Menu
EUR
Wat is Viscollageen en waar is het goed voor?

Wat is Viscollageen en waar is het goed voor?

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Viscollageen is een eiwit dat steeds vaker vertegenwoordigd is in collageensupplementen. Het kan worden gewonnen uit de huid, schubben en visgraat van verschillende vissoorten en met name vissoorten als zalm, tonijn en kabeljauw bevatten veel viscollageen. Ook vissoorten waarvan je de huid opeet, denk bijvoorbeeld aan ansjovis, makreel of sardines, zijn een goede bron om op een natuurlijke manier viscollageen binnen te krijgen.

Maar wat is viscollageen als je het hebt over supplementen? Wat doet een viscollageen supplement nou eigenlijk precies en biedt het echt zulke grote gezondheidsvoordelen als wordt beweerd? Maakt het ook nog wat uit van welke vissoort viscollageen afkomstig is voor de kwaliteit van het supplement, en misschien nog wel belangrijker, is het suppleren van viscollageen bovendien veilig en interessant voor alle leeftijden? Je leest er alles over in deze blog.

Wat doet viscollageen voor lichaam en geest?

Viscollageen kan voordelen bieden aan verschillende aspecten van de gezondheid. Hoewel het voornamelijk bekend staat om de rol die het speelt bij het behoud van de structuur en elasticiteit van je huid, botten en gewrichten, heeft viscollageen mogelijk ook voordelen voor je hersenen. Waar is viscollageen precies goed voor?

Neurotransmitters

Viscollageen bevat een bijzonder aminozuurprofiel waarin zich grote hoeveelheden glycine en proline bevinden. Deze aminozuren zijn onmisbare bouwstenen voor de aanmaak van neurotransmitters, de chemische boodschappers in je hersenen welke een grote rol spelen bij de regulatie van verschillende hersenfuncties.

Van viscollageen is bovendien bekend dat het helpt bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Bepaalde neurologische aandoeningen zijn gelinkt aan chronische ontstekingen in de hersenen, waaronder Alzheimer en de ziekte van Parkinson. Doordat viscollageen ontstekingen verminderd, kan het suppleren ervan mogelijk bescherming bieden tegen dergelijke neurologische aandoeningen.

Huid

Viscollageen levert een positieve bijdrage aan de structuur, elasticiteit en hydratatie van je huid en helpt de eerste tekenen van huidveroudering tegen te gaan. Zowel het collageen zelf als ook de verschillende bouwstenen die ons lichaam nodig heeft om zelf collageen aan te maken spelen hierbij de hoofdrol.

Haar en nagels

Viscollageen bevat hoofdzakelijk collageen type 1. Collageen type 1 speelt een belangrijke rol bij de aanmaak van haarfollikels, waardoor het niet alleen haaruitval afremt, maar tevens de groei van nieuwe haren stimuleert. Ook zorgt viscollageen er voor dat je haren elastischer worden, met als gevolg dat het haar minder snel zal afbreken en je het dus langer kunt laten groeien.

Wanneer viscollageen innemen, in de ochtend of juist in de avond?

Je kunt viscollageen het beste innemen op een lege maag. Het is bovendien verstandig om na inname een half uurtje te wachten met ontbijten, zodat je lichaam de peptiden goed kan opnemen. Neem viscollageen bij voorkeur in de ochtend of in de avond voordat je gaat slapen in.

Is viscollageen gezond voor alle leeftijden?

In principe is viscollageen gezond voor iedereen. Het wordt echter niet aanbevolen voor kinderen, mits dit op advies is van een arts of zorgverlener. Kinderen hebben over het algemeen geen extra collageensupplement nodig, gezien het lichaam normaal gesproken voldoende collageen aanmaakt. Pas vanaf een jaar of 25 begint de aanmaak van lichaamseigen collageen af te remmen en wordt het innemen van een collageensupplement interessant. Het is aan te raden om je collageenniveau op peil te houden wanneer het nog hoog is, maar ook wanneer je de leeftijd van 25 al lang gepasseerd bent biedt viscollageen nog steeds voldoende voordelen.

Pas overigens wel op wanneer je een vis- of schaaldierallergie hebt. In dat geval wordt het afgeraden viscollageen in te nemen om een eventuele allergische reactie te voorkomen.

Welke viscollageen is het beste?

Wanneer je op zoek bent naar goede, duurzame viscollageen van hoge kwaliteit, dan raden we je viscollageen van wild gevangen Noorse kabeljauw aan, welke gewonnen is uit de huid van de kabeljauw en dus niet uit de graatjes of botten. Koop in ieder geval geen viscollageen afkomstig van Vietnamese tilapia kweekvis. Dat is allerminst duurzaam en er kunnen bovendien allerlei verontreinigingen zoals pesticiden en antibiotica in zitten.

Viscollageen poeder bij Puur Mieke

Bij Puur Mieke vind je diverse soorten viscollageen. Daarnaast vind je bij ons ook deze andere soorten Collageen:

Viscollageen poeder kopen

Viscollageen

Viscollageen bestellen >


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta
Mijn account
Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!