thuiswinkelkiyohWinnaar Shopping Awards 2022
Jojoba Olie - BIO

Puur Mieke Jojoba Olie - BIO

€12,95

Puur Mieke Jojoba Olie - BIO

Biologische koudgeperste Jojoba olie van hoge kwaliteit. Jojoba olie is een natuurlijke antioxidant en bevat veel vitamine E en belangrijke vetzuren. Jojoba olie voelt niet vet aan en is geurloos.

Op werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis. Transportkosten en levertijden Europa

€12,95

Er zijn nog maar 17 producten beschikbaar

Bij dit product ontvang je: 13 spaarpunten

Lees alles over ons spaarpuntenprogramma

Op voorraad

 • Gratis verzending Vanaf €50,-
 • Winnaar Shopping Awards '18, '19, '20, '21 & '22
 • Gratis verzending vanaf € 50,-
 • 30 dagen bedenktijd
 • Klanten beoordelen Puur Mieke met een 9,6/10
 • Profiteer van korting met spaarpunten
Puur Mieke Jojoba Olie - BIO
Productomschrijving

Puur Mieke Biologische en koudgeperste Jojoba olie

Met deze biologische Jojoba olie van Puur Mieke heb je een echt veelzijdige olie in handen. Zo doet het perfect dienst als dragende olie, maar ook in haar pure vorm kent deze Jojoba oil vele toepassingen. Maar waarom kun je nou het beste koudgeperste pure Jojoba olie kopen in plaats van geraffineerde Jojoba olie, en wat maakt dat deze olie een echte must have is voor in je badkamerkastje?

Waarom specifiek koudgeperste Jojoba olie?

Jojoba olie in zijn puurste vorm is altijd koudgeperst. Het wordt gewonnen door wrijving en druk uit te oefenen op de Jojoba zaden, waarbij geen gebruik wordt gemaakt van hitte. Dit laatste zorgt ervoor dat de aanwezige voedingsstoffen die in de zaden aanwezig zijn niet verloren zullen gaan. Zo houdt je een pure, voedzame olie van hoge kwaliteit over, zonder verontreinigingen of onnodige toevoegingen. Hierdoor kun je met Jojoba olie huid en haar verzorgen, zonder dat je bang hoeft te zijn voor vervelende bijwerkingen of allergische reacties op een onnatuurlijke stof.

Wat is Jojoba olie?

Jojoba olie wordt gewonnen uit de zaden van de Jojoba struik, ookwel bekend als Simmondsia California. Deze zaden bestaan voor ongeveer 50% uit olie. De Simmondsia California kan tot 2 meter hoog worden en groeit voornamelijk in warme en droge klimaten zoals Californië, Arizona en delen van Mexico. De struik wordt op grote schaal gecultiveerd in Arizona, maar word ook op andere plaatsen aangeplant ter voorkoming van erosie en woestijnvorming.

De Simmondsia California kan meer dan 200 jaar oud worden en verdraagt temperaturen tot maar liefst 60°C. Tijdens droge perioden en aanvallen van bacteriën, schimmels en virussen gebruikt de plant de was die te vinden is in de zaden ter bescherming. Van maart tot mei staan de Jojoba struiken in bloei met mooie, kleine gele bloemetjes. 

De naam Jojoba olie is enigszins misleidend omdat Jojoba olie technisch gezien geen olie is. Het is eigenlijk een vloeibare was en heeft dus een andere unieke samenstelling dan de meeste andere bekende oliën. Jojoba olie kan een vaste vorm aannemen bij temperaturen onder de 15° C. De olie krijgt geleidelijk een steeds vastere vorm naarmate het kouder wordt. Jojoba olie heeft vergeleken met andere natuurlijke oliën een langere houdbaarheid vanwege het zeer lage gehalte aan triglyceriden. Om andere oliën een langer houdbaar te maken wordt Jojoba olie soms met deze oliën gemengd.

Hoe komt Jojoba olie aan zijn unieke eigenschappen?

De verklaring van de antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen van Jojoba olie is te vinden in de oorsprong van de olie. Jojoba olie wordt namelijk gewonnen uit de zaadjes van de Jojoba struik, welke voor ongeveer 50% uit olie bestaan. Deze olie beschermd de Jojoba zaden tegen aanvallen van bacteriën, schimmels en virussen in tijden van droogte.

