Menu
EUR
Tips om meer groente te eten

Tips om meer groente te eten

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Hoe zorg je er nu voor dat jij (en je kinderen) genoeg groenten binnenkrijgen en wat kun je er nog meer mee doen dan alleen gaar koken of stomen?

Ik hou echt van groente, maar ik weet dat dit niet voor iedereen geldt. Misschien vind je het lastig hoe je ze lekker kunt klaarmaken of vind je bepaalde groente gewoon echt niet lekker. Ook kinderen laten groentes vaak liggen en moet je als ouder soms best creatief zijn in het ‘verstoppen’ van de vitamine rijke groentes.

Ik ben er vandaag eens even goed voor gaan zitten en heb mijn 6 beste tips voor je verzameld om eenvoudig meer groente te eten.

#1 Tip: SOEP

Van bijna alle soorten groente kun je eigenlijk wel een lekkere soep maken. Tomaten, pompoen, bloemkool, spinazie, broccoli, courgette, prei of paprika zijn erg geschikt voor een warm soepje.

Heb je dus nog wat groente over in de koelkast? Snijd deze fijn, en fruit deze samen met een ui en teentje knoflook kort aan in wat kokosolie in de soeppan. Schenk er water bij en kook ze met wat bouillonpoeder of blokjes tot de groentes lekker gaar zijn.
Je kan de soep direct serveren of nog kort pureren met eventueel wat kokosmelk of haverroom, voor een romige groentesoep.

#2 Tip: PASTASAUS

Pastasaus vindt ik echt een ideaal gerecht om groentes en peulvruchten in te ‘verstoppen’. Maak een lekkere basis van tomaten, ui, knoflook en wat Italiaanse kruiden. Vervolgens kun je er allerlei groentes aan toevoegen die je lekker mee laat pruttelen tot een heerlijke pastasaus. Denk hierbij aan bijvoorbeeld courgette, paprika, kikkererwten, linzen, wortel, spinazie, aubergine of bloemkool.

De groentes worden in de saus lekker zacht en als je deze even kort pureert of goed door roert dan mengen ze zich met je basissaus en krijg je stiekem toch lekker veel groentes binnen.

#3 Tip: PUREE

Lekker bij een stukje vis of vlees is een romige puree van groente. Puree eet gemakkelijk weg, dus handig om lekker veel groente in te verstoppen. Probeer eens puree van zoete aardappel met broccoli, of pompoen met wat rode biet en prei. Ook de bekende aardappelpuree doet het altijd goed. Voeg wat haverroom toe voor een extra smeuïge puree.

#4 Tip: HUMMUS

Zelf hummus maken is super gemakkelijk. Je krijgt flink wat peulvruchten binnen en je kan er lekker je groentes in dippen of je cracker mee besmeren. Hummus maak je door kikkererwten, knoflook, tahin, citroen, peper en zout te pureren tot een dikke pasta.  Is hij wat te droog? Voeg dan wat olijfolie toe.

Nu is hij klaar om je reepjes groente in te dippen. Het staat ook nog eens superleuk op tafel bij een verjaardag of borrel. Groentes die je kunt gebruiken om te dippen zijn bijvoorbeeld: komkommer, paprika, bleekselderij, tomaatjes, radijsjes of wortel.

#5 Tip: OMELET

Een omelet als lunch of avondeten is altijd handig om de laatste groenterestjes mee op te eten. Snijd lekker wat champignons, lente-ui, spinazie en paprika fijn. Kluts een aantal eieren en meng met de groente. Schenk alles in een ruime koekenpan, even gaar bakken en smullen maar.

#6 Tip: FRIET

Groentefriet met een sausje is een supergoed alternatief voor de vette frituurfriet. Je krijgt lekker veel groente binnen en hebt toch ook een beetje het snack-gevoel

Kies een wat hardere groente voor het maken van groentefriet. Bijvoorbeeld zoete aardappel, deze maakt heerlijke frietjes, maar ook koolrabi, aardappel, wortel, pastinaak of bietjes zijn zeer geschikt. Snijd de groente in reepjes, bestrooi met wat kruiden zoals paprika, rozemarijn of kaneel (heel lekker bij zoete aardappel).

Een dip maak je van mayonaise met een beetje ketchup en mosterd. Of ga eens voor een honing, mosterd, mayo dip met een beetje dille.

Op zoek naar nog meer inspiratie?

Op onze site vind je tal van groente recepten.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!