Menu
EUR
Het hooikoorts seizoen - mijn tips en favoriete producten (ge-update 03-2022)

Het hooikoorts seizoen - mijn tips en favoriete producten (ge-update 03-2022)

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Het voorjaar is weer in volle gang, dit betekend langere dagen, meer zon, meer planten in bloei, meer pollen in de lucht en vooral volop genieten. Door de jaren heen heb ik mijn eigen favorieten voor dit seizoen ontdekt, die in mijn omgeving en bij mijn klanten het beste werken.

Mijn 3 tips voor dit seizoen:

1) Ondersteunen en beschermen
2) Reinigen van darmen en lever
3) Herstel en versterken van darmen en lever

1. Ondersteunen en beschermen

De Duo Spray is een van mijn favoriete producten in het voorjaar. De spray bevat een combinatie van zink en zilver. De ultrakleine deeltjes puur zink ondersteunt de afweer van het lichaam, ondersteunt de conditie van het oog en levert een bijdrage als antioxidant. Het zilver werkt antibacterieel en is een echte voeding voor de huid. Een echte alleskunner.

Vitamine C is voor mij in dit seizoen ook onmisbaar. Vitamine C draagt onder andere bij aan het normale functioneren van het immuunsysteem, activeert je natuurlijke energie in het lichaam en zorgt mede voor een goede weerstand en om je lichaamscellen te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

2. Reinigen van darmen en lever

De balans tussen goede en slechte bacteriën is erg belangrijk. Bij een tekort aan goede bacteriën kunnen ziekteverwekkers overwoekeren en krijgen de goede geen kans meer.

Om de darmen te ondersteunen om afvalstoffen af te voeren, gebruik ik het liefst Psylliumvezels. Deze bindt afvalstoffen en is voor een deel ook voeding voor de goede bacteriën.

De beste kruiden om de lever te ondersteunen in haar reinigende taken zijn de mariadistel, artisjok, zwarte rammenas, paardenbloemwortel en niet te vergeten Curcuma.

3. Herstel en versterken van darmen en lever

Voor het herstel en versterken van de darmen is l-glutamine een fijn product. Het zorgt voor het behoud van gezonde spijsverteringsorganen tijdens stressvolle periodes en ondersteunt het zenuwstelsel.

Daarnaast kun je ook denken aan probiotica. In onze shop hebben we verschillende probiotica supplementen waarbij deze zo zijn ontwikkeld dat de bacteriën in capsules optimaal beschermd worden en ongeschonden in onze darmen terechtkomen.

Wist je dat er bacteriestammen bestaan die specifiek werken tegen het vrijkomen van histamine? Je kan erop letten dat je een probiotica kiest die deze dergelijke stam bevat.

Denk bij het herstellen van je darmen ook eens aan het vermijden van voedingsmiddelen die histamine bevatten of uitlokken. 

Voorbeelden hiervan zijn:

- chocolade
- kruiden en specerijen
- drop
- noten
- groenten uit de nachtschadefamilie;
- snoep, koek, taart, gebak en andere suikerrijke producten;
- suiker;
- alcohol;
- verzadigde vetten/ transvetzuren;
- diverse sojaproducten.

Ik hoop dat je iets hebt gehad aan mijn tips voor dit seizoen. Als laatste wil ik je nog meegeven om ook eens de blog over mijn ervaring met het Leaky Gut Protocol te lezen. Deze heeft veel overeenkomsten met de stappen zoals hierboven beschreven.

We krijgen in Nederland (en overal ter wereld) steeds meer gifstoffen binnen, die voor een deel opgeslagen worden in het lichaam. Organen zoals de lever en de darmen en het immuunsysteem raken hierdoor beschadigd of overbelast. Het lichaam reageert hierdoor steeds minder adequaat op binnenkomende stoffen.


Reacties (0)

gravatar
Marienel
Geplaatst op 2020-03-06 13:40:00
Hallo,
Een grote boosdoener bij allergie kan in veel meer gevallen als gedacht LACTOSE zijn. Een verhoogde leverfuntie is ook een boosdoener bij PDS.
Groet en mooi weekend Marienel
gravatar
Doreth van der Burgt
Geplaatst op 2020-03-06 08:42:34
Hoi Puur Mieke,
Zelf heb ik al meer dan 16 jaar baad bij medinose. Een neuslampje wat de klachten van hooikoorts en in mijn geval allergische reactie's het hele jaar door voorkomen. Geen medicijnen meer nodig. Echt een aanrader.
gravatar
Cor van Kuijk
Geplaatst op 2020-03-05 20:00:46
Ook kan het Allergie Protocol uitgevoerd door een hypnotherapeut erg goed werken.
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!