Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5325 reviews

thuiswinkelkiyohWinnaar shopping awards 2021

Melen kopen? Glutenvrije meel

De fijnste melen koop je direct bij Puur Mieke

Melen kopen? Met de verschillende soorten melen die wij in ons assortiment hebben bak je de lekkerste creaties. Ben jij een echte thuisbakker? Dan hebben wij de perfecte melen voor bijvoorbeeld appeltaart, muffins, brood, koekjes en nog veel meer. Probeer ook eens ons eigen merk bakbananenmeel. Het bakbananenmeel is zeer geschikt voor het maken van brood, taarten en pannenkoeken.

Je kan bij ons zorgeloos en met een gerust hart winkelen, onze melen zijn namelijk glutenvrij, lactosevrij, vrij van geraffineerde suikers, vrij van slechte e-nummers, gistvrij, GMO-vrij en waar mogelijk biologisch. Zo weet je dat je échte pure meel koopt. Lees meer over meel.

Bekijk ook onze tapiocameel.

45 Producten


Wat is meel?

Meel is een poeder dat gemaakt wordt door rauwe granen, noten, zaden of wortels te malen. Bij meel zijn de kiemen, zemelen en schilletjes nog aanwezig. Het meel heeft een iets wat grovere structuur. Meel kan je gebruiken om verschillende heerlijke soorten voeding te maken. Denk maar is aan brood en baksels, zoals taart, koekjes en cakejes.

Wat is het verschil tussen meel en bloem?

Meel wordt gemaakt door granen, noten, zaden of wortels te malen. In meel zitten nog alle kiemen, zemelen en schilletjes van hetgeen wat gemalen is. Hierdoor is het voedzamer dan bloem.

Bij bloem worden het meel gezeefd totdat alle grovere deeltjes eruit zijn zoals de zemelen, kiemen en schilletjes. Je houdt dan een fijne poeder over. Door het zeven heeft bloem minder vezels en een fijnere structuur.

Waar kan je meel voor gebruiken?

Er zijn vele verschillende meel soorten te verkrijgen. Elke soort heeft zo zijn eigen unieke eigenschappen. Meel is een van de basis ingrediënten waarmee je zelf allerlei lekkere baksels en gerechten kan maken. De meest bekende manier om meel te gebruiken is om lekker vers brood mee te bakken, zelf gemaakte koekjes of een heerlijke taart. Je kan verschillende melen ook gebruiken als bindmiddel in je gerechten of er lekkere sauzen van maken.

Welke soorten meel zijn er?

We hebben flink wat verschillende meelsoorten in assortiment. Elk meel heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Zo kan je bijvoorbeeld met amandelmeel heerlijke amandelspijs maken en met bananenbakmeel lekkere pannenkoekjes.

Bakbananenmeel

Bakbananenmeel is een veelzijdige meel om te gebruiken en wordt gemaakt van de mooiste groene bakbananen. Het is meel glutenvrij en je kan er heerlijke poffertjes, pannenkoeken en cakejes van maken. Wist je dat er je ook heerlijke smoothies van kan maken?

Amandelmeel

Ons amandelmeel wordt gemaakt van de lekkerste en puurste geblancheerde amandelen. Zorgvuldig gemalen zodat je het meel meteen kan gebruiken in je gerechten en baksels. Maak er heerlijke amandelspijs van of gebruik het voor door je taarten en amandelkoekjes.

Paneermeel

Met paneermeel kan je jouw vlees, vis en groenten een lekker krokant laagje geven tijdens het bereiden ervan. Traditioneel wordt paneermeel gemaakt van beschuitkruimels echter zitten daar gluten in. De paneermelen in ons assortiment zijn glutenvrij.

Gierstmeel

Deze graansoort is een van de meest gegeten granen van de wereld. Gierstmeel is geheel glutenvrij en heeft een zachte zoete nootachtige smaak. Heerlijk voor door soepen, koude- en warme schotels, ovengerechten maar je kan er ook gierstenpannenkoeken van maken.

Boekweitmeel

Met boekweitmeel kan je ontzettend veel verschillende en lekkere baksels maken. Het wordt veel gebruikt als alternatief voor tarwe omdat boekweit glutenvrij is. Probeer eens boekweitpoffertjes, brownies of boekweitbrood.

Tapioca(zet)meel

Tapiocameel, is eigenlijk tapiocazetmeel. Het is afkomstig van de cassavewortel en alleen het zetmeel van deze wortel wordt gebruikt. Tapiocazetmeel wordt veel gebruikt om voedsel te binden, denk aan soep en pap, en is glutenvrij wat het perfect maakt als je een gluten-intolerantie hebt.

