Linda Dat is voor ons lastig te zeggen. Gelatine is een prachtige bron van aminozuren die van belang zijn voor opbouw, herstel en behoud van bindweefsel en lichaamscellen. Hoe je huid hierop reageert is per persoon verschillend en zou je moeten uitproberen.
Succes en als je nog verdere vragen hebt hoor ik het uiteraard graag.
gravatar
Yvon
Geplaatst op 2020-01-03 09:08:14
Hoi Mieke
Ik heb de collageen de groene bus,maar heb berekend dat als ik het 2 maal daags de aanbevolen hoeveelheid neem,wat ik nu ook doe,dan doe ik er geen 30 dagen mee,maar 20 dat betekent 3 bussen in 2 maanden om te proberen of het iets voor mij gaat doen,dat word dan voor mij wel beetje duur.! zijn er alternatieven.??
alvast bedankt.! groetjes Yvon
-
@Yvon, bedankt voor je bericht. Ik heb geen goedkoper alternatief voor je op dit moment, maar je krijgt wel een staffelkorting als je meerdere bussen tegelijk besteld, misschien is dat iets voor je? Bestel er 3 voor €26,67 per stuk en bespaar 3%.
gravatar
Carmen
Geplaatst op 2019-12-29 20:30:54
Geachte lezer, bij mij is geconstateerd dat ik glasvocht loslating heb in de ogen. Nu heb ik gelezen dat Gehydrolyseerd Collageen of Gelatine goed is om de ogen weer te herstellen. Kunt u mij vertellen welke ik het beste kan gebruiken? Mvg Carmen.
-
@Carmen, de werking van de groene en rode bus zijn hetzelfde, alleen als je de inhoud van de rode bus mengt met een vloeistof dan krijg je een gelachtige substantie. Meng je de inhoud van de groene bus met vloeistof dan blijft het vloeibaar. De rode wordt daardoor vaak gebruikt icm voeding, zoals pudding etc en de groene kun je meer zien als supplement.
gravatar
Joke
Geplaatst op 2019-11-21 13:44:02
Beste Mieke, kort geleden de Groene Collageen weer besteld, het was even niet leverbaar en hierdoor was het in de vergeethoek geraakt.
Nu heb ik vorige week heel onfortuinlijk mn heup gebroken en was blij dat ik de collegeen weer in huis had. Ik neem 2x2 scheppen per dag. Heb je nog advies voor mij in deze specifieke situatie qua hoeveelheid of andere bot aanmaak versterkende middelen? Ik hoor t graag van je.
Groetjes Joke
gravatar
Agatha
Geplaatst op 2019-10-25 12:46:18
Hi Mieke ik heb een vraagje. Zijn deze callogeen gelantine goed te gebruiken voor uitwendig gebruik. Zoals toevoegen aan een zelfgemaakte haarmasker?? Of heeft u soort gelijke samenstelling die wel goed geschikt is voor het haar?
-
@Agatha, Ik heb daar zelf geen ervaring mee of kennis over, je zou dit zelf kunnen uitproberen. Deze haarmaskers zou je ook eens kunnen proberen: https://www.puurmieke.nl/service/zoeken/?q=haarmasker
gravatar
Suzanne Thijssen
Geplaatst op 2019-07-22 10:18:49
Beste Mattie,
Je kan de collageen prima door je melk of yoghurt roeren. Kies dan wel voor de groene bus (gehydrolyseerd collageen) omdat deze je drank niet geleert.
Succes ermee!
gravatar
Mattie
Geplaatst op 2019-07-13 12:06:01
Hi Mieke,
Ik zag op een health site een recept voor als je athritus had kon je unflavoured gelatine gebruiken. Dat was voor je knieen, maar ik heb een operatie aan mijn rug gehad en nu doen mijn knieen zo zeer, dat ik benieuwd ben of ik hetdoor mijn zaden en pitten en noten kan doen en met kokos melk en fruit bij elkaar kan eten . en bijv. 1 eetlepel unflavoured gelatine erbij kan doen. Bedankt alvast.
gravatar
Wendy Amelie
Geplaatst op 2018-11-21 12:48:51
Ik heb gisteren de groene bus ontvangen maar nu lees ik dat de rode bus beter is voor de darmen. Doet de groene bus dan helemaal niks voor de darmen?

