Menu
EUR
Wat zijn orgaan supplementen en waar zijn ze goed voor?

Wat zijn orgaan supplementen en waar zijn ze goed voor?

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

In de afgelopen decennia heeft onze samenleving een enorme transformatie ondergaan op talloze vlakken, en met name de manier waarop we leven, wat we eten en hoe we denken over voeding laat een grote verandering zien.

Zo werd voedsel door onze grootouders nog als zeer waardevol beschouwd en lieten ze niets verloren gaan. Ze verwerkten nagenoeg ieder onderdeel van een geslacht dier met zorg en waardering in hun gerechten, inclusief orgaanvlees en alle andere delen die we tegenwoordig als slachtafval of restproduct beschouwen. In veel delen van de wereld wordt orgaanvlees echter nog steeds gewaardeerd en veel gegeten. Niet alleen vanwege de smaak, maar des te meer vanwege de hoge voedingswaarde en overvloed aan essentiële voedingsstoffen die het bevat. Wanneer je als moderne westerling toch wilt kunnen profiteren van de voedingsstoffen in orgaanvlees, maar je het liever niet in je gerechten verwerkt, dan zijn orgaan supplementen de ideale eigentijdse oplossing.

De kracht van orgaanvlees supplementen

Orgaanvlees supplementen zijn geformuleerd om jou de optimale voedingsstoffen te bieden, afkomstig uit verschillende dierlijke organen. Ze bevatten hoge concentraties essentiële voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, aminozuren en enzymen, welke onmisbaar zijn voor een gezond lichaam en een scherpe geest. Zo is runderlever een van de meest geconcentreerde bronnen van natuurlijke vitamine A en runderhart de meest geconcentreerde natuurlijke bron van antioxidant CoQ10.

De ware kracht van orgaan supplementen is overigens niet enkel te danken aan hoge concentraties van één specifieke vitamine of mineraal, maar zit hem juist in de natuurlijke samenstelling en verhoudingen van alle aanwezige voedingsstoffen. Deze unieke cofactoren zorgen voor een hoge biologische beschikbaarheid, waardoor je lichaam ze snel en eenvoudig op kan nemen. Bovendien zijn orgaan supplementen zeer gemakkelijk op te nemen in je dagelijkse routine, waardoor je elke dag kunt profiteren van de gezondheidsvoordelen.

Waar is orgaanvlees goed voor?

Orgaanvlees bevat hoge niveaus van een aantal essentiële voedingsstoffen, welke van vitaal belang zijn voor verschillende lichaamsfuncties. Onderstaande voedingsstoffen en hun rol bij bepaalde lichaamsfuncties zijn slechts een greep uit de grote hoeveelheid verschillende essentiële voedingsstoffen die aanwezig zijn in orgaan supplementen.

Biologisch beschikbaar heemijzer

Heemijzer heeft een aantal belangrijke functies in je lichaam, waaronder de opname en het transport van zuurstof, de energieproductie in je cellen, de ondersteuning van je immuunsysteem en het functioneren van neurotransmitters voor een optimale zenuwfunctie. Met name voor mensen met een verhoogd risico op ijzertekort of bloedarmoede, kunnen orgaanvlees supplementen met hoge concentraties heemijzer een goede keuze zijn.

Natuurlijke antioxidant CoQ10

Co-enzym Q10, vaak afgekort als CoQ10, is een natuurlijke antioxidant en een belangrijke stof die in kleine hoeveelheden in cellen van het menselijk lichaam wordt aangetroffen. CoQ10 speelt een essentiële rol bij de productie van ATP (adenosinetrifosfaat), de primaire energiebron van je lichaam. Daarnaast is CoQ10 een krachtige antioxidant welke je lichaam beschermt tegen schade door vrije radicalen en speelt het een vitale rol in de ondersteuning van de gezondheid van je hart. Zo kan het helpen bij het handhaven van een gezonde bloeddruk en het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten.

Natuurlijke vitamine A

Natuurlijke vitamine A, beter bekend als retinol, is de meest actieve vorm van vitamine A. Retinol kan direct door je lichaam worden gebruikt voor diverse functies. Dit in tegenstelling tot andere vormen van vitamine A, zoals plantaardige carotenoïden of bètacaroteen. Je lichaam zal deze zogeheten precursoren eerst moeten omzetten in retinol, alvorens je lichaam ze kan gebruiken. Het zijn dus feitelijk de voorlopers van vitamine A. Retinol is onder andere van vitaal belang voor een gezond gezichtsvermogen, fungeert als krachtige antioxidant die je huid beschermd tegen schade door vrije radicalen en is betrokken bij de productie en functie van je witte bloedcellen.

Orgaan supplementen kopen

Orgaan supplementen bestellen >


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!