Stoppen met plastic!

Stoppen met plastic!

Veel plastic producten zijn super makkelijk te vervangen voor betere alternatieven. Hieronder een aantal voorbeelden van producten die beter zijn voor mens en milieu :)

Plastic is overal. Sta jij weleens stil bij de producten die je gebruikt?

 

Bijvoorbeeld wanneer je je tanden poetst en flost, als je de lunch klaarmaakt of als je een zelfgemaakte smoothie opdrinkt door een rietje.

 

Veel van deze alledaagse producten zijn gemaakt van chemisch plastic. Gelukkig zijn ze super makkelijk te vervangen voor betere alternatieven.

 

Hieronder een aantal voorbeelden van producten die beter zijn voor jezelf en het milieu :)

 

Tandenborstel

Vervang je plastic tandenborstel eens voor deze bamboe variant. De tandenborstel bestaat voor 98% uit bamboe en is biologisch afbreekbaar. Je tanden worden net zo goed schoon als met de plastic variant. De tandenborstels zijn super netjes afgewerkt en afgerond, dus geen last van splinters of bacteriën die in de nerf kunnen gaan zitten.

Bekijk hier alle tandenborstels >>

 

Flosdraad

Het betere alternatief voor plastic ragers, tandstokers of nylon flosdraad. Dit flosdraad van Yaweco is gemaakt van pure zijde met een laagje natuurlijke was. De verpakking van deze flos is ook nog eens recyclebaar.

Bekijk hier het flosdraad >>

 

Wattenstaafjes

Het meest gevonden voorwerp op stranden is een plastic wattenstaafje.. Mensen spoelen ze door het toilet en komen in ons milieu terecht en blijft daar jaren in rondzwerven.
De wattenstaafjes van BelNature zijn gemaakt van biologisch katoen en milieuvriendelijke papieren staafjes. Een alternatief dat eigenlijk iedereen in zijn badkamer zou moeten hebben! 

Bekijk hier de wattenstaafjes >>

 

Bewaren en meenemen

Van oudsher zijn we opgegroeid met plastic bakjes om voeding in te bewaren en mee te nemen. Gelukkig komen er steeds meer alternatieven op de markt die stukken beter zijn voor je gezondheid en het milieu! Neem je lunch eens mee in een RVS broodtrommel of snackzakje en bewaar je left-overs in een glazen schaal die je afdekt met een waxwrap.

Bekijk hier alles voor bewaren en meenemen >>

 

Rietjes

Als je een lekkere smoothie hebt gemaakt of je hebt een feestje, dan gebruik je vast weleens van die vrolijke rietjes. Alweer een plastic product dat na eenmalig gebruik weggegooid wordt, super zonde! Er zijn namelijk veel goede alternatieven, bijvoorbeeld van RVS of bamboe. Eenvoudig schoon te maken en ontelbare keren te gebruiken. Dit bespaart je plastic, maar ook nog eens geld. Een RVS of bamboe rietje is ook nog eens beter voor je gezondheid, want je weet zeker dat je geen giftige stoffen binnenkrijgt die wel in de plastic rietjes zitten.

Bekijk hier alle RVS rietjes >>
Bekijk hier alle bamboe rietjes >>

 

Drinkflessen

Plastic flesjes, in elke supermarkt, tankstation of sportkantine kom je ze tegen. Super slecht voor ons milieu, maar gelukkig super eenvoudig te vervangen voor een goed alternatief. investeer eenmalig in een RVS fles en je kunt jarenlang je drankjes op een milieuvriendelijke manier meenemen. De flessen van One Green Bottle hebben mooie kleuren, geven geen smaak af en houden geen geur vast. De flessen houden heel fijn vast dus ideaal voor tijdens het sporten. Dit is echt een must-have als je bewust(er) wilt leven en veel plastic wilt besparen!

Bekijk hier alle drinkflessen >>

 

Papieren boterhamzakjes

Deze papieren boterhamzakjes van If You Care (bijpassende merknaam :) ) zijn het perfecte alternatief voor de plastic boterhamzakjes. Gemaakt van ongebleekte pulp en niet behandeld met van aardolie paraffine of andere wax. De zakjes zijn ook volledig chloorvrij dus daarmee nog beter voor het milieu! Handig voor je lunch of het verpakken van bijvoorbeeld koekjes.

 

 

Bekijk hier de boterhamzakjes >>

 

Heb jij nog goede alternatieven voor plastic die ik echt eens moet proberen? Laat het me dan zeker even weten!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Powered by Lightspeed