Menu
EUR
Je nierfunctie verbeteren en urinewegen ondersteunen

Je nierfunctie verbeteren en urinewegen ondersteunen

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Je nieren zijn bijzondere organen, welke dag in dag uit enorm hard werken om je lichaam gezond te houden. Ze zijn essentieel voor onder andere het verwijderen van afvalstoffen uit je lichaam, het reguleren van je bloeddruk en het handhaven van een gezonde vochtbalans. De reinigende werking van je nieren houdt je urinewegen bovendien schoon en gezond. Wanneer je nieren goed functioneren, kunnen ze afvalstoffen efficiënt verwijderen en zo de balans in je lichaam behouden. Maar wat is goed voor de nieren en wat juist niet? Laten we eens kijken naar wat je allemaal kunt doen om je urinewegen te ondersteunen en je nierfunctie te verbeteren.

Wat is goed voor je nieren

Gezonde nieren houden van een gezond dieet, maar bovenal van voldoende hydratatie. Eén van de beste manieren om je nieren te ondersteunen, is dus eenvoudigweg door goed voor jezelf te zorgen. Door voldoende te drinken, gezond te eten en regelmatig te bewegen, kun je jouw nieren ondersteunen in hun essentiële functie.

Hydratatie

Hydratatie is een essentieel onderdeel, omdat water helpt bij het verwijderen van afvalstoffen en gifstoffen uit je lichaam. Zorg er daarom voor dat je gedurende de dag voldoende water drinkt. Afhankelijk van je lichaamsgewicht, activiteitenniveau en de weersomstandigheden, wordt over het algemeen aanbevolen minstens 8 glazen water per dag te drinken. Dit helpt je nieren efficiënt te functioneren en draagt bij aan een gezonde nierfunctie.

Een uitgebalanceerd dieet

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten zijn bijzonder goed voor je nieren. Groenten en fruit zoals bessen, druiven, broccoli en spinazie zijn dus uitstekende keuzes, maar ook volkoren granen, magere eiwitten zoals kip en vis en gezonde vetten zoals die in avocado’s en noten te vinden zijn, zijn specifieke voedingsmiddelen die bijzonder gunstig zijn voor je nieren.

Bovendien kun je door zout en suiker in je dieet te beperken je nierfunctie verbeteren en je urinewegen ondersteunen. Te veel zout en suiker kunnen immers schadelijk zijn voor je nieren, omdat ze je bloeddruk kunnen verhogen en je nieren kunnen belasten. Beperk daarom de inname van bewerkte voedingsmiddelen en kies in plaats daarvan voor verse, onbewerkte opties. In plaats van zout toe te voegen, kun je je maaltijd op smaak brengen met kruiden en specerijen. Daarnaast kun je in plaats van geraffineerde suiker natuurlijke zoetstoffen zoals honing of stevia gebruiken.

Ondersteuning van nieren met supplementen, vitamines en mineralen

Naast voldoende hydratatie en een gezond dieet, zijn er ook specifieke supplementen, vitamines en mineralen die je nieren kunnen ondersteunen. Bij nierstenen wordt door artsen bijvoorbeeld vaak kaliumcitraat voorgeschreven. Nierstenen kunnen ontstaan doordat stoffen in de urine kristalliseren als de urine te zuur is of als er te veel calcium in de urine aanwezig is. De stenen kunnen de wand van de urinewegen irriteren of de doorstroming van urine belemmeren, wat kan leiden tot hevige krampen, meestal aan één kant in de zij. Kaliumcitraat maakt de urine minder zuur en bindt het calcium, waardoor nierstenen langzaam oplossen en het ontstaan van nieuwe stenen kan worden voorkomen.

Naast het voorkomen van nierstenen kunnen bepaalde supplementen ook helpen bij het zuiveren van de nieren en het ondersteunen van hun functie. Eén van deze supplementen is bijvoorbeeld ons Puur Mieke Blaas Complex, dat een combinatie van maar liefst 8 verschillende ingrediënten bevat welke samen de gezondheid van je blaas ondersteunen. Naast D-Mannose en Cranberry bevat het complex ook Echinacea, dat de blaas schoon houdt en het natuurlijke afweersysteem ondersteunt. Verder versterkt Knoflook de darmflora, terwijl Berendruif zorgt voor een goede vochtbalans en ondersteuning van de nierfunctie. Vitamine C draagt bij aan een gezond immuunsysteem, terwijl Citrus bioflavonoïden en Zink helpen bij het handhaven van een normaal zuur-base evenwicht en het ondersteunen van het immuunsysteem.

[products=blog_blaascomplex]

Kortom, wat kun je doen om je nieren te verbeteren?

Het ondersteunen en verbeteren van je nierfunctie en urinewegen vereist een combinatie van een gezonde leefstijl, gezonde voeding en soms specifieke supplementen. Door voldoende water te drinken, een uitgebalanceerd dieet te volgen en de inname van zout en suiker te beperken, geef je jouw nieren de beste kans om optimaal te functioneren. Bovendien kunnen supplementen zoals kaliumcitraat en ons Puur Mieke Blaas Complex een waardevolle aanvulling zijn om de gezondheid van je nieren en urinewegen te ondersteunen. Zorg er echter wel voor dat je met je arts of zorgprofessional overlegd voordat je nieuwe supplementen aan je routine toevoegt, met name wanneer je al nierproblemen hebt of medicijnen gebruikt.

Blaas complex bestellen>


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!