Menu
EUR
Ghee, de lactosevrije boter

Ghee, de lactosevrije boter

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Ghee, misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar in de Ayurvedische, Paleo en Koolhydraat-arme keuken wordt er dagelijks mee gekookt. Ghee is namelijk een zeer zuivere vorm van geklaarde boter.

Wanneer je boter zachtjes laat smelten en daarna een tijdje laat staan komen de melkbestanddelen bovendrijven. Deze worden eraf geschept en de boter is daarmee kort gezegd geklaard en dus vrij van lactose.

Voordelen van Ghee
Ghee wordt ook wel de wonderboter of lactosevrije boter genoemd door de vele (gezondheids-) voordelen die dit product heeft.
Geklaarde boter kun je heel hoog verhitten, maar liefst tot ca. 250 graden. Bij gewone roomboter verbranden namelijk als eerst de melkbestanddelen, maar die zitten er bij Ghee dus niet meer in. Je hebt dus nog wel de lekkere nootachtige smaak van boter, maar dan zonder lactose.

Bakken, koken of frituren in Ghee werkt ook bevorderen voor je spijsvertering. Belangrijke stoffen worden goed opgenomen en afvalstoffen worden beter afgevoerd. Ghee bevat vitamines A, D, E en K én omega-3 en omega-9 in de goede verhouding.

Eigenlijk kun je alles bakken, braden of frituren in Ghee. Maar ook een lekkere botersaus voor bij je stukje vis smaakt super of doe zoals ze in India doen: een schepje Ghee in je koffie of thee.

Ben je lactose intolerant of heb je een koemelkallergie dan kun je Ghee gewoon gebruiken. Mocht je het interessant vinden kun je hierover de verschillende labtesten inzien:

- Lab test Lactose

- Lab test Caseïne (dierlijk eiwit dat in melk voorkomt)

De Ghee die wij verkopen, van Ghee Easy, wordt gemaakt van biologische Hollandse boter die afkomstig is van uitsluitend grasgevoerde koeien én geiten.

Naast de Naturel Ghee hebben we ook 3 lekkere variaties:

 

Ghee bestellen


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!