De naam Jojoba olie is overigens enigszins misleidend, gezien Jojoba olie strikt genomen een vloeibare was is. Wanneer je kijkt naar de unieke eigenschappen van Jojoba olie, dan valt ook direct op dat deze anders zijn dan bij de meeste andere oliën het geval is. Zo kan Jojoba olie een vaste vorm aannemen wanneer de temperatuur zakt beneden de 15° C, en kent de olie een veel langere houdbaarheid door het lage gehalte triglyceriden. Jojoba olie wordt dan ook vaak gemengd met andere oliën, met als doel deze langer houdbaar te maken. In tegenstelling tot oliën zijn de vetzuren bij wassen bovendien verbonden aan vetalcoholen in plaats van aan glycerine, waardoor Jojoba olie niet vet aanvoelt en snel in je huid trekt.

Unieke eigenschappen van Jojoba Olie

 • Voelt niet vet aan
 • Geurloos
 • Rijk aan vitamine E en belangrijke vetzuren
 • Natuurlijke antioxidant

Waar is Jojoba olie goed voor?

Deze bijzondere olie herstelt de vochtbalans en hydrateert de huid. Dit doet de olie door als het ware een beschermend laagje op de huid te leggen zonder deze af te sluiten. Ook werkt Jojoba olie huid-herstellend èn ontstekingsremmend. Ideaal voor psoriasis, eczeem, littekens en infecties.

Zo wordt de huid gehydrateerd en dat is vooral gunstig voor de droge en gevoelige huid. Gebruik Jojoba Olie voor het gezicht, lichaam en haren. Ook helpt Jojoba olie bij de verzorging van een vette huid en acne doordat het de talgproductie reguleert.

Deze veelzijdige olie mengt bovendien uitstekend met essentiële oliën.

Hoe gebruik je Jojoba Olie?

Jojoba olie voor het gezicht en de huid

Sterke wimpers

Jojoba olie is in staat je wimpers te versterken waardoor ze dus minder snel uitvallen. Je hebt slechts één druppel olie nodig. De olie masseer je met je vingers op je wimpers.

Let er wel op dat de olie niet in je ogen terecht komt.

Huidveroudering

Jojoba Olie is een natuurlijke antioxidant door de grote hoeveelheid vitamine E. De vitamine E in Jojoba olie beschermt de huid en gaat vrije radicalen tegen waardoor vroegtijdige huidveroudering wordt tegengehouden. Maar ook de aanwezige oleïnezuur in Jojoba olie ondersteunt de hydratatie, soepelheid en elasticiteit van de huid. De arachidinezuur zorgt voor een gezonde huidbarrière.

Puistjes en mee-eters

De talg die aanwezig is in de Jojoba Olie komt heel nauw overeen met de lichaamseigen talg. Hierdoor kan Jojoba Olie uitstekend gebruikt worden bij de verzorging van puistjes en mee-eters omdat het de talgproductie van de huid vertraagt en reguleert. Daarnaast bevat Jojoba Olie ontstekingsremmende eigenschappen die de onzuiverheden kunnen verzorgen. Dit komt met name door de gezonde vetzuren.

Make-up verwijderen

Vervang je make-up reiniger met Jojoba Olie. Breng simpelweg een kleine hoeveelheid Jojoba Olie aan op een (herbruikbaar) wattenschijfje zoals die van Bel nature of Anaé en wrijf zachtjes over de delen van je gezicht met make-up.

Droge huid

Verzorg de droge huid met Jojoba Olie door een paar druppels olie met je vingertoppen goed te verdelen over je gezicht.

Droge lippen

Jojoba Olie is een uitstekende verzorging voor droge lippen. Ook als je last hebt van irritante velletjes of wondjes kan de olie positieve uitkomsten bieden. Zeker in de winter. Jojoba olie zorgt er namelijk voor dat je lippen sneller herstellen in de koude wintermaanden. Smeer je lippen in met enkele druppels Jojoba Olie voor een snel herstel van de huid.