Antwoord : Hoi Wendy, jazeker doet de groene bus veel goeds voor je darmen, het is met een enzym voor verteerd en daarom beter opneembaar zelfs.
gravatar
Kirk
Geplaatst op 2018-01-22 17:41:33
Hi Mieke,
Graag wil ik weten of er echt geen toevoegingen in zijn verwerkt zoals suikervervangers. Dit is elders vaak het geval. Bij voorbaat mijn dank voor je respons.
Grtz,
Kirk
gravatar
Mieke Hendriks
Geplaatst op 2018-01-04 17:54:16
Hoi Evelien, als je gelatine als supplement wilt gebruiken, dan kun je het beste de collageen nemen, de werkzame stof is hetzelfde alleen is deze oplosbaar in water en dus gemakkelijk in te nemen. wil je echt de gelatine, kun je er bijvoorbeeld pudding van maken, dat stijft net zo op als gewone gelatine.
gravatar
Mieke Hendriks
Geplaatst op 2018-01-04 17:52:07
Nou, het is vaak beter als je het in 2 keer kunt nemen, omdat je lichaam het dan twee keer aangeboden krijgt, maar heb je daar geen tijd voor, of wil je dit niet, dan kun je het in 1 keer nemen, het zal niet heel erg veel verschil maken, maar het is niet voor niets de aanbeveling om het verdeeld te doen.
gravatar
Ann Kooijman
Geplaatst op 2017-11-14 19:32:15
Hoi Mieke, nog 1 vraag, is er ook goed resultaat met 1 x per dag 2 eetlepels? Of luistert het echt heel nauw en moet je 2 x 2 eetlepels gebruiken?
gravatar
Evelien
Geplaatst op 2017-10-28 09:35:00
Ik heb er erg veel last van rug pijn.
Ik lees dat gelatine zo goed is 2 eetlepels smorgens en savonds.
Hoe verwerk je dit, laat je het opstijven, of doe je het in warm of koud water en gelijk opdrinken.
Ik hoor graag van je.
Bij voorbaat dank
M
gravatar
Mieke Hendriks
Geplaatst op 2017-09-11 11:13:22
Hoi Claudia,
Jazeker, kun je de collageen voor de rest van je leven gebruiken. Het kan zeker geen kwaad, hoe ouder we worden, hoe meer je lichaam collageen nodig heeft.

Groetjes Mieke
gravatar
Claudia
Geplaatst op 2017-08-27 09:00:05
Hoi Mieke,
Ik zag de vraag al eerder, maar zag geen antwoord. Mag je collageen levenslang gebruiken?
Krijg je niet mogelijk te veel eiwit binnen?
Bedankt alvast en groeten
gravatar
Mieke Hendriks
Geplaatst op 2017-05-08 14:32:48
Hoi Rosette,

De gelatine mag je gewon blijven gebruiken.
Groetjes Mieke
gravatar
Rosette
Geplaatst op 2017-04-30 14:16:53
Mag men de gelatine elke dag nemen of moet men na een maand stoppen voor een half jaar en dan herbeginnen ?
gravatar
Mieke Hendriks
Geplaatst op 2017-03-06 13:33:36
Hoi Marijke,

Ik zou je de groene bus adviseren, of de kabeljauw collageen, dat is maar net wat je fijner vind. Ik los de collageen op in een klein beetje koud water.

