Menu
EUR
5 tips om je ontspannen vakantiegevoel vast te houden

5 tips om je ontspannen vakantiegevoel vast te houden

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Wat kun je doen om het relaxte vakantiegevoel dat je nu ervaart zo lang mogelijk vast te houden? Ik deel mijn 5 beste tips met je.

Zomervakantie! Wat een heerlijke periode, ondanks de natte en koude dagen die we dit jaar gehad hebben. Misschien ga je op vakantie naar een zonnig oord, maar zelfs in huis merk ik meer rust omdat er veel minder op de planning staat. De dagen verlopen gewoon relaxter. Eten hoeft niet meer zo op de klok en de avonden bieden meer ruimte om een terrasje te pikken of een spelletje te doen. Het is langer licht dan maanden geleden. En misschien merk jij het ook op je werk. Sommige collega’s zijn op vakantie, of zijn er minder klanten, etc. Al met al een heerlijke periode om te ontspannen en bij te komen.

Maar over een paar weken is de vakantie over en begint het hele circus weer. Misschien herken je het wel dat een collega op de eerste dag na de vakantie informeert hoe je vakantie was en dat je eigenlijk al weer zo in het school/werk/sportritme zit dat je het niet meer weet. Je bent je relaxte vakantiegevoel, wat je zo graag wilde vasthouden, al weer kwijt.

Wat kun je doen om het relaxte gevoel dat je nu ervaart zo lang mogelijk vast te houden? Ik deel mijn 5 beste tips met je!

Tip 1: Rustig beginnen

Zorg voor ruimte tussen het moment dat je terugkomt van vakantie en je weer begint met werken/de kinderen weer naar school gaan om praktische zaken af te ronden. Uitpakken, wassen, boodschappen doen, misschien moeten er nog nieuwe broodtrommels of sportschoenen gekocht worden.
Het mooiste is als je al wat zaken voor je vakantie hebt af kunnen vinken en mogelijk na je vakantie nog 3 dagen de tijd hebt. De eerst dag om op orde te komen na je vakantie, de tweede dag om je voor te bereiden op wat er komen gaan en de derde dag om te relaxen en dat te doen wat de afsluiting van je vakantie leuk maakt. Misschien wel uit eten bij de Italiaan om nog even in gedachten terug te gaan naar die mooie vakantie in bijvoorbeeld Italië.

Tip 2: Wat deed je heel graag in je vakantie en hou dat vast

Rustig een boek of tijdschrift lezen, de dag starten met een wandeling, wat geeft jou dat heerlijke vakantiegevoel? Eenmaal thuis vervallen we snel weer in oude patronen. Maar plan gewoon dagelijks tijd voor jezelf in om dat te doen wat je in je vakantie zo fijn vond. Even 10 minuten een boek lezen of een ommetje van 20 minuten kan al voldoende zijn om je te laten ontspannen.

Tip 3: Plan een volgende vakantie

Als je het vakantiegevoel dreigt te verliezen, plan een volgende vakantiemoment. Dat hoeft niet meteen een rondreis door Zuid-Afrika te zijn, kan wel natuurlijk ;) maar een weekendje weg of overnachting elders is al voldoende. Ga alvast op zoek naar tips, leuke adresjes en bezienswaardigheden. Die voorpret is al geweldig.

Tip 4: Maak een fotoboek

Neem na je vakantie de tijd om een fotoboek te maken. Sinds de digitale camera en telefoon,s die prachtige foto’s maken, worden er steeds meer foto’s gemaakt, maar minder foto’s en fotoalbums afgedrukt. Door het maken van een fotoboek ga je door alle foto’s en filmpjes heen en dat houdt de herinnering aan de vakantie levendig. Zet je favoriete vakantiefoto als beginscherm op je PC, laptop of telefoon. Zo word je zelfs tijdens je werk regelmatig herinnert aan die fijne relaxte periode.

Tip 5: Kies voor magnesiumrijke voeding

Magnesium is een essentieel mineraal, dat betekent dat je lichaam het niet zelf kan aanmaken en het dus van buitenaf moet worden aangevuld. Van magnesium is inmiddels ook bekend dat het ondersteuning biedt bij normaal evenwichtig en ontspannen functioneren. Daarbij hebben we maar een beperkte opslagcapaciteit en is stress een rover van magnesium. Mogelijk verbruik je dus op vakantie, zonder de stress van alle daagse dingen, minder magnesium. Maar kun je dus baat hebben bij extra magnesium als je dat relaxte, ontspannen gevoel van de vakantie vast wilt houden.

Eet dus met regelmaat magnesiumrijke voeding zoals groene bladgroenten, noten, rauwe cacao, avocado, bananen, zaden en peulvruchten zoals linzen en kikkererwten.

Hoe weet je of je voldoende magnesium binnenkrijgt? Als stelregel kun je aanhouden dat je tussen de 5 en 10 mg per kilo gezond lichaamsgewicht. Dus is je ideale gewicht 70 kilo? Dan zou je tussen de 350 en 700 mg magnesium per dag binnen moeten krijgen. Lukt je dat niet met alleen voeding? Dan zou je kunnen kiezen voor een magnesiumsupplement:
- Magnesium citraat of magnesium bisglycinaat van Puur Mieke
- Nano Magnesium
- een van de magnesium producten van Zechsal

Ik hoop dat je met mijn tips dat heerlijke vakantiegevoel vast kunt blijven houden :)

Magnesium bestellen >


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!