
NatuurlijkNatuurlijk Wijnsteen Cream of Tartar - 80g
Productomschrijving
NatuurlijkNatuurlijk Wijnsteen - Cream of Tartar - 80g
Wijnsteen is van nature aanwezig in druiven. Het slaat neer op de wanden van de wijnvaten tijdens de opslag, vooral tijdens de wintermaanden. Wijnsteen wordt zonder toevoeging van giftige of schadelijke chemische toevoegingen gezuiverd. Het resultaat is het witte poeder dat altijd al gebruikt wordt om taarten te maken. Vele bedrijven geven tegenwoordig de voorkeur aan het gebruik van natuurlijke producten zoals natuurlijk wijnsteen, waardoor oude tradities worden gekoesterd. Wijnsteen was zeer bekend in de oude dagen, al sinds wijn van druiven gemaakt wordt. Aangezien het verkregen kon worden van de wanden en bodem van de wijnvazen. In de VIIIe eeuw, kreeg het de naam tartraat, een Arabisch woord voor
wijnbezinksel.
Gebruiksadvies
Functie in voeding:
- Het stabiliseren van eiwitten, het verhogen van hun warmte tolerantie en volume.
(voor gebruik in eiwitschuim: ¼ theelepel (1 gram) per 2 eiwitten). - Ter voorkoming van kristallisatie van suikerstropen.
- Het verminderen van verkleuring van gekookte groenten.
- Gebruikt in combinatie met natriumbicarbonaat (welke een zuur ingrediënt nodig heeft om het te activeren) in formuleringen van bakpoeder.
Bewaaradvies
In afgesloten originele verpakking. Koel en droog bewaren in een geventileerde ruimte.
Ingrediënten
Kaliumtartraat (wijnsteen)
Let op: Wijnsteen is Cream of Tartar; dus beslist geen wijnsteenzuur!
Voedingswaarde per 100 gram
Energie | 1034 kJ / 238 kcal |
Eiwitten | 0 g |
Koolhydraten | 79,5 g |
Vet | 0 g |
Vezels | 0 g |
Kalium (K) | 20,5 g |
Netto inhoud
80 gram (2,82 oz).
Land van herkomst
Spanje.
Contactgegevens leverancier
NATUURLIJK NATUURLIJK, Sint Hubertus 115, 6713 JR Ede, Nederland.