Groetjes Mieke
gravatar
Marijke
Geplaatst op 2017-03-02 03:05:19
Dag Mieke, Ergens gelezen dat collageen goed voor de ogen zou zijn. In welke vorm is mij niet bekend, maar vanwege oogprobleem zeker het proberen waard. Tevens heb ik osteoporose L1 t/m L4, waarvoor ik o.a. rode algen gebruik en vit. K2, en recent is artrose in knie geconstateerd. Ik eet geen vlees, wel kip. Welek gelatine adviseert u mij? Great Lakes Gelatine? Oplossen in warm of koud water of 's-morgens door rijstemelk met havervlokken en fruit mengen. Elk advies is welkom. Alvast heel hartelijk dank.
gravatar
Mieke Hendriks
Geplaatst op 2017-01-23 15:10:06
Hoi Anneke,
Jazeker is het ook geschikt voor honden, wil je een gebruiksadvies hiervoor hebben, dan kunnen we dat via de klantenservice mailen.
Groetjes Mieke
gravatar
Anneke
Geplaatst op 2017-01-21 15:45:46
Dag Mieke, is gelatinepoeder ook geschikt voor gebruik door honden i.v.m. stramme spieren en gewrichten?
gravatar
Mieke Hendriks
Geplaatst op 2016-12-22 23:56:12
Hoi Frank
Dank je voor je tip. Ik ga dat aanpassen.
We kregen een tijd geleden te horen dat het beter is in koude vloeistoffen. Thee kan evt wel. Maar koud heeft de voorkeur.

Groetjes Mieke
gravatar
Frank
Geplaatst op 2016-12-22 17:21:40
Hay Mieke
in de reactie hier boven lees ik dat je zegt de groene bus niet te verwarmen dus niet in thee te gebruiken !? bij de beschrijving van de bus staat dat je het wel in een warme vloeistof kan doen ?
Grtjs Frank
gravatar
Mieke Hendriks
Geplaatst op 2016-11-05 16:28:32
Hoi Lena, Je pakt inderdaad de groene bus als je het als supplement wilt gebruiken. Je lost het op in een drank naar keuze, ik pak zelf altijd water. Maar niet verhitten, dus niet in de thee.
gravatar
volckerick
Geplaatst op 2016-11-05 11:18:10
hey mieke u schrijft dat je dagelijks max 2 eetlepels s'morgens en 2 eetlepels s'avonds mag gebruiken maar op deze manier gebruik maken van gelatine is mij niet bekend word deze dan in drank gedaan, en is het de groene die daarvoor wordt gebruikt grtjs lena
gravatar
Mieke van Eijndhoven
Geplaatst op 2016-09-05 10:49:00
Hoi Yvonne, Daar is mij niets van bekend, het is een supplement wat zeker lang gebruikt mag worden, Mensen met osteoporose gebruiken het vaak hun hele leven. Groetjes Mieke
gravatar
Mieke van Eijndhoven
Geplaatst op 2016-09-05 10:47:41
Hoi Marja,

De gelatine word bijna wekelijks weer besteld. Op dit moment is het ok op voorraad. Ik heb nog niet eerder gehoord dat je het op de huid zou kunnen smeren, van binnenuit is denk ik wel het beste. Groetjes Mieke
gravatar
Marja Westerink
Geplaatst op 2016-08-19 10:31:56
Goedendag,
Ik wil graag de groene Great Lakes gelatine bestellen,. Heeft u een idee wanneer dit weer leverbaar is?
Kun je het ook uitwendig op je huid gebruiken of heeft dat geen zin?

