Menu
EUR
Natuurlijke verzorging - het verschil tussen Shea Butter, Frambozenzalf en Jojoba Olie

Natuurlijke verzorging - het verschil tussen Shea Butter, Frambozenzalf en Jojoba Olie

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

De afgelopen maanden hebben we een 3-tal geweldige natuurlijke huidverzorgingsproducten aan ons assortiment toegevoegd. Stuk voor stuk producten die je huid laten stralen. Ik heb een ware liefde ontwikkeld voor drie van deze wonderen uit de natuur: Shea butter, Frambozenpitzalf en Jojoba-olie. Drie producten met elk hun eigen voordelen. Graag wil ik je wat meer informatie geven over deze producten.

Mijn liefde voor natuurlijke huidverzorging

De afgelopen maanden hebben we een 3-tal geweldige natuurlijke huidverzorgingsproducten aan ons assortiment toegevoegd. Stuk voor stuk producten die je huid laten stralen en je een gevoel van wellness geven. Ik heb een ware liefde ontwikkeld voor drie van deze wonderen uit de natuur: Shea butter, Frambozenpitzalf en Jojoba-olie. Drie producten met elk hun eigen voordelen. Graag wil ik je wat meer informatie geven over deze producten en mijn persoonlijke ervaringen met deze drie toppers met je delen.

Shea butter – voor mijn droge huid

Wat is Shea Butter en waar is het goed voor? Shea Butter is een plantaardig vet dat wordt gewonnen uit de noten van de sheaboom (Vitellaria paradoxa of Butyrospermum parkii). Deze bomen groeien voornamelijk in de savannes van West- en Centraal-Afrika. Het is al eeuwenlang een belangrijk ingrediënt in de traditionele Afrikaanse geneeskunde en huidverzorging vanwege de hydraterende en verzachtende werking.

Als ik denk aan Shea Butter, denk ik aan mega hydratatie (zeker in combinatie met het gebruik van onze collageen). Mijn huid heeft de neiging om droog en trekkerig te worden, vooral in de koudere maanden die we nu tegemoet gaan, en shea butter is dan mijn reddende engel. Het heeft een rijke, romige textuur die smelt bij contact met de huid en een heerlijk gevoel van hydratatie achterlaat. Of het nu mijn handen, ellebogen of gezicht zijn, shea butter is mijn topper tegen uitdroging die mijn huid heerlijk zacht maakt.

Onze ongeraffineerde, biologische, fairtrade Shea Butter hydrateert en beschermt je huid. Shea Butter bevat tot wel 17% werkzame stoffen, terwijl andere boters en oliën meestal tot maar 1% bevatten. Hierdoor kun jij een intensieve hydratatie en bescherming verwachten. Je vindt shea butter, die is rijk aan vitamine A, E, F en vetzuren, in 3 formaten in onze webshop. In blikjes van 15 ml of 100 ml en een grote pot van 250 ml.

Frambozenzalf – biedt zonbescherming

Onze Frambozenzalf, ook bekend als frambozenpitzalf of frambozenzaadoliezalf, is een combinatie van onze Shea Butter met 25% frambozenpitolie. Het bied je dus alle voordelen van de Shea Butter plus nog een aantal extra’s.

De olie in onze Frambozenzalf wordt in Nederland uit de zaden van frambozen. Voor 1 liter koudgeperste Frambozenpitolie zijn zeker  4-6 kilo frambozenpitten nodig. De pitten van de frambozen worden schoongemaakt en “koud” gemalen of geperst. Wij noemen dit koud persen omdat de temperatuur tijdens dit proces niet boven de 25 ºC komt. Een lage temperatuur is belangrijk voor het behoud van de biologisch actieve stoffen. De frambozen worden gebruikt voor het maken van jam en fruitspread en daarbij zijn de zaden eigenlijk een “afvalproduct”. Super duurzaam dus!

Frambozenpitzalf is een van mijn geheime wapens voor een stralende huid. Deze olieachtige zalf zit boordevol antioxidanten. Ik ben dol op de lichte, vloeibare textuur die smeert. Wat ik echt geweldig vind aan frambozenpitzalf, is de natuurlijke zonbescherming die het biedt. Hoewel het geen vervanging is voor zonnebrandcrème, voel ik me toch veilig als ik het draag op zonnige dagen. Bovendien kan frambozenzalf worden door de antioxidanten en ontstekingsremmende werking worden ingezet als onderdeel bij de behandeling van huidproblemen, zoals roodheid en irritatie, maar ook eczeem en rosacea.

