Menu
EUR
Waar zit Omega-3 in? Ontdek natuurlijke en supplementaire bronnen

Waar zit Omega-3 in? Ontdek natuurlijke en supplementaire bronnen

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Omega-3 vetzuren zijn essentiële vetten die je lichaam nodig heeft voor diverse functies, van hersenontwikkeling tot ontstekingsremming. Omdat je lichaam deze vetzuren niet zelf kan aanmaken, is het belangrijk om ze via je dieet of supplementen binnen te krijgen.

Natuurlijke bronnen van Omega-3

De meest bekende bronnen van omega-3 zijn vette vissoorten zoals zalm, makreel, en haring. Deze vissoorten bevatten hoge concentraties van EPA en DHA, twee belangrijke types omega-3 vetzuren. Andere bronnen zijn:

  • Lijnzaad en lijnzaadolie
  • Chiazaad
  • Walnoten
  • Koolzaadolie
  • Sojabonen en sojaolie

[products=blog_lijnzaad]

[products=blog_chia]

Plantaardige Omega-3: ALA

Voor vegetariërs en veganisten zijn plantaardige bronnen van omega-3, die voornamelijk ALA (alfa-linoleenzuur) bevatten, een belangrijk alternatief. ALA vind je in voedingsmiddelen zoals lijnzaad, chiazaad, walnoten en bepaalde plantaardige oliën. Het lichaam kan ALA omzetten in EPA en DHA, maar deze omzetting is meestal beperkt.

Omega-3 supplementen

Niet iedereen krijgt voldoende omega-3 binnen via hun dieet. Dit kan met name het geval zijn bij mensen die weinig tot geen vis eten. In deze gevallen kunnen omega-3 supplementen, zoals visolie of algenolie capsules, een goede optie zijn. Deze supplementen bieden een geconcentreerde bron van EPA en DHA.

[products=blog_groenlip]

[products=blog_phyto]

De rol van Omega-3 in de gezondheid

Omega-3 vetzuren zijn belangrijk voor de gezondheid van het hart, de hersenen en de ogen. Ze dragen bij aan de instandhouding van normale bloeddruk en triglyceridengehalten in het bloed. Het is belangrijk om te weten dat de gunstige effecten worden verkregen bij een dagelijkse inname van 2 g EPA en DHA voor triglyceriden en 3 g voor bloeddruk. Bang dat je een Omega-3 tekort hebt? Lees dan onze blog 'Een omega-3 tekort' voor meer informatie.

Omega-3 vetzuren zijn een essentieel onderdeel van een gezond dieet. Of je ze nu uit natuurlijke bronnen haalt of uit supplementen, het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoende binnenkrijgt. Met de kwalitatieve omega-3 supplementen van Puur Mieke kun je gemakkelijk je dagelijkse inname aanvullen, vooral als je dieet beperkt is in natuurlijke bronnen van deze essentiële vetzuren.

Omega-3 bestellen >


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta
Mijn account
Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!