Cassavemeel (maniok)

Cassavemeel wordt gemaakt van de hele cassavewortel. Het is een populair meel en wordt veel gebruikt in Zuid-Amerika en Afrika. Je kan er lekkere koekjes, pizzabodems, pannenkoeken en nog veel meer mee maken. Cassavemeel is glutenvrij, hierdoor kan je het gerust gebruiken als je een gluten-intolerantie hebt.

Kikkererwtenmeel (gram flour / besan)

Kikkererwtenmeel, wordt gemaakt van, je raad het al, kikkererwten. Het meel van kikkererwten is enorm veelzijdig te gebruiken en wordt veel gebruikt in het Midden-Oosten in mediterrane gerechten. Met dit mooie meel kan je sauzen binden, heerlijke zoete en hartige baksels maken maar je kan het meel ook gebruiken als eivervanger.

Kokosmeel

Kokosmeel wordt gemaakt van het witte vruchtvlees uit de kokosnoot. Het vruchtvlees wordt dan vermalen tot meel en is licht zoet van smaak. Kokosmeel kan je op vele verschillende manieren gebruiken. Maak er bijvoorbeeld lekker bananenbrood mee, gebak, zoals muffins of koekjes, of maak er een fijne pizzabodem van. Kokosmeel is glutenvrij wat het geschikt maakt als je een gluten-intolerantie hebt.

Havermeel

Ben je een echte thuisbakker? Dan is havermeel perfect. Havermeel is namelijk veelzijdig te gebruiken. Je kan er bijvoorbeeld pannenkoeken, pasta, bananenbrood, koekjes, taart, cakejes en nog veel meer mee maken. Havermeel is glutenvrij.

Lupinemeel

Lupinemeel is een meel dat afkomstig is van de blauwe lupine boon. Dit type meel is ideaal om sauzen in te dikken en om mee te bakken. Je kan lupinemeel ook toevoegen aan je smoothies en sappen zoals groentesap, vruchtensap of je proteïne shake.

Kastanjemeel

Kastanjemeel heeft een heerlijke lichtzoete nootachtige smaak. Prima vervanger voor o.a. gewoon bloem of meel. Je kan van kastanjemeel heerlijke baksels maken zoals, broodjes, koekjes, cakejes, taarten en pannenkoeken. Kastanjemeel is een glutenvrijmeel wat het geschikt maakt als je een gluten-intolerantie hebt.

Hazelnootmeel

Hazelnootmeel is een goede vervanger voor tarwemeel. Hazelnootmeel is veelzijdig te gebruiken in je baksels en gerechten. Onweerstaanbaar in gebak, taarten, cakejes, koekjes en nog veel meer. Maar wist je dat het hazelnootmeel ook kan gebruiken als kruimel voor bijvoorbeeld vlees, zoals kip en vis maar ook voor groentes. Mocht je een gluten-intolerantie hebben dan kan je gerust genieten van hazelnootmeel, dit meel is namelijk glutenvrij.

Quinoameel

Lichte nootachtige smaak, glutenvrij en een goede vervanger voor glutenhoudende meelsoorten, dat is quinoameel. Quinoameel is zeer geschikt als bindmiddel of gebruik het als vervanging van bloem in je baksels.

Tijgernootmeel / chufameel

Tijgernotenmeel wordt gemaakt van de fijnste tijgernoten en heeft een zoete, nootachtige smaak. Je kan tijgernotenmeel gebruiken in je baksels zoals koekjes, muffins of voeg het toe aan je repen.

Hennepmeel

Hennepmeel wordt gemaakt door hennepzaad te malen en is een echte superfood. Hennepmeel is namelijk eiwitrijk, rijk aan omega-6-vertzuren, rijk aan fosfor en een bron van magnesium. Het meel heeft een licht nootachtige smaak en een stevige doch zachte structuur. Dit maakt hennepmeel ideaal voor veel verschillende recepten. Je kan er lekkere hennepmeel broodjes, cakejes of koekjes van maken.

Welk melen zijn glutenvrij?

Alle melen in ons assortiment zijn glutenvrij. Hierdoor kan jij direct genieten van de fijnste en lekkerste melen, ook als je een gluten-intolerantie hebt.

Waarom kiezen voor meel bij Puur Mieke?

Met Puur Mieke wil ik iedereen op een eerlijke en betrouwbare manier adviseren in het gebruik van pure producten. Alle producten in de webshop zijn persoonlijk door mij nagekeken en zijn: glutenvrij, lactosevrij, sojavrij, gistvrij, GMO-vrij, BPA-vrij. Ook zijn alle producten vrij van geraffineerde suiker, vrij van slechte e-nummers, waar mogelijk biologisch en vrij van weekmakers.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0

X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »