Menu
EUR
Plastic vervangers - Alternatieven voor plastic producten

Plastic vervangers - Alternatieven voor plastic producten

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Plastic is overal. Sta jij weleens stil bij de producten die je gebruikt? Bijvoorbeeld wanneer je je tanden poetst, als je de lunch klaarmaakt of als je drankje door een rietje drinkt?

Veel van deze alledaagse producten zijn gemaakt van chemisch plastic. Gelukkig zijn ze super makkelijk te vervangen voor betere alternatieven.

Hieronder laat ik je graag een aantal alternatieven zien van producten die beter zijn voor jezelf en het milieu :)

Bamboe wattenstaafjes

Het meest gevonden voorwerp op stranden is een plastic wattenstaafje.. Mensen spoelen ze door het toilet en komen in ons milieu terecht en blijft daar jaren in rondzwerven.

De bamboe wattenstaafjes van Hydrophil zijn gemaakt van bamboe en pluizig katoen van gecontroleerde biologische teelt. Een alternatief dat eigenlijk iedereen in zijn badkamer zou moeten hebben! 

Bamboe wattenstaafje bio katoen

Bestel hier de bamboe wattenstaafjes >>

Bamboe Tandenborstel

Vervang je plastic tandenborstel eens voor een bamboe variant. Deze tandenborstel bestaat voor 98% uit bamboe en is biologisch afbreekbaar. Je tanden worden net zo goed schoon als met de plastic variant.

De tandenborstels zijn super netjes afgewerkt en afgerond, dus geen last van splinters of bacteriën die in de nerf kunnen gaan zitten.

Next brush tandenborstel van bamboe

Bestel hier een bamboe tandenborstel >>

Bewaren en meenemen zonder plastic

Van oudsher zijn we opgegroeid met plastic bakjes om voeding in te bewaren en mee te nemen. Gelukkig komen er steeds meer alternatieven op de markt die stukken beter zijn voor je gezondheid en het milieu!

Neem je lunch eens mee in een RVS broodtrommel, een siliconen stasher of een plasticvrije lunchtrommel gemaakt van suikerriet en bewaar je left-overs in een glazen schaal die je afdekt met een waxwrap.

RVS lunchtrommel met fruit en boterham

Bekijk hier alles voor bewaren en meenemen >>

Plasticvrije rietjes

In een lekkere smoothie, in een drankje voor kids of tijdens een feestje worden er vaak vrolijke rietjes gebruikt. Een super vervuilend plastic product dat na eenmalig gebruik weggegooid wordt, super zonde!

Er zijn tegenwoordig gelukkig veel goede alternatieven, bijvoorbeeld van RVS of bio-plastic. Eenvoudig schoon te maken met een klein borsteltje en ontelbare keren te gebruiken. Dit bespaart je plastic, maar ook nog eens geld.

Een RVS rietje of een gemaakt van suikerbieten is ook nog eens beter voor je gezondheid, want je weet zeker dat je geen giftige stoffen binnenkrijgt die wel in de plastic rietjes zitten.

Plasticvrije rietjes van bio plastic

Bekijk hier alle RVS rietjes >>

Bekijk hier alle bio-plastic rietjes >>

RVS drinkfles en bidon

Plastic flesjes, in elke supermarkt, tankstation of sportkantine kom je ze tegen. Erg slecht voor ons milieu, maar gelukkig super eenvoudig te vervangen voor een goed alternatief.

Investeer eenmalig in een RVS fles en je kunt jarenlang je drankjes op een milieuvriendelijke manier meenemen. De flessen van One Green Bottle en Klean Kanteen hebben mooie kleuren, geven geen smaak af en houden geen geur vast. De flessen houden heel fijn vast dus ideaal voor tijdens het wandelen of sporten.

Door een hervulbare RVS fles te gebruiken ga je het overmatig gebruik van wegwerpplastic tegen en draag ook jij bij aan een gezonde, schonere wereld.

RVS dinkflessen

Bekijk hier alle RVS drinkflessen >>

Plasticvrije boterhamzakjes

Voor de vervuilende plastic boterhamzakjes hebben wij 2 mooie alternatieven in het assortiment: papieren boterhamzakjes of herbruikbare siliconen zakjes.

Papier
De papieren boterhamzakjes van If You Care zijn gemaakt van ongebleekte pulp en niet behandeld met van aardolie paraffine of andere wax. De zakjes zijn volledig chloorvrij en een gezond alternatief voor het verpakken van je lunch of tussendoortjes.

Plasticvrije boterhamzakjes

Bestel hier papieren boterhamzakjes >>

Platinum Siliconen
Stasher - Duurzaam alternatief voor boterhamzakjes.
De Stasherbag is een herbruikbare silicone zak met luchtdichte sluiting. De zak bestaat uit 100% platinum siliconen en bevat geen pvc/latex, petroleum of andere bijproducten.⁠ Perfect voor het invriezen van left-overs of het opwarmen van een maaltijd in de oven.

stasher siliconen boterhamzakje

Nieuw is de Stasher Stand-Up. Deze zak blijft eenvoudig staan terwijl jij hem vult met bijvoorbeeld soep of pastasaus.

Je kan deze plastic-vrije zak zelfs gebruiken om sous-vide mee te koken.⁠ Dankzij de gepatenteerde luchtdichte sluiting blijven alle smaken, sappen en gezonde voedingsstoffen aanwezig. 

De stasherbag is hèt duurzame alternatief voor een boterhamzakje. Gebruik hem voor een snack tijdens het wandelen of om eenvoudig je lunch mee te nemen naar werk of school.

Stasher bag

Bekijk hier alle Stasher bags >>

Heb jij nog goede alternatieven voor plastic die ik echt eens moet proberen?

Laat het me dan zeker even weten!


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!