Je vind de Frambozenzalf in een handig blik van 100 ml wat in menig handtas past in onze webshop.

Jojoba olie – De zachte alleskunner

Jojoba olie is een plantaardige olie die wordt gewonnen uit de zaden van de jojoba-plant (Simmondsia chinensis). Hoewel het "olie" wordt genoemd, is jojoba olie eigenlijk een vloeibare was en heeft het een unieke samenstelling die lijkt op de natuurlijke oliën die in onze huid worden aangetroffen.

Jojoba olie heeft een speciale plaats in mijn hart, niet alleen omdat het eerste product was in onze eigen natuurlijke huidverzorgingsassortiment, maar ook omdat het zo veelzijdig is. Deze lichte, niet-vette olie is zo veelzijdig voor zowel mijn huid als mijn haar. Als moisturizer is het geweldig voor mijn gezicht, juist omdat het lijkt op de natuurlijke oliën van mijn huid. Het verstopt mijn poriën niet en laat mijn huid stralend en heerlijk aanvoelen. Maar het houdt daar niet bij op. Ik gebruik het ook als make-up verwijderaar, haarconditioner en massageolie.

En dames, heb je een man met een baard? Jojoba olie is uitermate geschikt voor de verzorging van zowel korte als lange baarden. Het maakt niet alleen de huid onder de baard zachter, maar verzacht ook de baardharen. Omdat jojoba olie de poriën niet verstopt, voorkomt het huidirritaties onder de baard. Bovendien voedt jojoba olie de haarzakjes, wat leidt tot sterkere haren. Dit is essentieel als je partner/vriend/man een volle en lange baard wilt laten groeien.

Nog niet overtuigd en wil je nog meer tips over waar de jojoba olie voor kunt inzetten? Lees dat deze blog met 14 tips voor Jojoba olie.

In de webshop vind je deze veelzijdige, biologische topper van een jojoba olie in een 100 ml verpakking, maar ook een 200 ml verpakking met pomp.

Korte samenvatting, wat zijn de overeenkomsten en verschillen?

Deze natuurlijke huidverzorgingsproducten verzorgen mijn huid op een milde en liefdevolle manier. En ondanks de overeenkomsten: het zijn alle 3 pure, natuurlijke huidverzorgingsproducten die hydrateren, verzachten, een antioxidante werking hebben en veilig zijn voor de meeste huidtypen, inclusief de gevoelige huid zijn er ook verschillen.

Shea butter is rijk aan vetzuren, vitamines (vooral vitamine A en E) en fytosterolen. Het heeft een uitstekend vermogen om de huid te hydrateren en te verzachten. Ik zet Shea butter in  voor hydratatie van de normale tot licht droge huid. Het kan ook worden gebruikt voor haarverzorging en als lippenbalsem.

Frambozenzalf bevat essentiële vetzuren, antioxidanten en fytosterolen. Het staat bekend om zijn hydraterende en ontstekingsremmende eigenschappen, evenals zijn natuurlijke zonbescherming. Daarom adviseer ik frambozenzalf voor hydratatie van erg droge huid, bescherming tegen de zon en bij vanwege de ontstekingsremmende werking bij huidaandoeningen zoals eczeem.

Jojoba olie heeft een samenstelling die lijkt op de natuurlijke oliën van de huid. Het bevat voornamelijk langketenige esters en is rijk aan vitamine E. Het staat bekend om zijn hydraterende en evenwichtige eigenschappen voor de huid. Jojoba olie gebruik ik vaak als lichte moisturizer, make-up verwijderaar, haarconditioner en massageolie. Het is en blijft een veelzijdig product dat geschikt voor diverse huidtypen, inclusief de vette huid.

Hoewel deze producten verschillende eigenschappen hebben, kunnen ze elkaar aanvullen in je huidverzorgingsroutine, afhankelijk van jouw individuele behoeften en voorkeuren. Vind je het, ook na dit blog, nog lastig om een keuze te maken? Neem contact op met onze klantenservice voor persoonlijk advies.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!