Jojoba olie voor het haar

Baardverzorging

Jojoba Olie kan uitstekend gebruikt worden bij de verzorging van korte en langere baarden. Het verzacht namelijk zowel de huid onder de baard als het haar. Doordat Jojoba olie de poriën niet blokkeert ontstaat er geen huidirritatie onder de baard. Jojoba olie voedt ook de haarzakjes waardoor de haren sterker worden. Dit is belangrijk als je streeft naar een volle en lange baard. 

Haarmasker

Jojoba Olie kan een uitkomst bieden bij droog, dof en breekbaar haar. Masseer eenvoudig enkele druppels Jojoba Olie in de uiteinden van het haar en laat dit minimaal 10 minuten intrekken. Was vervolgens je haren op de gebruikelijke manier. Bekijk hier alle natuurlijke shampoo's en conditioners.

Voor je lichaam

Massage olie

Gebruik Jojoba Olie ook eens als massage olie. Naast het feit dat Jojoba Olie vloeibaar is, niet snel in de huid trekt en vrijwel geurloos is. Zal de huid na de massage niet vettig aanvoelen. Ook zijn etherische oliën makkelijk te mengen met Jojoba Olie. Zo kun je eenvoudig je eigen geur toevoegen aan je massage olie.

Verzorging van een droge huid

Verzorg de droge huid met Jojoba Olie door de olie te verspreiden over je lichaam. Je hebt niet veel olie nodig, waardoor deze zuinig in gebruik is. Ook voelt de olie niet vet aan, ideaal als je liever geen vette armen of benen hebt.

After Sun Olie

Door de vitamine E in Jojoba Olie leent deze zich uitstekend als verzorging na het zonnen. Zo rem je oxidatieve schade van de huid en zorgt je voor een snel herstel.

Hoe werd Jojoba Olie vroeger gebruikt?

Indianen gebruikten deze olie als genezend middel voor verschillende huidaandoeningen. Ze merkten namelijk dat Jojoba olie ontstekingsremmende eigenschappen bevatte die goed werkten bij de verzorging van huidproblemen. Ook zwangere vrouwen in die tijd aten Jojoba zaden omdat ze geloofden dat de zaden hielpen tijdens de bevalling. Jagers aten de zaden als ze op jacht gingen om de honger te stillen. Naast het gebruik voor de eigen gezondheid ontdekten de Indianen ook dat je met Jojoba olie leer zacht kon maken.

Wat is er bijzonder aan Jojoba Olie?

Omdat Jojoba Olie een vloeibare was is, heeft het unieke eigenschappen ten opzichte van andere oliën. In de oliën en vetten zijn de vetzuren namelijk verbonden aan glycerine en in wassen juist aan vetalcoholen. In jojobaolie is het vet gebonden aan lange koolstofketens, namelijk onverzadigde C20 en C22 alkoholen. Combinaties van alcoholen en zuren worden esters genoemd. Vetzuren zijn erg belangrijk voor je lichaam. Vetzuren worden gebruikt als bouwstenen voor cellen, hormonen en gal, voor het opnemen van vitamines uit voeding, om je te beschermen tegen de kou en om in energie om te zetten.

Naast vetzuren bevat deze olie ook vitamine B, E en belangrijke mineralen zoals zink en koper. Ook bevat Jojoba Olie een natuurlijke zon beschermingsfactor 4. Qua chemische structuur lijkt Jojoba Olie op de talg die de talgklieren in de huid produceren.

Onderzoeken

De olie werkt huidherstellend bij een beschadigde huid en acne, psoriasis, eczeem en littekens (Meier 2012). Jojoba is ontstekingsremmend bij huidinfecties, huidveroudering en wonden (Pazyar 2013). Daarnaast worden ontstekingen geremd door middel van de verlaging van de hoeveelheid ontstekingsstoffen in de huid (Pazyar 2013). Jojoba vertraagt de afbraak van collageen waardoor jojoba en interessant bestanddeel in anti-aging producten is (Grether-Beck 2008).

In een pilotstudie met 194 mensen met acne en huidbeschadigingen werd 6 weken lang een kleimasker met Jojoba Olie gebruikt (voor thuisgebruik en 2 à 3 x in de week).

