Ghee-Easy Geitenboter - 100g - BIO

Een vet met een zeer hoge verbrandingstemperatuur dat bij uitstek geschikt is voor veilig bakken, braden en frituren. Smaak: Geitenboter, verpakt per 100 gram
Artikelnummer:
266018
Beschikbaarheid:
Op voorraad (2)
Levertijd:
Op werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis.
Bestel binnen:
dan heb je het morgen in huis (mits op voorraad)
product-banner
€5,13
Incl. btw

Bij dit product ontvang je: 5 spaarpunten

Lees hier alles over ons spaarpuntenprogramma

Ghee-Easy Geitenboter - 100g - BIO

Ghee Easy Geitenboter, een nieuwe variant – voor veilig bakken, braden en frituren.

Een vet met een zeer hoge verbrandingstemperatuur dat bij uitstek geschikt is voor veilig bakken, braden en frituren. Ghee Easy Geitenboter wordt gemaakt van biologische Hollandse boter, wat afkomstig is van uitsluitend grasgevoerde geiten. 

Voordelen

  • Heeft een zeer hoof rookpunt van ca. 250 °C.
  • Bij uitstek geschikt voor veilig bakken, braden en frituren.
  • Heeft bij koud gebruik een milde butterscotch smaak, na verhitting smaakt het ietwat nootachtig.
  • Rijk aan verzadigde vetzuren.
  • Bevat geen caseïne of lactose.

Ben je lactose intolerant of heb je een koemelkallergie dan kun je Ghee gewoon gebruiken. Mocht je het interessant vinden kun je hierover de verschillende labtesten inzien:

- Lab test Lactose

- Lab test Caseïne (dierlijk eiwit dat in melk voorkomt)

Oorsprong

Ghee verbetert de spijsvertering: goede stoffen worden beter opgenomen, afvalstoffen worden goed afgevoerd. In de Indiase Ayurveda leer is Ghee al duizenden jaren hét vet voor in de keuken. Ghee Easy zit boordevol essentiële vetzuren omega-3 en omega-9 én bevat de vitamines A, D, E en K. Niet toegevoegd in een fabriek, nee, gewoon rechtstreeks uit de natuur.

Ghee wordt gemaakt van geklaarde boter dat net zo lang op een klein pitje verhit is totdat alle vocht verdampt is en het een typisch nootachtige smaak krijgt. Een van de belangrijkste kenmerken van ghee is dat het op zeer hoge temperatuur verhit kan worden zonder dat er schadelijke stoffen vrijkomen. 
Ghee wordt veel gebruikt in de Indiase Ayurveda keuken, met name voor het frituren en braden van gerechten.  In tegenstelling tot de traditionele ghee uit India, die vaak een bittere nasmaak heeft, is de ghee van Ghee Easy heerlijk neutraal met een milde butterscotch of nootachtige smaak.

Weetjes

Het rookpunt van ghee ligt bij ca 250 C.
Ghee wordt ook als basis gebruikt voor veel Ayurvedische medicijnen.
Ghee Easy is verkrijgbaar in de smaken Natural en Rozemarijn.
Ghee is eigenlijk 1000 jaar houdbaar. Zo is het verhaal en buiten de koeling! Maar er wordt gewerkt met een THT van twee jaar (ook na openen). Het enige wat belangrijk is: donker bewaren.

Gebruiksadvies

Je kunt Ghee Easy gebruiken om mee te bakken, braden en frituren. Daarnaast is het ook zeer geschikt als smeersel.

Bewaaradvies

Bewaren op een donkere plek met dichte deksel (hoeft niet in koeling!).

Ingrediënten

Geitenbotervet*.

* Biologisch.

Voedingswaarde per 100 gram

Energie

3681 kJ / 895 kcal

Vet

>99,5 g

- waarvan verzadigd

53% 

Koolhydraten

<0,5 g

- waarvan suikers

<0,5 g

Vezels

- g

Eiwitten

<0,5 g

Zout

<0,5 g

Netto inhoud

100g (3,5 oz).

Land van herkomst

Nederland.

Contactgegevens leverancier

Ghee Easy B.V., Wognumerstraat 97, 1023 CD Amsterdam.

5/5

Lekker

5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »