Menu
EUR
Wat is een goede olijfolie?

Wat is een goede olijfolie?

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Wist je dat olijfolie voor ongeveer 70% uit enkelvoudig onverzadigde vetzuren bestaat en een hoog gehalte aan vitamine E heeft? Onverzadigd vet staat bekend om de gunstige gezondheidseffecten. Onverzadigd vet verlaagt het LDL-cholesterol. Op die manier verkleint onverzadigd vet het risico op hart- en vaatziekten.

Redenen genoeg om meer olijfolie toe te voegen aan je voeding.

Gebruik jij weleens olijfolie in de keuken? En als de fles op is sta je dan ook weleens te twijfelen in de supermarkt welke je moet kiezen? Ik heb daar een simpele oplossing voor: kies vanaf vandaag voor de Griekse Olijfolie van Puur Mieke

Eind vorig jaar is deze biologische Extra Virgin Griekse Olijfolie nieuw toegevoegd aan ons Puur Mieke label en zoals je misschien inmiddels wel weet gaan we voor de beste kwaliteit die er is en voegen we niet zomaar de eerste de beste producten toe aan ons assortiment.

Onze biologische olijfolie komt uitsluitend uit Chania op het eiland Kreta. Het dankt zijn unieke karakter aan de milde winters, lange zomers en matige winden van Kreta.

Het PGI Keurmerk wat erop staat, (Protected Geographical Indication) verwijst naar een internationale erkenning en indicatie dat een landbouwproduct nauw verbonden is en uniek is voor een specifiek geografisch gebied. Het laat zien dat dit product echt lokaal wordt gemaakt op een unieke locatie. Daarnaast is elke fles genummerd met een unieke code om de authenticiteit te waarborgen.

Wat zijn de beste olijven voor olijfolie?

Deze olie is van zeer hoge kwaliteit, gemaakt van de Koroneiki olijven. Deze olijven worden wereldwijd gezien als de beste olijven voor het maken van een pure en kwalitatieve olijfolie. De Koroneiki olijven zijn klein maar sappig en hebben weinig onderhoud nodig omdat het een sterk ras is. De olijven en worden met de uiterste zorg met de hand geplukt, om de olijfolie te verzekeren van zijn superieure smaak en aroma.

de beste olijven voor olijfolie

De olijfolie wordt, binnen 24 uur nadat de Koroneiki olijven met de hand zijn geplukt, koud geperst. Dit proces zorgt ervoor dat de smaak en alle nutritionele eigenschappen van de olijven blijven hangen in het eindproduct.

De olijfolie heeft een prachtige goudgroene kleur, een fruitige geur en een heerlijke bitterzoete smaak. De olijfolie bevat veel onverzadigde vetzuren en is rijk aan antioxidanten, waaronder vitamine E. Het bestaat uit een grote hoeveelheid polyfenolen, die een extra grote impact hebben op de gezondheid.

Olijfolie voor koude én warme bereidingen

Doordat deze olie van zulke hoge kwaliteit is kun je deze zowel in koude als warme gerechten gebruiken. Je kan deze olijfolie dus ook goed gebruiken om in te bakken zonder dat er schadelijke stoffen ontwikkelen.

Dit is ook gelijk het verschil met een olijfolie uit de supermarkt van vaak veel lagere kwaliteit. Naast de slechtere smaak verdragen ze vaak ook een minder hoge temperatuur.

Matige kwaliteit extra vierge olijfolie is gemaakt van olijven met een laag gehalte aan polyfenolen. Dat zijn de flessen olijfolie die je meestal in de supermarkt vindt. Ze zijn gemaakt van bulkolijfolie voor een scherpe prijs. De kans is groot dat deze olijfolie al in bepaalde mate aan het oxideren is. Bij hoge temperaturen zal deze zeer waarschijnlijk te snel oxideren. Geoxideerde oliën zijn zeer ongezond voor hart- en bloedvaten omdat ze aderverkalking kunnen veroorzaken. Daarom is die niet geschikt om te bakken en braden met hogere temperaturen.

Let er bij een kwaliteit olijfolie altijd op dat deze in een donkere glazen fles zit. Olijfolie is gevoelig voor licht en een donkere glazen fles beschermt de kwaliteit en de gezonde bestandsdelen. Daarnaast kunnen er xeno-oestrogenen uit een plastic fles sijpelen in de olijfolie en die krijg je dan ook binnen bij de consumptie ervan.

hoge kwaliteit griekse olijfolie

Verhitten van olijfolie

Extra virgin olijfolie kun je verhitten tot 207 graden Celsius, dan kom je aan het rookpunt. Zorg er altijd voor dat de olie niet gaat roken, want dan is het toch echt te warm geworden. Ter vergelijking mag je roomboter verhitten tot 170 graden Celsius en kokosolie tot 177 graden Celsius. Dus je hebt net iets meer speling met olijfolie.

Proef het verschil met een supermarkt olijfolie

Wil jij deze heerlijke olijfolie ook voordelig uitproberen en het verschil proeven met een olie uit de supermarkt? Beste onze Griekse olijfolie

Olijfolie bestellen >


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta
Mijn account
Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!