De conclusie was dat de huid zich opmerkelijk herstelde en een effectieve toepassing kan zijn bij een beschadigde huid en bij milde acne vulgaris (Meier 2012). Daarnaast is de olie een ideale basis voor het maken van een parfum: jojoba is praktisch geurloos en wordt niet ranzig.

Literatuur

• Grether-Beck, S. et al - Topical application of vitamins, phytosterols and ceramides. Protection against increased expression of interstital collagenase and reduced collagen-expression after single exposure to UVA irradiation. Hautarzt 2008;59:557-62.

• Meier, L. et al - Clay jojoba oil facial mask for lesioned skin and mild acne-results of a prospective, observational pilot study. Forschende Komplementarmedizin 2012; 19 (2): 75- 79

• Pazyar, N. et al - Jojoba in dermatology: a succinct review. Giormale Italiano di Dermatologia e Venereologica 2013; 148 (6): 687 - 691

Ingrediënten

koudgeperste jojobaolie*
* Van biologische herkomst

Netto inhoud

100ml of 200ml

Contactgegevens leverancier

Puur Mieke BV, Schutboom 2B, 5427CG Boekel

Reviews

4.9 / 5

4.9 sterren op basis van 12 beoordelingen

 • 4 / 5Monique 10-03-2023

  Dit product heb ik voor iemand anders gekocht die problemen heeft met de huid, dus ik weet nog niet of het werkt. As het goed werkt, ga ik het ook eens proberen.

 • 5 / 5Bianca 22-02-2023

  Mijn dochter (13) en ik zochten beiden naar een fijn product om onze huid schoon te maken zonder troep. Dit is alles in 1. Make-up vliegt er vanaf zonder te boenen, pukkeltjes worden minder en je huid ziet er prachtig uit. Geen droge plekjes. Ook bij droge scheenbenen werkt dit zalig. Dit wordt een blijvertje.

 • 5 / 5Debbie 08-08-2022

  Heerlijke olie. Puur zoals het hoort!

 • 5 / 5Meta Hutten 18-10-2021

  Aanrader. Echt 100 procent jojobaolie.

 • 5 / 5Cornelia 18-10-2021

  Geweldige olie, kan je voor gezicht, lichaam en haar gebruiken. Enige 100% jojoba olie die ik heb kunnen vinden, dus een aanrader!

 • 5 / 5Marieke 18-10-2021

  Wauw fantastische olie om je make up te verwijderen. En eindelijk spul gevonden om je acne te verminderen. Je kan het gebruiken voor een haar masker eigenlijk voor veel doeleinde en het voelt niet vet aan trekt heel snel in. Dus dikke aanrader!

 • 5 / 5Eva 18-10-2021

  Heerlijke olie! En hele goede service van puur mieke. Product altijd snel geleverd en elke keer een lief handgeschreven bedankkaartje erbij. Deze keer een kerstkaartje ontvangen samen met een klein cadeautje. Hoeft natuurlijk allemaal niet maar maakt het extra leuk om bij hun te bestellen, Dankjewel

 • 5 / 5Mon 18-10-2021

  Heerlijke olie, gebruik m voor vanalles, maar vooral mijn gezicht, blijft niet vet en sluit niet af, top!

 • 5 / 5Marian 18-10-2021

  Fijne huidolie, jammer dat er geen druppel dop op het flesje bevestigd is. Is hier door niet zuinig in gebruik.

 • 5 / 5Melissa 18-10-2021

  Super product. Gebruik dit voor mijn gezicht mee te reinigen voor mijn gevoelige rosacea huid. Ook wanneer mijn huid wat droog aanvoelt. Zal zeker nog bestellen.

 • 5 / 5Kaylee 18-10-2021

  Super fijne olie. Doe hem zowel in mijn haar als op mijn gezicht. Je hebt er maar erg weinig van nodig dus je kan super lang met dit flesje doen!

 • 5 / 5Heikens 18-10-2021

  Super fijne en milde jojobaolie echte traktatie voor mijn huid ben er blij mee ook milde make up reiniger kan niet meer zonder!

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
 • ✓ Spaar automatisch voor korting en extra's
 • ✓ Krijg een cadeautje op je verjaardag
 • ✓ Bekijk en volg je bestellingen
 • ✓ Voeg favoriete producten toe aan je verlanglijst

vergelijk0

X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »