Menu
EUR
Natuurlijke oliën en crèmes ter vervanging van psoriasis zalf

Natuurlijke oliën en crèmes ter vervanging van psoriasis zalf

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Psoriasis is een veelvoorkomende huidaandoening die gepaard gaat met ontstoken, rode plekken en schilferige huid. Wanneer je te maken hebt met psoriasis kan de zoektocht naar een effectieve behandelmethode een flinke uitdaging zijn, maar gelukkig zijn er verschillende crèmes, oliën en zalven op natuurlijke basis op de markt die verlichting kunnen bieden, zonder de bijwerkingen van traditionele, farmaceutische psoriasis zalf en medicatie. Laten we eens kijken naar de natuurlijke alternatieven welke kunnen helpen bij het verlichten van de vervelende symptomen van deze huidaandoening en ontdek welke olie of crème voor psoriasis het beste bij jou past.

Verzachtende crème voor psoriasis, verzorgend voor je huid

Een veel geprezen en natuurlijk alternatief voor traditionele psoriasis zalf is de Frambozenzalf van Puur Mieke. Deze zalf wordt gemaakt met slechts twee pure ingrediënten: biologische shea butter en frambozenpitolie. Frambozenpitolie wordt door middel van koude persing gewonnen uit de pitjes van frambozen, en is een waardevolle toevoeging vanwege zijn unieke samenstelling. Met een gehalte van meer dan 50% aan onverzadigde vetzuren biedt de olie een krachtige hydratatie voor je huid. Bovendien is frambozenpitolie rijk aan vitamine A, E en F, wat het een uitstekende keuze maakt voor het kalmeren en hydrateren van je huid.

Een bijzonder aspect van frambozenzalf is de natuurlijke SPF die aanwezig is dankzij de frambozenpitolie. Hierdoor is het niet alleen een verzachtende en verzorgende zalf, maar ook een effectieve zonbescherming. Houd er echter wel rekening mee dat de SPF per batch kan verschillen doordat het een natuurproduct is. Bovendien staat frambozenzalf ook bekend om zijn veelzijdigheid, onder andere vanwege de effectiviteit tegen psoriasis, maar ook voor een breed scala aan andere huidproblemen zoals een gevoelige huid, striae, eczeem onzuiverheden, fijne lijntjes en rimpels.

[products=blog_frambozenzalf]

Naast frambozenpitolie bevat Frambozenzalf van Puur Mieke ook biologische shea butter, wat bekend staat om zijn ontstekingsremmende en helende eigenschappen. Shea butter is vooral effectief bij de behandeling van eczeem, waar het helpt bij het verminderen van roodheid en jeuk en het tevens een beschermende barrière vormt om vocht in de huid vast te houden. Dankzij de natuurlijke vitamines en vetzuren in shea butter is het een uitstekende keuze voor het verzachten van droge huid en het bevorderen van huidherstel.

Dit is de beste crème tegen psoriasis

Als het gaat om natuurlijke oliën en crèmes als aanvulling of vervanging van reguliere psoriasis zalf, is jojoba olie één van de meest geprezen opties. Hoewel de naam jojoba olie enigszins misleidend is, aangezien het technisch gezien geen olie maar een vloeibare was is, biedt deze olie een unieke samenstelling die het onderscheidt van andere natuurlijke oliën. Jojoba olie wordt door middel van koude persing gewonnen uit de zaden van de jojoba struik, wat ervoor zorgt dat de aanwezige voedingsstoffen behouden blijven. Hierdoor krijg je een pure, voedzame olie van hoge kwaliteit, zonder verontreinigingen of onnodige toevoegingen.

[products=blog_jojoba]

Wat jojoba olie onderscheidt van andere oliën, is onder andere het feit dat het dus een vloeibare was is. Hierdoor bezit het unieke eigenschappen, waaronder het aannemen van een vaste vorm bij lagere temperaturen en een langere houdbaarheid dankzij het lage gehalte triglyceriden. Dit maakt het een zeer waardevol ingrediënt dat vaak gebruikt wordt als dragende olie voor andere oliën en om de houdbaarheid ervan te verlengen. Bovendien zijn de vetzuren bij wassen verbonden aan vetalcoholen in plaats van aan glycerine, waardoor jojoba olie niet vet aanvoelt en snel in je huid trekt.

Jojoba olie staat bekend om zijn antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen, welke voortkomen uit de natuurlijke bescherming die de olie biedt aan de zaadjes van de jojoba struik, tegen aanvallen van bacteriën, schimmels en virussen. Deze eigenschappen maken het niet alleen een effectieve behandeling voor psoriasis, maar ook voor andere huidaandoeningen zoals eczeem, acne, huidinfecties en littekens. Bovendien is jojoba olie rijk aan vitamine E en belangrijke vetzuren, waardoor het de vochtbalans van je huid herstelt, hydrateert en ontstekingen remt. Met zijn veelzijdige toepassingen en wetenschappelijk bewezen voordelen is jojoba olie ongetwijfeld een van de beste natuurlijke opties voor het behandelen van psoriasis en het verbeteren van de algehele gezondheid van je huid.

Wat kun je, naast smeren met crèmes, nog meer doen bij psoriasis?

Wanneer je last hebt van deze vervelende huidaandoening, is het vinden van de juiste crème voor psoriasis waarschijnlijk het eerste waar je naar op zoek gaat. We hebben echter nog een aantal andere tips voor je, want naast het gebruik van natuurlijke oliën en crèmes, kan het tevens helpen om andere aspecten van je leefstijl eens kritisch onder de loep te nemen. Denk bijvoorbeeld aan stressmanagement, een gezond dieet, maar ook voldoende hydratatie kunnen allemaal bijdragen aan een gezondere huid. Probeer daarnaast irriterende stoffen te vermijden en gebruik milde, liefst natuurlijke, biologische producten om je huid te verzorgen. Het onder controle krijgen van psoriasis kan absoluut een uitdaging zijn, maar met natuurlijke psoriasis zalf waarmee je de ergste symptomen kunt verlichten, heb je al de helft gewonnen.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!