Groet,
Marja
gravatar
yvonne&joop.
Geplaatst op 2016-08-18 10:13:12
Hoi Mieke,nogmaals een vraag van ons,we hebben ons laten vertellen dat je de Gelantine maar een maand mag gebruiken en dan een half jaar wachten,kun je ons daar iets over vertellen.gr van yvonne&joop.
gravatar
Mieke van Eijndhoven
Geplaatst op 2016-07-19 14:29:36
Hoi Yvonne,
Je kunt tot max 2 eetlepels in de ochtend en 2 eetlepel in de avond gaan, daar hebben veel mensen baat bij gehad.
Bouw het wel even op. Voor oprispingen weet ik niet op dat dat gaat helpen, Je zou kunnen beginnen met een eetlepel en dat opbouwen.
gravatar
joop&yvonne
Geplaatst op 2016-07-15 21:43:29
dag Mieke ,mijn knie is het kraakbeen van versleten nu wil ik de poeder gebruiken ,nu is mijn vraag hoeveel dosering moet ik dan gebruiken .en mijn man heeft vaak zuur oprispingen .hoeveel is dan voor hem t beste .gr
gravatar
Hoi Mieke
Geplaatst op 2016-06-30 16:30:12
ik gebruik sinds 2 weken de gelantine,ik heb bijna geen kraakbeen meer in mijn mediale knie,ik gebruik 2 blaadjes per dag,en kan weer bijna lopen zonder pijn,
gravatar
Mieke van Eijndhoven
Geplaatst op 2016-06-30 16:29:28
Hoi Riny, het beste kun je dan gaan voor de groene bus, dat word echt als supplement gebruikt. Groetjes Mieke
gravatar
Riny
Geplaatst op 2016-06-30 16:28:30
HALLO MIEKE, WELKE GELATINE POEDER KAN IK GEBRUIKEN, BEN GLUTENVRIJ. SOMS LAST VAN NETELROOS. BLOED CIRCULATIE.
EN WELKE CALLOGEEN IS GOED VOOR MIJ BEN 55+ GRAAG ADVIES
MVG RINY
gravatar
Rita
Geplaatst op 2016-06-30 16:27:51
Hai, Aafke, na je 40e levensjaar nemen ook je hormonen af, ”zorg dat je na je 55ste ook goed je hormonen in balans houd. http://www.dehormoonfactor.nl/huidverbetering-schoonheid-van-binnen
gravatar
Mieke van Eijndhoven
Geplaatst op 2016-06-30 16:27:18
Hoi Jose, dat hangt af van de allergie die je hebt, het is zweker een kosher product, maar ik weet zo niet wat er niet in mag voor je?
gravatar
Jose
Geplaatst op 2016-06-30 16:27:02
op dit moment gebruik ik skollagen van laviesage en heb problemen met een allergie kan ik dan wel gelatine collagen van jullie gebruiken
gravatar
Mieke van Eijndhoven
Geplaatst op 2016-06-30 16:26:26
Hoi Aafke,
Je huid word hier zeker steviger van inderdaad, het is echt collageen. Verder kun je zowel vis als rund gebruiken, deze twee zijn even goed. Verder bevat de collageen zeker geen melk. Groetjes Mieke
gravatar
Aafke
Geplaatst op 2016-06-30 16:25:50
Beste Mieke,
Ik ben op zoek naar collageen of gelatine, zelf neem ik vis collageen van Lavisage aangezien het heel duur is wil ik over stappen op een ander collageen.
Ik kan niet zo goed tegen koeienmelk, zou de collageen van jullie wel goed voor me zijn? De collageen wil ik voor m’n huid gaan gebruiken en ik heb een peesontsteking aan m’n voet. Wat is er beter vis of rund collageen de meningen zijn verschillend. Kunt mij hier advies voor geven wat ik het kan gebruiken? Er wordt veel over vlees geschreven dat het schadelijk is en veel slachtafval heel slecht is voor de gezondheid, ik hoop dat jullie collageen gezond is en goed? Wordt hier de huid ook mooier van ik ben nu 55 jaar m’n huid word slapper en minder volume dus dit zou misschien een mooie aanvulling kunnen zijn.

Met vriendelijke groet,

Aafke Mijs
gravatar
Mieke van Eijndhoven
Geplaatst op 2016-06-30 15:56:18
Hoi Ann,

Het bevat inderdaad histamines, Over het algemee hebben mensen hier niet snel last van , maar het zou wel kunnen.
gravatar
Ann
Geplaatst op 2016-06-30 15:44:09
Dag Mieke. Ik vraag mij t volgende af : bevatten beide evenveel histamines ? ik ben heel histaminegevoelig, en zou wel eens willen proberen, maar vraag mij echt af of t een goed idee is :-)
Bestaan daar staaltjes van om eens te kunnen proberen ?
alvast bedankt.
mvg
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta
Mijn account
Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!