Nu 10% korting op het gehele assortiment met de code BIO2023

thuiswinkelkiyohWinnaar Shopping Awards 2022

Mieke Hendriks - 11-05-2023

Wanneer en hoe kun je collageen innemen?

Wanneer en hoe kun je collageen innemen?
Blog

Naarmate je ouder wordt neemt de productie van lichaamseigen collageen af en kan het verstandig zijn om je natuurlijke collageenvoorraad aan te vullen met een collageen supplement. Om de effecten van het collageen supplement te optimaliseren zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden. Want is collageen slikken op een nuchtere maag nou eigenlijk aan te raden, of is het juist beter om eerst wat te eten? Of misschien vraag je jezelf wel af of er een specifiek moment op de dag is waarop je collageen moet innemen voor het meest optimale effect. En is collageen nemen in tabletvorm, capsulevorm of als oplosbaar poeder nou eigenlijk effectiever of is dit om het even? Door onderstaande informatie in acht te nemen kun je de mogelijke voordelen van collageen supplementen maximaliseren en haal je echt het onderste uit de kan.

Waarom collageen innemen beter is op de nuchtere maag

In principe kun je op elk moment van de dag collageen innemen. Wel raden we je aan om dit ongeacht het tijdstip op een nuchtere maag te doen en zo te profiteren van de maximale absorptie van het supplement. In de meeste gevallen zal de voorkeur hierdoor zijn om collageen poeder ’s ochtends in te nemen, ongeveer een half uurtje voor je ontbijt. Neem je het liever later op de dag in dan is dat ook prima, maar zorg er dan wel altijd voor dat er minimaal twee uur tussen je laatste maaltijd en het innemen van collageen zit.

Probeer bovendien consequent te zijn en op dagelijkse basis je dosis collageen te slikken. Collageen slikken op een vast tijdstip zorgt voor routine en regelmaat, waardoor de kans vele malen kleiner is dat je het zult vergeten. Natuurlijk is het geen doodzonde mocht je het een keertje vergeten, echter zul je de beste resultaten behalen wanner de inname regelmatig en frequent is.

Op welke manieren kun je collageen innemen?

Er zijn verschillende manieren waarop je een collageen supplement kunt innemen. Zo zijn collageen tabletten en capsules al heel wat jaren verkrijgbaar als supplement, en ook traditioneel collageen poeder bestaat al langer dan je in eerste instantie wellicht verwacht. Gehydrolyseerd collageen poeder is daarentegen een redelijk nieuw product en is inmiddels erg populair bij veel consumenten. Gehydrolyseerd collageen en collageen peptiden zijn overigens hetzelfde, dus laat je vooral niet in verwarring brengen wanneer je beide benamingen tegenkomt.

De groeiende populariteit heeft gehydrolyseerd collageen te danken aan de verschillende voordelen die het biedt ten opzichte van collageen tabletten en capsules. Het gebruiksgemak is hier een heel mooi voorbeeld van. Wanneer collageen innemen in de vorm van capsules of tabletten door slikproblemen erg lastig of zelfs onmogelijk voor je is, bieden collageen peptiden in poedervorm in de meeste gevallen een goede oplossing. In plaats van een behoorlijk grote capsule of pil die je moet zien door te slikken, kun je gehydrolyseerd collageen poeder innemen door het op te lossen in jouw favoriete drankje. Het is om het even of dit drankje koud of warm is, want door de zeer fijne structuur van het collageen poeder lost het in beide gevallen moeiteloos op.

De manier waarop je collageen inneemt beïnvloedt bovendien de opnamesnelheid, de biologische beschikbaarheid en de effectiviteit van het supplement. Waar collageen in capsule- of tabletvorm eerst door je maagsappen moet worden afgebroken, heeft reeds opgelost collageen hierin natuurlijk al een flinke voorsprong. De tijdswinst die door deze voorsprong ontstaat biedt twee grote voordelen welke met elkaar verband houden. Allereerst zal er minder collageen verloren gaan tijdens het verwerkingsproces in je maag- en darmstelsel, simpelweg omdat het hier minder lang aanwezig is. Van de in totaal ingenomen hoeveelheid wordt het gedeelte dat daadwerkelijk je bloedbaan bereikt de biologische beschikbaarheid genoemd. Het gevolg van een hogere biologische beschikbaarheid is dat je minder collageen hoeft in te nemen om hetzelfde effect te bereiken. Het is dus niet zo vreemd dat steeds meer mensen de overstap maken van collageen slikken in tabletvorm of capsule, naar het drinken van opgelost gehydrolyseerd collageen.

 

Bij Puur Mieke vind je diverse soorten collageen, zoals rundercollageen, viscollageen en vegan collageen.

Collageen poeder kopen

collageen poeder

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Biologische Shea Butter, een geschenk uit de natuur
  23-08-2023

  Mieke Hendriks - 11-05-2023

  Biologische Shea Butter, een geschenk uit de natuur

 • Gunstige effecten van collageen tijdens zwangerschap
  22-08-2023

  Mieke Hendriks - 11-05-2023

  Gunstige effecten van collageen tijdens zwangerschap

 • Is collageen goed voor je nieren?
  22-08-2023

  Mieke Hendriks - 11-05-2023

  Is collageen goed voor je nieren?

 • Ochtendroutine - Start je dag positief en vanuit rust
  21-08-2023

  Mieke Hendriks - 11-05-2023

  Ochtendroutine - Start je dag positief en vanuit rust

 • Is collageen het beste voedingssupplement voor de ogen?
  21-08-2023

  Mieke Hendriks - 11-05-2023

  Is collageen het beste voedingssupplement voor de ogen?

 • Collageen voor gewrichten
  21-08-2023

  Mieke Hendriks - 11-05-2023

  Collageen voor gewrichten

 • Collageen drank: Tips om collageen te drinken
  14-08-2023

  Mieke Hendriks - 11-05-2023

  Collageen drank: Tips om collageen te drinken

 • 5 tips om je ontspannen vakantiegevoel vast te houden
  14-08-2023

  Mieke Hendriks - 11-05-2023

  5 tips om je ontspannen vakantiegevoel vast te houden

 • Voedingswijsheid van binnenuit - KPNI levensstijl
  11-08-2023

  Mieke Hendriks - 11-05-2023

  Voedingswijsheid van binnenuit - KPNI levensstijl

 • Bestaat er ook halal collageen?
  10-08-2023

  Mieke Hendriks - 11-05-2023

  Bestaat er ook halal collageen?

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
 • ✓ Spaar automatisch voor korting en extra's
 • ✓ Krijg een cadeautje op je verjaardag
 • ✓ Bekijk en volg je bestellingen
 • ✓ Voeg favoriete producten toe aan je verlanglijst
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »