
Ghee-Easy Geitenboter - 100g - BIO
Productomschrijving
Ghee-Easy Geitenboter - 100g - BIO
Ghee Easy Geitenboter, een nieuwe variant – voor veilig bakken, braden en frituren.
Een vet met een zeer hoge verbrandingstemperatuur dat bij uitstek geschikt is voor veilig bakken, braden en frituren. Ghee Easy Geitenboter wordt gemaakt van biologische Hollandse boter, wat afkomstig is van uitsluitend grasgevoerde geiten.
Voordelen
- Heeft een zeer hoof rookpunt van ca. 250 °C.
- Bij uitstek geschikt voor veilig bakken, braden en frituren.
- Heeft bij koud gebruik een milde butterscotch smaak, na verhitting smaakt het ietwat nootachtig.
- Rijk aan verzadigde vetzuren.
- Bevat geen caseïne of lactose.
Ben je lactose intolerant of heb je een koemelkallergie dan kun je Ghee gewoon gebruiken. Mocht je het interessant vinden kun je hierover de verschillende labtesten inzien:
- Lab test Caseïne (dierlijk eiwit dat in melk voorkomt)
Oorsprong
Ghee verbetert de spijsvertering: goede stoffen worden beter opgenomen, afvalstoffen worden goed afgevoerd. In de Indiase Ayurveda leer is Ghee al duizenden jaren hét vet voor in de keuken. Ghee Easy zit boordevol essentiële vetzuren omega-3 en omega-9 én bevat de vitamines A, D, E en K. Niet toegevoegd in een fabriek, nee, gewoon rechtstreeks uit de natuur.
Ghee wordt gemaakt van geklaarde boter dat net zo lang op een klein pitje verhit is totdat alle vocht verdampt is en het een typisch nootachtige smaak krijgt. Een van de belangrijkste kenmerken van ghee is dat het op zeer hoge temperatuur verhit kan worden zonder dat er schadelijke stoffen vrijkomen.
Ghee wordt veel gebruikt in de Indiase Ayurveda keuken, met name voor het frituren en braden van gerechten. In tegenstelling tot de traditionele ghee uit India, die vaak een bittere nasmaak heeft, is de ghee van Ghee Easy heerlijk neutraal met een milde butterscotch of nootachtige smaak.
Weetjes
Het rookpunt van ghee ligt bij ca 250 C.
Ghee wordt ook als basis gebruikt voor veel Ayurvedische medicijnen.
Ghee Easy is verkrijgbaar in de smaken Natural en Rozemarijn.
Ghee is eigenlijk 1000 jaar houdbaar. Zo is het verhaal en buiten de koeling! Maar er wordt gewerkt met een THT van twee jaar (ook na openen). Het enige wat belangrijk is: donker bewaren.
Gebruiksadvies
Je kunt Ghee Easy gebruiken om mee te bakken, braden en frituren. Daarnaast is het ook zeer geschikt als smeersel.
Bewaaradvies
Bewaren op een donkere plek met dichte deksel (hoeft niet in koeling!).
Ingrediënten
Geitenbotervet*.
* Biologisch.
Voedingswaarde per 100 gram
Energie | 3681 kJ / 895 kcal |
Vet | >99,5 g |
- waarvan verzadigd | 53% |
Koolhydraten | <0,5 g |
- waarvan suikers | <0,5 g |
Vezels | - g |
Eiwitten | <0,5 g |
Zout | <0,5 g |
Netto inhoud
100g (3,5 oz).
Land van herkomst
Nederland.
Contactgegevens leverancier
Ghee Easy B.V., Wognumerstraat 97, 1023 CD Amsterdam.
Productinformatie
Reviews
gabriela 11-10-2021
Lekker