Menu
EUR
Wat is Ashwagandha?

Wat is Ashwagandha?

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Ashwagandha, een kruid met een rijke geschiedenis in de Ayurvedische geneeskunde, heeft de moderne wereld bereikt als een natuurlijk supplement met diverse voordelen. Deze plant, die voornamelijk in India, Afrika en het Middellandse Zeegebied groeit, staat bekend om zijn unieke eigenschappen die zowel het lichaam als de geest kunnen ondersteunen.

De oorsprong en betekenis van ashwagandha

De naam Ashwagandha komt uit het Sanskriet en betekent "paardengeur", verwijzend naar de kenmerkende geur van de wortel. Ook bekend als de "Indiase Ginseng" of Winterkers, groeit deze plant tot 1,5 meter hoog en draagt rode, besachtige vruchten. Het is de wortel van de plant die vooral wordt gebruikt voor zijn medicinale eigenschappen.

[products=blog_ash]

De werkzame stoffen in ashwagandha

De belangrijkste actieve stof in Ashwagandha is withanolide, een type flavonoïde. Flavonoïden zijn antioxidanten die ook in groenten, fruit en noten voorkomen. Ashwagandha staat bekend als een adaptogeen, wat betekent dat het kan helpen het lichaam zich aan te passen aan stressvolle situaties. Het heeft een ontspannende werking en wordt ondersteunend gebruikt bij drukke en stressvolle periodes.

Hoewel de gezondheidsclaims van Ashwagandha nog in afwachting zijn van goedkeuring door de Europese Commissie, wordt het traditioneel gebruikt voor zijn adaptogene werking. Het wordt gezien als gunstig voor een goede geestelijke balans en heeft een ontspannend en rustgevend effect.

Kwaliteit en keuze van ashwagandha supplementen

Bij het kiezen van een ashwagandha supplement is het belangrijk om te letten op de kwaliteit en de aanwezigheid van withanolide. Puur Mieke biedt bijvoorbeeld Ashwagandha capsules met het KSM-66® keurmerk, wat staat voor een hoogwaardig extract met een gegarandeerde hoeveelheid withanolide. Deze capsules zijn vrij van withaferine A, een stof die de werking van withanolide kan beïnvloeden.

Ashwagandha is een fascinerend kruid met een lange geschiedenis en veelbelovende toepassingen in de moderne gezondheidszorg. Hoewel verder onderzoek nodig is om alle potentiële voordelen te bevestigen, biedt het een natuurlijke optie voor mensen die op zoek zijn naar ondersteuning bij stress en het bevorderen van een goede geestelijke balans. Met de juiste kwaliteitssupplementen, zoals die van Puur Mieke, kan Ashwagandha een waardevolle aanvulling zijn op een gezonde levensstijl.

Ashwagandha kopen


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!